Örök klasszikus, amit akárhányszor nézek mindig tud valami újat mondani, mutatni. Anthony Hopkins valami zseniálisan hozza Lectert, viszont nem szabad szó nélkül elmenni a további színészek mellett sem, hiszen az ő kiváló szereplésük által vált klasszikus darabbá a film!
Nem tudom miért számít ez a film alapnak... Szerintem vannak ennél sokkal jobb filmek is, ez azért elég blőd. Mondjuk azt meg kell hagyni, hogy Anthony Hopkins nagyon nagyot alakít, hátborzongatóan jól hozza a karakterét, nagyon hiteles.
Hátborzongató klasszikus. Nem is értem, hogy tudtak olyan borzalmas sorozatot gyártani egy ilyen mesterműből.
Imádom mind a filmet,mind a hangulatát. Zseniális történet , zseniális színészekkel. Hopkins egyik legkiemelkedőbb szereplése, nem véletlenül. A film végéig megmaradt izgalom, feszültté teszi a nézőt és nem ereszti, kár hogy nem folytatták, hisz a lezárás irónikus módon nyitva maradt.
Bevallom nekem nagyon nem tetszett. Pár éve munkatársnőm rávett, hogy nézzem meg mert így meg úgy zseniális a film. Hát ezt a két órát már sosem kapom vissza az életemből az biztos. Unalmas egyszerűen. Nem fogott meg egyik karakter sem igazán.
Ritkán fordul elő, hogy egy filmben a történet, a színészi játékok, a mondanivaló és a párbeszédek is ugyanazt a magas színvonalat adják. Annak idején egyedülálló alkotásnak számított, legalábbis az én megítélésem szerint, és bár nem mai film, de még... Több
Jó film, de szerintem túl van sztárolva, az Oscar-díj áradat is túlzás volt érte. A képi világa olyan, mintha a 70-es években készült volna a film, pedig ‘91-es. Anthony Hopkins zseniálisat alakított, Jodie Foster is jó volt, de a története csak első... Több
Az egyik legjobb film, hátborzongató, elragadó, aki nem látta, meg kell néznie. Nagyon jó alakítás, kiváló színészekkel,
Az egyik legjobb! Hopkins már azzal sokkol, ahogy néz... Fantasztikusan kidolgozottak a karakterek, remek a sztori, egyetlen pillanatra sem ereszti a nézőt. A Hannibál trilógia az egyik alap/kedvenc a műfajban! 10/10 Bármikor képes vagyok megnézni újra és újra...
Gyerekkoromban kifejezetten féltem a filmtől, és a mai napig nagy hatással van rám. Jó a törzénet, a renezés, stb is, de Hopkins elmebeteg arca nélkül mit sem érne, zseniális :-)