Érdekességek

A galaxis őrzői

Guardians of the Galaxy

James Gunn kedvenc zenéje a Jackson 5 "I Want You Back" című száma és örült, hogy a filmben is felcsendül.Szerző: VFTS

Vin Diesel megszerette Groot karakterét és a premierre is egy I Am Groot felíratú pólóban ment.Szerző: VFTS

A Peter Quill által használt kazettalejátszó egy Sony TPS-L2, amit 1979-ben kezdtek árulni.Szerző: VFTS

James Gunn elárulta, hogy Rocket (a mosómedve, akinek végül Bradley Cooper kölcsönözte a hangját) szerepére eredetileg Danny DeVitot szemelte ki, akivel ráadásul már a próbafelvételekig is eljutottak. Csakhogy a direktor elmondása szerint nem az elképzelései szerint történtek a dolgok. Bár elégedett volt DeVito munkájával, azonban úgy érezte, hogy a színész hangja nem áll összhangban a karakter életkorával. Ez volt a végső indok, hogy végül nem került sor a szerződés aláírására.Szerző: Gergo Horvath

A filmbeli album, "Awesome Mix Vol. 1" első lett a US Billboard 200-as listáján. Ez az első olyan filmzene válogatás, ami úgy lett első, hogy egyetlen eredeti számot sem tartalmaz.Szerző: kázsé

Mikor Dave Bautista megtudta, hogy megkapta Drax szerepét, annyira megörült, hogy játszhat egy Marvel filmben, hogy sírva fakadt. Szerző: kázsé

Vin Diesel több mint ezerszer mondta fel az "Én vagyok Groot" mondatot.Szerző: kázsé

Vin Diesel több különböző nyelven felvette az "Én vagyok Groot" mondatot, hogy több országban is az ő hangját használhassák.Szerző: kázsé

Groot a stáblista közben látható táncát az I Want You Back című számra James Gunn rendező tánca alapján animálták.Szerző: kázsé

Drax megjegyzése Groot azon képességére, hogy szentjánosbogarakat hozzon létre - "ezt meg hol tanultad?" - egy belső poén: a képregényben Grootnak nincs ilyen képessége.Szerző: kázsé