A kárhozat útja

Road to Perdition

2026.02.17 Erik Csok

Az árulás csapdájában!

Ez egy tipikusan olyan film ami nem mindekinek fog tetszeni, és nem is kell tőle akciófilmet várni hiába, hogy a címe ilyen akcifilmesen hangzik. Ez egy nagyon lassú gengszter dráma film, amiben van egy kevés akció. Nagyon érdekes az a számomra, hogy ez egy képregény adaptáció, mert nem gondoltam volna, hogy egy ilyen történet képregény formájában lesz megvalósítva legelőször. A története nem bonyolult, egyszerű, de pont ezért jó. Nagyon sok ember számára unalmas lesz, mert tényleg nem azért jó, mert pörög végig és izgalmas, szóval megértem akinek nem fog tetszeni. Egy réteg filmnek mondanám, és egy jó dráma gengszter filmnek (habár még ebben is kicsit eltér a legtöbb gengszter filmtől). Kevés az akció, de amik vannak, azok jól megvannak csinálva, és tök látványosak. Itt főleg a végére gondolok, ott van egy olyan jelenet, amit nagyon jól ki találtak és megcsináltak, tényleg az volt a film csúcspontja. A színészi gárda is nagyon komoly, de az összes színész remekül hozza a rá bízott karaktert, főleg Daniel Craig és Jude Law, ők nagyon jó választások voltak ezekre a szerepekre. Az apa fiú kapcsolat is tetszett a filmben, jól működött, és a film vége, örültem volna, ha nem így végződik, de jobban bele gondolva ez egy szép befejezés, és igazán a végén add át egy üzenetet, hogy valójában milyen is egy apa - fiú kapcsolat. Azoknak ajánlom, akik szeretik a lassú filmeket, és Tom Hankset, mert egy átlagos nézőnek nem hiszem, hogy fog tetszeni, ez nem az a pörgős gengszter film!

2018.12.07 mamiéstöti2

A történet számomra kicsit középszerű. Ennél sokkal jobban meg lehetett volna oldani több jelenetet is.

Sajnos ezt az ezerszer lerágott csontot semmi nem menti meg a középszerűségtől. Hát nem, még maga Tom Hanks sem. Vontatott és lassú, közben elvesztem az érdeklődésemet, már persze azt a keveset.

2023.03.03 Bafam Nézhetetlen

Csalódás volt

Semmi extra. Uncsi film. Sajnálom.

2015.08.12 Rikudou6

Várakozás volt bennem a film iránt, de nem lett az a húha kategória. Amolyan egyszerű és nézhető kategória. Ami persze nem feltétlen rossz. Még valamilyen szinten el is szórakoztatott. Egyszer meg lehet nézni bárki számára.

2016.04.26 mrfaktor

Zseniális film minden tekintetben, de tényleg. A történet remek, Tom Hanks és a többi szereplő nagyon jól megállja a helyét, főleg Paul Newman. Zene tekintetében már a film előtt is tudtam, hogy Thomas Newman nem tud hibázni, gyönyörű tracket állítot... Több

2016.05.08 anita9215

Egy nagyon egyedi és mindenképp erős film. Tom Hanks nyújtja a megszokott formát. Bátran mondhatom erre a filmre, hogy igazán egyben van. Leginkább azok kedvelik, majd akiknek bejön egy laza esti szórakozás mindenféle nagy volumenű gondolattól mentes film.

2015.11.28 storeman

Nagyon mély értelmű gengszterfilm. Tetszik annak a bemutatása, ahogy az apa átruházza gyermekére az örökségét. Ez nagyon átjön, főleg a zárójelenetben.

2015.02.02 Toncsi

Tom Hanks még nem alakított ilyen szerepet, de ettől függetlenül jól áll neki. Paul Newman is óriási, Daniel Craig és Jude Law is szenzációsak. A film 1930-as évekbeli hangulatát nagyon jól visszaadja az operatőri munka és a zene, a díszlettervező csapat is kiváló munkát végzett. Engem teljesen lenyűgöz ez a Mendes-film.

2015.06.28 Gríz

Kicsit lassúnak éreztem, olyan mint egy hosszú melódia, ami időnként ismétli magát. Ha össze tudod egyeztetni azt, hogy a hangulatfestés dominánsabb mint az akciójelenetek kidolgozottsága, akkor fogod szeretni. Aki bírja a Gengszterkorzó sorozatot, annak pedig különösen be fog jönni.

2016.05.09 Remes982

Gondoltam a Sam Mendes és Tom Hanks párosból rossz nem sülhet ki, ezért bátran ugrottam neki a filmnek. Nem mondanám, hogy csalódtam, sőt! Vérbeli krimi, egy cseppnyi melankólikus drámával. Nagyon szerettem a film hangulatát.

2015.03.01 Jackob

Nagyon jó filmdráma! Nekem kifejezetten tetszett annak ellenére, hogy nem lelkesedem a műfajért. Tom Hanks jól hozza a gengszter-gyereket, igazán ízes színt ad az egész filmnek.

2018.10.15 emiel

A gengsztervilág kevésbé naturalista, inkább lírai ábrázolása, a megfelelő kosztümökkel, díszlettel, zenével és színészekkel. Olyan volt, mintha egy régi fényképalbumot nézegettem volna, és közben szól a gramofon. Engem teljesen kikapcsolt, és vizuálisan is nagyon jól esett.