Számomra egy hajszállal marad le az első két részhez képest a kedvencek listáján. Új helyszin, új karakterek. Tetszett, hogy a rabok egy társadalmi hierarchiát alakitottak ki maguknak, ide kellett beilleszkednie Ripleynek. A végére még egy kis csavar is jutott! A műfaj kedvelőinek erősen ajánlott!
Az első két részhez képest lapos és unalmas volt számomra. Tele van üres fecsegéssel, alig van benne akciójelenet (az is nagyon béna), a történet se vmi erős, és a mellékszereplők is felejthetőek.
Ez a film még hozzá tartozik a ez előző kettőhöz. Amolyan lezáró epizód, meg is magyaráz pár dolgot az eddigi történésekben. Látni kell, mert Alien,mert Ripley és mert szerettük az első két részt. Amúgy önmagában nem rossz, csak már nem tud sok újat mutatni.
David Fincher első filmje. Szerintem a maximumot nyújtotta. Persze az első jobb, de ennek szintén van nyomasztó, feszült és posztapokaliptikus hangulata. Pont ezért szeretem.
Tetszett ez az Alien-rész az egyedi hangulata miatt, bár az első kettő által állított magas mércét nem tudta megugrani. Talán a legfőbb probléma az volt vele, hogy legkevésbé a lényre fókuszált, inkább csak a második felében, nagyobb hangsúlyt fektet... Több
Az Alien franchise egészét tekintve még mindig az első két rész a legjobb (A nyolcadik utas: a Halál és A bolygó neve: Halál), de szorosan követi ezeket két szintén színvonalas fejezet, melyek nálam holtversenyben vannak egymással. Ezek az 1992-es Alien 3, David Fincher rendezésében és a 2017-es Prometheus Ridley Scottól. Az Alien 3 több dolog miatt is jó, az egyik a nyomasztó hangulata és félelmetes, futurisztikus, lepusztult stílusa, melyet a rendezés színekkel, fényekkel és a Fury-161 börtönbolygó sajátos megjelenítésével ér el. Minden szürke, kihalt és a halált idézi. A második különlegesség a karakterekben rejlik: a rabok vallásosan megtért, de veszélyes gyilkosok, akik ugyanakkor szembeszállnak a telepre érkező Aliennel. Charles S. Dutton kitűnően alakítja a rabok szószólóját és vezérét. Kiemelkedik a szereplők közül Charles Dance is, aki az egyetlen az egész Alien-filmvilágból, aki lefeküdt Ripley-vel. Szegény Hicks flörtölt vele a második részben, de több nem történt köztük. Az Alien 3 vége drámai, az egyetlen epizód, ahol Ripley nem győz az idegenek felett, és belehal a küzdelembe, éppen, amikor belőle is kitörne egy királynő magzat. Értékelés: 4 csillag.
Az első két rész elképesztő sikere után készült egy gyengébb, de még mindig jó film, amivel trilógiává bővült a franchise. Igazából itt indult meg a lejtőn a sorozat.
Az Alien 3 a széria igencsak megvetett darabja, melyet sokan a negyedik résznél is jobban gyűlölnek. Pedig a harmadik felvonás egy igen egyedi alkotás, melyen hiába érződik, hogy a producerek még némi bevételre akartak szert tenni, ez pedig valamelye... Teljes kritika
Az Alien 3 nem lett egy élvezetes mozi, pláne nem az első részhez képest. Nagyon üres a sztori, és valahogy teljesen lelketlen az egész. Fincher ezt most kicsit benézte, de azóta szerencsére sikerült helyreállítani a renoméját.
Jó ez a harmadik rész is, bár az előző kettőt nyilvánvalóan szerintem sem közelíti meg. De Scott után még mindig jobb, hogy David Fincher nyúlt a témához, mint valaki más.
Tetszett, bár néhány ponton egyfajta laposság érződött. Szerencsére nem sokáig, ezért is kap négy csillagot, de voltak olyan 5 percek, ahol azt éreztem, hogy mintha nem jutott volna semmi az eszükbe, amit ide lehetne tenni.
Úgy izgultam Sigourney Weaver-ékért az Aliensben, erre a film rögtön megfordítja a második rész happy endjét. Igazából a továbbiakban érdekes, bár a megvalósítás, a látvány valahogy nem sikerült. Nem volt rá pénz? David Fincher meg kiszállt... Mondj... Több