Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Agancs (2021)

Antlers
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
8
Képek
4
Videók

Galéria (8)

Keri Russell

Videók (4)

 
rkallai318   2022. 05. 11.

legújabb vélemény

0

Nagyon kiszámítható végig, borzalmasan gyenge, pedig volt benne potenciál. Maga a lény legyőzése nagyon kiábrándító volt, már-már röhejesen semmitmondó.

 
Kóborló   2022. 01. 07.

a nap véleménye

4
Egy régóta várt horrorfilm

Kevés olyan horrorfilm jut az eszembe hirtelen (és még kevesebb, ami annyira fel is keltette az érdeklődésemet) mint anno ennek a filmnek az előzetes, amit már, több mint egy éve láttam. Persze rengeteg film megjelenését tolták már el a koronavírus m... teljes kritika»

3
 
Eastern79   2022. 03. 05.

1
Indián mítosz light

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Guillermo del Toro helyett Scott Cooper ült a rendezői székbe, a mexikói rendezőzseni pedig producerként bábáskodott a produkció felett, és sajnos ez a csere nem tett jót a filmnek. Még így is érezhető del Toro hatása, leginkább az atmoszférát tekintve, ugyanis sötét tónusú gyönyörűen fényképezett képkockái remekül adják vissza Oregon erdeinek vad erejét illetve az egyre növekvő, bár rosszul adagolt feszültséget. Karakterdrámának túl rövid, horrornak pedig kissé vérszegény és ötlettelen pedig a wendigo legendája remek alap ugyanis eddig nem sok filmben találkozhattunk vele és mivel egy ma is élő indián mítoszról beszélünk alaphangon is rendkívül misztikus és félelmetes. A horror elemek kimerülnek a megcsonkított hullák bemutatásában és néhány mészárlós jelenetben amelyek a sötét és a gyors vágás miatt szinte követhetetlenek, a szörnyet ráadásul csak a film végén láthatjuk teljes életnagyságban, akkor is egy barlangban meglehetősen gyér fényviszonyok mellett habár még ennek ellenére is minden elismerésem az alkotóké hiszen az Alien anyakirálynője óta nem láttam ennyire kidolgozott, rémisztő és valósághű kreatúrát. A befejezés sajnos nagyon össze lett csapva, mintha a végére elfogyott volna a lendület. Meglehetősen nyomasztó hangulatú misztikus horror jó alakításokkal, kifogástalan technikai kivitelezéssel és sajnos többé-kevésbé akadozó rendezéssel. Kihagyott ziccer.

 
elekm90   2022. 01. 01.

0

Egyáltalán nem rossz, egy négyes alá nálam. A hagyományos horrorelemek működtek, emellett pedig még mondani is akart valamit. Az a baj, hogy épp ez a drámai szál nem volt kellően kifejtve, éreztette, de mégis csak a felszínt kapargatta e tekintetben ... több»

 
MoviesChris   2022. 03. 01.

0

Horrorrajongóként nem igazán tudom, hogy került el ez a film engem. Általában ilyenkor az szokott lenni, hogy van egy olyan eleme a filmnek, ami nem megy át a közvélekedésen. Ezért elakad valahol a terjedésben, és nem jut el szélesebb körhöz. Ebben a... több»

 
KCintia   2022. 03. 05.

0
Egynek kiváló!

Végig lekötött, néha éreztem üres járatokat a rövid játékidő ellenére is. Egyszeri megnézésre szerintem kiváló, de nem egy olyan film, amit újra és újra elővennék ebben a kategóriában. Néha izgalmas volt, néha meg felesleges jeleneteket éreztem benne.

 
herkedavid   2022. 03. 15.

1
Misztikus

Nem egy tökéletes film, de mindenképpen fent tudja tartani az ember érdeklődését. Nem az a szokványos, klisés horrorfilm, amiket napjainkban kapunk. A története érdekes, de azért egy-két részlet nekem furcsa volt a filmben, főleg az elején, hogy senkinek nem tűntek fel dolgok a gyerekkel kapcsolatban, stb.

 

A film felvételeit Kanadában, egy bizonyos Hope nevű kisvárosban rögzítették. Annak idején ugyanebben a városban forgatták az 1982-es Rambo - Első vér című filmet is.

(Kóborló )
 

A film premierje a Los Angeles-i Beyond Fest filmfesztiválon volt 2021. október 11-én.

(Kóborló )
 

Mikor 2018 júliusában bejelentették, hogy megfilmesítik Nick Antosca: The Quiet Boy című novelláját, akkor még úgy volt, hogy a rendezést Guillermo del Toro fogja vállalni. Végül Guillermo del Toro csupán a produceri feladatokat látta el.

(Kóborló )
 

A filmet a 2019-es év elején akarták bemutatni a mozikban, de a koronavírus kitörése miatt csupán 2021. október végén került az amerikai mozikba.

(Kóborló )
 

A felvételeket 2018. október 1-jén kezdték meg és 2018. november 30-cal fejezték be.

(Kóborló )
 
Minden hiányossága ellenére az Antlers egy igenis jó horrorfilm, egyszerűen csak éppen hogy egy szalmaszállal jobb a teljesen átlagos szörnyes horroroknál. És ez azért is bosszantó, mert benne volt a lehetősége egy sokkal jobb és emlékezetesebb horrorfilmnek, ami végül sajnos elmaradt. több»