Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
100
Vélemények
41
Képek
16
Videók

Filmkritika: Az (2017)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Az AZ egy tisztességes horrorfilm lett, azonban sajnos nem sikerült felérnie az elődjéhez. 70/100 több»
 
Valószínűleg azoknak sokkal jobban fog tetszeni az „Az”, akik nem ismerik a regényt, mivel emiatt sokkal objektívabban tudják majd megítélni a filmet. Én, mint King rajongó egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a zseniálisan megírt regénytől, de ahogy a premier előtti vetítésen ültem azt láttam, hogy a közönség nevetett, szomorkodott és sokszor félt is, és ami a legfontosabb átélték ezt az igazán különleges kalandot. Azt hiszem ennél több nem is kell. 7,5/10 több»
 
Nem lufi! Műfaji klasszikus aligha válik belőle, ám hatásos-míves blockbusternek éppúgy első osztályú, mint értő, tényleg csak kicsit pontatlan Stephen King-adaptációnak. 90/100 több»
 
Őszintén remélem, hogy egyszer Cary Fukunaga is megrendezheti saját verzióját, ami jóval sötétebb, könyörtelenebb, de ezek miatt jóval drámaibb is lesz. Mert látszik, hogy ez a világ, ez sztori tele van lehetőségekkel. Kár érte.

4,5/10 több»
 
...ekkora hype után többet vártam, a szűnni nem akaró jump scarezgetés-től. Oké a CGI hatásos, Chung-hoon Chung kamerája mindenhol ott van. Végigbalettozza az egész filmet, de átadni a rémületet nem tudta. Megrázó helyenként, meg kellően gyomorforgató is, de amikor leveszik a zenét, tudod, hogy menetrendszerint meg kell ijedned, és ez így nem működő elem. több»
 
Mindent összevetve azonban nekem tetszett a film, és izgatottan várom a folytatást, és azt, hogy sikerül-e a készítőknek emelni a tétet, és a felnőttek szálának beemelésével egy valóban hátborzongató horrort összehozni. Az alapok (King könyve, pénzügyileg sikeres első rész) határozottan megvannak ehhez.

7,5/10 több»
 
Ha a tömegmozira fazonírozott adaptáció a jump scare effektusra redukálja a komplexitást, akkor épp a film hatásossága ellen dolgozik. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.