Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
92
Vélemények
41
Képek
16
Videók

Vélemények: Az (2017)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
mamiéstöti2   2018. 01. 20.

Az első jelenet pazar és sokáig ez tartotta bennem a lelket, de az ifjúsági regény mellékvonalon kívül a többi nem sokat ért benne sajnos.

 
Puncs   2019. 03. 20.

A horrorfilmek nem tartoznak a kedvenceim közé, de ez egész jó. Engem odaszegezett a képernyő elé, kevés üres járat van benne. Nekem végig izgalmas volt, és volt jó néhány jelenet, amitől rendesen megijedtem, bár én nem tartozom a nagy horror fogyasztók közé. A bohóc pont annyira félelmetes, mint amennyire lennie kell, és a srácok is nagyon szerethetők. Mindössze annyi hiányérzetem volt, hogy jobban rámehettek volna a bohóc előzménytörténetére.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 09. 30.
Horrornak kevés...

Horrornak kevés, de így is működik. Röviden tömören így tudnám összefoglalni az új AZ-t, amely természetesen ijesztőbbre sikeredett, mint a ’90-es eredeti, de úgy tűnik, sikerült megedződnünk abban a tekintetben, hogy egy horrorfilm nézése során mitől ijedünk meg, s mitől nem. Afelől nincs kétségem, hogy a Bill Skarsgard-féle Pennywise is egy ikonikus bohóc lesz az idők folyamán, akárcsak a Tim Curry-féle, de az új AZ nem ettől vált különlegessé számunkra. A filmet egyértelműen az ügyesen megírt gyerekkarakterek emelik az átlag horrorok fölé. Szinte mindegyik gyerekszereplőnek nagyszerű dumája van, de az én kedvencem egyértelműen Eddie, aki állandóan problémázik azon, hogy valami betegséget ... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 09. 29.

Egész hosszú és látványban gazdag filmet sikerült kidobniuk a rendezőnek, íróknak. De ha már horror műfajról van szó, akkor több félelmet vártam volna a moziban, valamint több halált. Valamint a bohóc szinkronhangja sem volt valami félelmetes, de ezeket leszámítva jól összehozták a művet.

 
indingo   2017. 10. 04.

Láttam az eredeti filmet és így valahogy sok újat nem adott a film. Tetszett a 2017-es verzió, de valamit még hiányoltam. Kíváncsi leszek a 2. részre is.

 
dulkap   2017. 09. 13.

Azt hiszem felesleges összehasonlítani az elődjével, még ha ez elkerülhetetlen is. Igazából se jobb, se rosszabb, inkább más. Nyilván vannak visszaköszönő jelenetek, de hát mégiscsak ugyanabból táplálkozik a kettő. Nos ez a feldolgozás kiválóra sikerült, még ha nem is hibátlanra. Az egész filmből árad egy jó értelemben vett tv-film hangulat, ami inkább a képi világra vonatkozik. A gyerekszínészek remek választások voltak, még ha így elsőre egyikükről sem mondanám, hogy hatalmas karrier vár rá, de kívánom mindegyiküknek. Finn Wolfhard ugyan már jó úton halad efelé és Sophia Lillisben is érzek potenciált, csak szegény nagyon hasonlít Amy Adamsre. Krajcáros szerepére is jó választás volt Skarsgard és szerencsére az elsőnek megosztott nem túl jó kép is csalóka volt. Összességében én egy kicsit több feszültséget vártam, bár így is volt benne olyan, ami megemelt a pulzusomat, pedig azért láttam már ezt-azt. De mindent egybevéve jól sikerült adaptáció, ami biztos még jobban ütött volna, ha nem láttam volna, az azóta klasszikussá vált tv-film feldolgozást. Nagyon város a folytatás és hogy kik alakítják a felnőtteket. Lenne pár ötletem…

 
Deku   2018. 02. 15.

Nem vártam volna tőle semmi jót, sőt bele se vágtam volna ha nincs külsős ajánlás. Nos ez olyan fajta film amiben csalódnom kellett méghozzá pozitív értelemben. Szép lassan azt éreztem, hogy hiba lett volna kihagyni.

 
HercegPeter   2017. 12. 29.

Ha az eredetivel akarom összehasonlítani akkor azt kell, hogy mondjam nagyon kevés. Az sem volt különösebben félelmetes, de az valahogy igazibbnak tűnt. Különösen Pennywise volt sokkal gyengébb. Viszont a hype nagyon bejött. A csapból is ez folyt, ami eltúlozta a film képességeit. Igazából horrornak sem nevezhető, hiszen max 2 olyan jelenet volt, ami ijesztőnek mondható. Önálló filmnek mondjuk egész jó. Várom a második részt.

 
Orosz István   2017. 09. 10.

Szerintem nagyon jól sikerült. Nekem az értelmes horror kategóriába tartozik, vannak benne parás jelenetek, a sztori is nagyon jó. Na meg némi humor is lett belecsempészve.

 
GedyPapa   2017. 09. 12.

Zseniális lett. Így kell remaket készíteni! Nem az a fajta film, ami indokolatlanul akar rémisztgetni, hanem mindig jól betaláltak azok a jelenetek, ahol Krajcáros feltűnik. Külön tetszett az, hogy a "Vesztesek Klubja" ilyen részletgazdagon lett kidolgozva. Ez a castingot is nagyban dicséri.

 
Berto49   2017. 12. 27.

A megfilmesített King írásokból idén valóságos dömping van/volt. Ezt a könyvét már másodszor vitték filmvászonra. Egyedüli értelme az alkotók számára volt: a nagy érdeklődés mellett rengeteg bevételt eredményezett. Sok horror jelenet, jó gyerekszereplők, de nem tartozik a legjobb adaptációk közé. Maga a könyv is a hét gyerekszereplővel számomra meglehetősen érdektelen volt (egy-egy jól kidolgozott gyerek figurája – például Danny a Ragyogásból, vagy Carrie az azonos című regényből – emelheti az írás/film színvonalát), de hét nem eléggé körvonalazott szereplő nekem már sok. Ugyanez volt a bajom az Állj mellém! című darabbal is. Azt viszont bátran lehet állítani, hogy Derry igazán egy elátkozott város, ahol 27 évenként megjelenik a rettenet, elsősorban Pennywise (Krajcáros), a bohóc alakjában. Most úgy érzem, hogy a már készülő második részt nem nagyon akarom megnézni, de ki tudja? Talán a felnőtt szereplőkkel jobban tudok azonosulni. A film plakátja viszont nagyszerű. Georgie hátulról a kis sárga esőkabátjában, előtte a hívogató piros léggömb...

 
dailyfilmsan   2019. 02. 28.

Pennywise története számomra kicsit lanyha volt és nem volt annyira ijesztő mint ahogy azt szerettem volna. Ez az egyik amiért nem lehet ez a film zseniális, a másik a kidolgozatlan mellékkarakterek. Tudom a mellékkarakterek miért legyenek kidolgozva ha csak mellékesek, de jó lett volna tudni legalább némelyik foglalkozását hogy értsük nyomorúságukat. Ellenben ez egy jó film, félreértés ne essék. Szép, ha lehet ezt mondani egy horrorról. Tetszett a kor megjelenítése tényleg olyan érzésem volt mintha 30-40 évet csúsztam volna vissza az időben. A bohóc is univerzálisan maxi szuperül nézett ki nagyon jól sikerült feldobni a külsejét. A gyerekszínészek meg cukik és aranyosak és überjók voltak. Egy pár már a Stranger Things-ben megmutatta hogy tud de azért itt sem odázták el a dolgokat. Szóval megérdemli a megtekintést csak ne várjunk tőle nagy ijesztegetést. Az nem ez a horror ami miatt lámpafénynél alszunk el.

 
HETEDIK   2017. 09. 07.

Sajnos az ifjúsági filmek kihalóban, azonban ez a kis gyöngyszem nosztalgiával tölti el az embert. Stephen King egyik legjobb regénye megérdemelt már egy minőségi feldolgozást. Remek ifjúsági film, megspékelve jó sok gore jelenettel, az alkotók tartották a szavuk. Nem az atmoszféra feszültségére, sokkal inkább az ilyesztgetésre rakták a hangsúlyt, ami sokszor működött is. Viszont még ennél is szórakoztatóbbak voltak a gyerekek....amilyen dumát levágnak, főleg a szódástalpú pápaszemes, az valami félelmetes. Minden percre jut egy hasfogós poén vagy vicces káromkodás, remekül kitölti az űrt a bohócos jelenetek között. Az alkotók nem finomkodtak, nem az a kimondott gyerekfilm, de ismerve mi megy manapság a tv-ben, neten, annyira nem lett durva hogy meg ne nézhessék, már csak a sok ifjúsági jelenet okán is. Minden korosztálynak ajánlott, remek és tartalmas szórakozás!!!

 
Lamboh   2017. 10. 09.

Sok jót hallottam róla, ezért megnéztem. Nem bántam meg. Jó kis horror-vígjáték volt. :D Talán a 1990-es változatot is megnézem a napokban.

 
Szilonka   2017. 10. 17.

Örök klasszikus, nem lehet nem kedvelni, bár az eredeti egy picit jobb lett. A története érdekes, bár sokat változtattak az eredetihez képest. Kedvet kaptam a könyvhöz is.

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

Igazi beteg Stephen Kinges történet, kicsit leporolt, kicsit kiszínezett változata. Én láttam az eredetit is, az is tetszett, meg ez is. A története nem mindennapi.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Úgy ültem be megnézni hogy most aztán nem fogják sajnálni tőlem a félelmetes/ijesztő jeleneteket. Tévedtem. Egyszerűen nem volt horror, ami nem is jelenti hogy baj, viszont ha a marketing az év legdurvább filmjeként próbálja reklámozni, akkor kapjunk is horrort.

 
AngelCass   2017. 10. 17.

Érdemes megnéznie annak is aki látta az 1990-es filmváltozatot ugyanis jót tett neki a filmes technika fejlődése és, hogy többet be mertek vállalni a filmben IT ugyanis totálba nyomják ahogy tőből leharapják szegény Georgie kezét nem csak azt, hogy Dr Pool tágra nyitja száját és kecsap. Érdemes kitérni a gyerekszínészek elsőrangú játékára, persze itt sokat köszönhetünk Stephen Kingnek a jól kiforrott karakterekért.Általában a horror filmek egyféle rémisztési technikával dolgoznak mint pl. a Paranormal activity-ben a mi látjuk de a szereplők nem, de IT személyre szabottan kapjuk a frászt ugyanis minden ember mástól fél. Azért két rettegés között jót derülhetünk is Richie beszólásain vagy amúgy a banda megmozdulásain. Van benne dráma is erőteljesen egy komplex filmet kaptunk , már kiváncsian várom a folytatást

 
Bazzzsi   2017. 10. 21.

Én nem ismertem az eredeti filmet így nem voltak elvárásaim. Tetszett a félelmek ilyesféle megközelítése és gyerekszemmel való bemutatása. Kíváncsian várom a második részt.

 
MKristijan   2018. 01. 21.

Felültem a hype vonatra, és le sem szálltam azóta sem :D, a minőség és a tartalom még jobb volt, mint arra előzetesen számítottam. Egyik kedvenc filmemmé nőtte ki magát. Várjuk a folytatást :)

 
harnas1207   2018. 11. 22.

Jó e a film? Nem. De mégis tetszett, miért? A könyvet olvastam és pár klasszikus, szerintem őrülten unalmas. A régi film már elavult, bár volt benne pár nagyon jó jelenet. Erre most kijön a remake és igazából kihozza a maximumot ebből a történetből. Nem vársz tőle semmit, és ezt azért felülmúlja.

 
VvV   2018. 11. 01.

Beteg történet, bár Stephen Kingtől nem is várok mást. A főszereplő gyerekek jól hozták a szerepeket, a történet meg végig izgalmas tudott maradni.

 
Norbert93   2018. 07. 21.

Nem volt határozottan ijesztő, de a gyerekszínészek és a rendezés viszi a hátán a filmet. Nekem nagyon tetszett

 
Kóborló   2019. 08. 29.
Hát akkor lebegjünk!

Régebben fanatikus Stephen King rajongónak mondhattam volna magamat, de az elmúlt évek során mintha kissé megkopott volna nálam a Mester renoméja. Talán ezért is örültem közel két évvel ezelőtt annak a hírnek, hogy végre filmre viszik az egyik számomra legkedveltebb regényét, az Az-t. Tudom, hogy 1990-ben egy háromórás változatban már képernyőre vitték Krajcáros történetét, de az inkább volt Tv-film (és ráadásul mozikba úgy tudom, hogy nem is került), tehát mozifilm változatként először találkozhattam az azóta méltán híressé vált horrorikonnal, Pennywise karakterével. Elképesztő nagy volt a hírverése anno a filmnek, szinte minden filmes fórum ezzel foglakozott, a kreatívabbnál kreatívabb saj... több»

 
Queenakasha   2018. 03. 18.

Nem volt benne sok hitem, mert hogy engem egy bohóc nem ijeszt meg, hát aztán meglepődtem. Nagyon durva hangulata lett és igenis izgultam rajta. Jól megcsinálták.

 
Artemisia   2018. 07. 07.

Egészen jó feldolgozása a regénynek. Bár egy-két apróbb dologtól eltekintve pontosan követi a regény cselekményét, így is érdemes volt megnézni. Kevésbé adta át a regény horroros hangulatát, de sok máshol erősebb mint a regény, pl. a karakterábrázolásban. "Azt" is elég félelmetesen ábrázolja és érzékletesen mutatja be azt, ahogy a gyerekek félelmeiből (is) táplálkozik. Azzal pedig,hogy míg a regényben tudják, hogy a kis Georgie meghalt ,itt pedig csak eltűntként kezelik és Bill keresi, drámaivá és meghatóvá tették a történetet. A gyerekszereplők is hitelesen és szórakoztatóan keltették életre a karaktereket. Kíváncsian várom a 2.részt.

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Jól sikerült...A mester (KING) remélem elégedett ezzel a filmmel. Jól visszaadja a regényt, és a szörny is jól el van benne találva. Várjuk a folytatását. Jó mozi,ajánlott!

 
TribeBubu   2017. 09. 17.
Totálisan átírt adaptáció

Amikor az első előzetesek és promóanyagok megjelentek a filmről, húztam a számat. Igaz, Krajcáros jobban hasonlított a könyvben leírtak alapján elképzelt bohócra, mint az 1990-ben készült minisorozatban, de valahogy inkább tűnt kreténnek, mint ijesztőnek. Majd eljött a premier napja... minden néző odavolt az új filmért, még a hardcore Stephen King rajongók is dicsérték és biztosították azokat, akiknek még nem volt hozzá szerencséjük, hogy hűen követi a könyv cselekményét. Erre felkaptam a fejem. Ha ennyire elnyerte minden kritikus és minden néző tetszését, csak megéri a mozijegy árát. Hát, nem. Az első megérzéseim voltak helyesek (még Krajcárost illetően is). A végeredmény egy totálisan átír... több»

 
MMcFly2015   2017. 09. 14.

Nem jutott el hozzám se a könyv, és se a 90-es években készült TV-film, így -szerencsére- nem volt összehasonlítási alapom, egy teljesen független filmre ültem be. Nagyon gyerekközpontú a játékidő, ami KEZDETBEN kellően szórakoztatott. Ha röviden kellene jellemeznem a moziélményt akkor: végig röhögtem az egészet, hébe-hóba pedig a hideg futkosott a hátamon. Nem is a bohóc ördögi tekintetől, hanem nagyon jól játszik a film a horror elemekkel. Mikor a srácok gyanútlanul, egy halk jelenetben követik Pennywise-t, kitűnően fent tartják a feszültséget. Ehhez hozzájárul az is, hogy a gyerekek rendelkeznek saját háttértörténettel és jellemmel, ami miatt könnyen tudunk velük azonosulni. Sajnos a jóból is megárt a sok, a végére már kezdett erőltetett lenni a gyerekbrigád. Volt egy olyan jelenet, ami számomra teljesen lerombolta azt, amit addig remekül felépített a film... (Spoiler mentesen igyekszek írni, így nem térek ki rá..) A túlzott CGI-ért is kár, szerintem sokkal félelmetesebb lett volna egyes jeleneteknél a bohóc maga a tekintetével, és fölösleges volt elbarmolni idétlen mozgásokkal. A humor (gyerekek) és a horror (Pennywise) remekül lett ötvözve, így kifejezetten szórakoztató és szerethető filmet kapunk. Ha másért nem is volt jó, de kizökkentett a mai sablonokkal teli tucathorrorokból, a maga egyediségével. Izgatottan várom a második részt, hogy a felnőtt szereplőkkel mennyire tud újítást és komolyságot vinni a történetbe.

 
Filmelemző   2018. 05. 01.

Kamaszoknak, vagy nagyon infantilis felnőtteknek való horrorfilm. Zéró a realitás benne. Adott hét fiatal (tizenéves), akik mind kiközösítettek valamiért. Az egyik színes-bőrű, a másik kövér, a harmadik dadogós ... stb. Közös bennük az is, hogy mindegyikükkel történnek furcsa dolgok: mindegyiküknél megjelenik valamilyen sajátosan rémisztő alakban egy bohóc. Aztán szembeszállnak vele és végül elűzik (megölik?). A rémisztő jelenetek tökéletesen hiteltelen zagyvaságok. Stephen King ezúttal mellényúlt kicsit. Ahol rettegnünk kéne, ott inkább csodálkozunk, ... hogy ez meg mi a franc volt? Összevissza kuszaság, mosdókagylóból felspriccenő piros folyadék (talán vér), fejnélküli bábu (talán ember?), valami zombi féleség ... stb. Egyszerűen nincs semmi valóságszerűség a jelenetekben és emiatt számomra például ici-picit sem volt ijesztő. De így volt vele számtalan barátom is. A célközönségnél, a 16-20 év közöttieknél (akiknek egy része elvileg meg sem nézhetné), működik a dolog. Ám felnőttekre (legalábbis 80 IQ felett) kizárt, hogy hasson szerintem. Gyengécske, ez a végső véleményem. Értékelés: 4 / 10 pont.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.