Olvastam a könyvet és láttam a filmet. :-) A film látványos akciófilm. És ha volna is mondanivalója vérbefúl. A könyv... Ritkán mondok ilyet könyvről, de a kezembe sem venném többet. :-) A történet alapja jó lenne, de az író a jó ötleten túl semmit sem tudott a témával kezdeni.
A 2012-es év legjobban sikerült kalandfilmje. Sablonos történet, kicsit sem sablonos köntösben, erre mondom én azt, hogy így kell ezt csinálni!
Kitűnik a hasonló filmekn közül, kellemes meglepetés volt. Mély, összetett mondanivalóval újdonságot hozott a filmpiacra, és az ilyesmi kimondottan jót tesz a kiüresedett hollywoodi piacnak. Egyszóval, nekem bejött, tudom ajánlani!
Kár hogy csak ennyit sikerül belepréselni a filmbe mert lehetett volna még benne erő, igazán jó alkotás lett volna ha nem szúrják el ennyire amennyire tették is. Nekem ez most nem tetszett.
Nagyon érdekes világba repíti el a nézőt az Éhezők Viadala. Nem tudom mi rosszat lehetne erre a filmre mondani mert a tőle elvárhatóakat simán hozza és tele van izgalommal és feszültséggel.
Nem láttam moziban, de nagyon sok ismerősöm jókat meséltek róla, ezért úgy gondoltam, hogy én is megnézem. Nem igazán az én világom az ilyesfajta kategória, de ennek ellenére igazán megfogott a története. Nagyon jónak tartom ezt a filmet, egyrészt, azért is, mert szerepel benne Liam Hemsworth-t. :)
Nagyon jó kis film.Olyan mintha egy véres valóságshowt egy kemény túlélő horroral.A szinészek nagyon klasszak.A világ amit teremtettek nagyon hiteles.A felvezetés a nagy hajszáig nagyon kemény.És az a kritika a mai világról az véresen igaz.
Látványos, pörgős, igazi akciófilm. A szereplők aktívak, karakteresek. Jól összeállított színészi csapat, akcióban dús film. Eseménydús, fordulatos, egyedi összeállítás.
Nagyon jó könyvadaptáció, nem csak tiniknek szóló film. Sokszor eszembe jut mennyi minden hasonlít a mai életünkben is a Viadalra, csak nem hal meg senki (olimpiák, valóságshow-k, Forma1), szóval szerintem jól továbbgondolható sorozat.
Előbb láttam a filmet, ez hozta meg a kedvet a könyv olvasásához is. Szerintem kiegészíti egymást a kettő. A könyv hozza a "belső" nézőpontot, a film pedig a látványt. A színészek pedig nagyon jól eltaláltak.
Annak ellenére, hogy eddig a sorozat minden egyes részét moziban láttam, azt kell mondjam, hogy ez NEM egy jó film. Unatkoztam túlnyomó részt és ezen az sem segített, hogy eredeti nyelven néztem. Ez a további részekben csak fokozódik. Az alap sztori ... Több
Szerintem ebben a filmben - bár csak az első részben - mindenki megtalálja azt a szálat ami leköti és élvezni tudja.