Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
69
Képek
28
Videók

Vélemények: Fekete mise (2015)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
dulkap   2015. 11. 16.

Kissé a csalódás a film. Egyrészt nincs semmi hangulata, ami pár korabeli zenével javítható lett volna. Illetve sajnos sokkal inkább szól a film John Connoly karakteréről, mint Jimmy Bulger-éről. Akit egyébként zseniálisan alakít Depp, aki végre olyan szerepben amiben van lehetősége színészkedni, mindenféle ripacskodás nélkül. (Megjegyzem azokat az alakításait is bírom, mert zseniálisan látja el a feladatát akkor is.) A remek színészgárda többi tagjának sajnos nem is igazán volt lehetősége az emlékezetes alakításra, a gyenge forgatókönyv miatt. Mindenesetre szokásomhoz híven utána olvasok a valódi történéseknek és akkor kiderül, hogy volt-e értelme Connoly karakterére koncentrálni.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Kicsit vontatott nem igazán gengszter film, a nagy igazságra próbál rávilágítani több-kevesebb sikerrel. Depp mellényúlt egy kicsit, mint már oly sokszor.......


 
Deku   2017. 08. 30.

Szerintem erősen erőltetett film volt, nem láttam benne semmi értelmeset sem. Engem konkrétan lehúzott és untatott a film. Hiába kerestem a végéig valami értékelhetőt benne nem leltem.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Igazi gengszter film, amelyben Johnny Depp kiválóan alakította James „Whitey” Bulger gengszterfőnök alakját. A színészt olyannyira elmaszkírozták, hogy ember legyen a talpán, aki ráismer, ha nem tudja, ő az. A műfaj rajongóinak kihagyhatatlan!

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

Ahh, micsoda elpazarolt lehetoseg... Remek sztori, ami iagz torteneten alapszik, egy valamikori remek szinesz, tehetseges mellekszereplok... A film megis annyira streil, unalmas es vontatott, h nekem, mint krimirajongonak is fajdalmasan nagy kuzdelem volt vegignezni. Sajnos senkinek nem ajanlom.

 
MP170506   2017. 05. 25.

Érdekes sztori volt, de nekem kicsit vontatott lassú. Maga a történet jó volt, csak a kivitelezés nem volt profi. Johnny Deep alakítása kiváló, mint mindig!

 
Thibo84   2019. 02. 25.

Nehéz döntenem erről a filmről, hogy milyen értékelést adjak neki, ezért adok neki közepest. Mert vannak benne jó színészek és olykor az események is igen nagy lendületet adnak a történetnek, de voltak nyomasztó és lassú tempót diktáló részek, amikor nem kötötték le a figyelmemet. Még a film előtt láttam egy dokumentum filmet James "Whitey" Bulger életéről, és a filmben több fontosabb eseményt be is mutattak, mint pl a fia halála, de arról már nem igen esett szó, hogy közte és a felesége között utána mi történt, meg még volt egy pár apróság amit kihagytak.

 
NGN   2019. 10. 17.
Bulger temetője

Whitey Bulger (Johnny Depp) a dél-bostoni bűnszövetkezet vezetője, egy kegyetlen gyilkos, aki lelkiismeretfurdalás nélkül képes bárkit eltenni láb alól. A 70-es években élte aranykorát, ekkor működött ez a hatalmas hálózat, és ekkor lett az FBI informátora is. Egy gyerekkori barátja, John Connolly (Joel Edgerton) a segítségét kéri, hogy lefüleljék a helyi maffiaszervezetet, cserébe szabadon hagyják tevékenykedni Bulgert és embereit, de ezzel csak olajat öntenek a tűzre, és Connolly is nyakig belemerül az ő bűnös világába, ahol már nem tud különbséget tenni jó és rossz között. Ő is részesévé válik mindannak, ami ellen küzdött. Depp zseniálisan alakítja a kegyetlen szociopata Bulgert, az ő szí... több»

 
hsanya182   2016. 02. 09.

Talán annak fog tecceni aki szereti a gengszeterfilmeket, pénz, zsarolás, erőszak. Johnny Depp remekül játsza a szochiopata maffiózót, remek a film összetétele is, inkább egy megtörtént esemény kiváló drámai alkotása, minthogy akciófilm lenne! Érdemes megnézni, visszaadja a lényeget :)

 
TribeBubu   2016. 11. 07.

Számomra olyan semmilyen volt ez a film. Minden szempontból jó volt a kivitelezés, de unalmasnak találtam. Valahogy nem tud lekötni az olyasmi, amiben csak ellenszenves figurák vannak. Lehet, hogy ez igaz történet és így történt, de egyszerűen nem tud érdekelni egy maffiavezér meg a simlis haverjai története.

 
Nathan03   2016. 02. 08.

Jó film, tökéletes színészekkel főleg Johnny Depp alakítása kimagasló nem csalódtam benne. Talán ez a nagyon világos kontaktlencse kicsit sok volt, meg lehetett volna kicsit több akció de ennek ellenére jó kis gengszter film.

 
Norbert93   2019. 08. 17.

Szép és merész kísérlet volt feltámasztani ezt a stílust és megpróbálni összehozni egy kemény, igaz történeten alapuló gengszterfilmet, amiről azt hitték, hogy nagyot fog szólni és lapon említik majd a klasszikusokkal, de messze elmaradt az igazi nagyoktól és köznapi értelemben is éppencsak egy közepesre volt elég.

 
sabnock666   2018. 12. 19.

Megnéztem, de ugyan minek.....valahogy hamiskás az egész, és nem tetszett benn Depp alakítása sem. Szörnyű volt a maszkja! Vontatott, olyan élettelen alkotás... Időpocsékolás!

 
hejnekem   2016. 07. 11.

Sajnos nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Nem ez a film lesz Johnny Depp visszatérésének filmje. Nem volt rossz benne, de mégis hiányzott az igazi áttörés a filmben. Nem volt elég érdekes és jó kivitelezett.

 
Loborg   2016. 04. 22.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon tetszett , bár kicsit tartottam tőle, mert az értékelései egyre romlottak, de végeredményben egy jó filmet láttam és Johnny Depp is remekül játszott benne (örülnék neki, ha mostantól csak legalább ilyen jó filmjei lennének).

 
gubimari   2016. 12. 02.

Sok jót hallottam a Fekete miséről, de nekem nem jött be annyira ez a film. Johnny Depp jó volt benne, de a többi színész nem igazán tudta megcsillogtatni a tehetségét. Egyszer nézhető.

 
Ragemarci   2016. 01. 17.

Eléggé hányaveti és felszínes a forgatókönyv, de Depp végre újra színész, néhol tapintani lehet a feszültséget, ezért jár a +1.

 
vesztingerkitti   2017. 01. 06.

Végre Johnny Deppet nem a megszokott szerepében láthatjuk. kicsit monoton a történet mégis érdekfeszítő. Látványos és izgalmas, tetszett ez az életrajzi feldolgozás. Hitelesek a karakterek, szép a befejezés, érdemes megnézni!

 
RobThe10   2016. 02. 08.

Johnny Depp itt is megadja a módját. Alakítása páratlan, mindenkit leköröz, és lubickol a szerepben. Kemény storyról van szó, de Depp még keményebbé varázsolja. Imádtam a filmet!

 
krajcsie   2016. 09. 30.

Annak ellenére, hogy a film elég hosszúra sikeredett és néha a cselekmény kicsit belessul, nekem tetszett a Fekete mise. Rendkívül érdekes történet, elgondolkodtató. A szerep kiválóan passzolt Johnny Depp-hez.

 
Tlung   2016. 06. 02.

Nekem nem jött be. Ritkán hagyok félbe filmet, de ebből 15 perc elég volt.

 
tjanika   2016. 11. 07.

A maga műfajában alap lehet. Johnny Depp pont olyan jól játszik,mint a "kalózos" filmjeiben. Aki szereti az ilyen jellegű filmeket,az nem fog csalódni.

 
online91   2016. 07. 06.

Johnny Depp egyik legjobb szerepe Jack Sparrow után. Nem volt rossz a film, de valahogy jobban el tudnám képzelni ezt egy 10-20 részes sorozatnak, és akkor jobban belemerülhetett volna például a gyerekkori kapcsolataiba.

 
leo777   2015. 11. 14.

A Tom Hardy fél Legenda után kissé csalódott voltam, de ez a film kárpótolt. Erős, megtörtént eseményeken alapuló történet, baromi jó színészgárda és alakítások, erről van szó. Engem meggyőzött.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.