Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%
Filmadatlap
 
35
Szereplők
76
Vélemények
58
Képek
19
Videók

Érdekességek: Deadpool 2 (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 785 046 920 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 533 831 452 forintot termelt. A hazai mozik összesen 386 405 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Slash állítólag megjelent az egyik forgatási napon, de nem készíthettek vele selfie-ket, mert akkor fény derült volna a film díszletére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Deadpool kosztümjének szemtakaróit egy gombnyomással el lehetett távolítani.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Domino az eredeti képregényben fehér, csak a szeme körül van egy sötét folt, amelyről a nevét is kapta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megjelenése idején Julian Dennison (Tűzököl) mindössze 15 éves volt, így hazájában, Új-Zélandon még nem tekinthette meg a filmet a kora miatt (Új-Zélandon ez az R-16-os rendelet.).

(Diesel)
 

A film elején Deadpool eltávolított egy darabot a padlóból a vak Al (Leslie Uggams) házában. A padló alatti üregben megragadott 1-2 zsák kokaint, amelyre az volt írva, hogy a "vakság gyógyítására". Ez egy utalás az első részre, amiben Deadpool azt mondja vak Al-nek, hogy 100kg kokaint rejtett el a házban valahol a vaksága gyógyítására. Jó keresgélést!

(Diesel)
 

Kábel szerepére több ismert színész neve is előtérbe került, mint például Dolph Lundgren, Mel Gibson, Kurt Russell, Bruce Willis, Alec Baldwin, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Stephen Lang, Ron Perlman, Pierce Brosnan, és David Harbour. Végül is Josh Brolin kapta meg a szerepet.

(Diesel)
 

A képregényben Dominot (Zazie Beetz) úgy ábrázolják, mint egy régi szövetségest, és Kábel (Josh Brolin) egyik korábbi barátnőjét, aki utálja Deadpoolt. A filmben a Deadpool szövetségese, és Kábel ellen dolgozik.

(Diesel)
 

A végső jelenetben Deadpool azt mondja: "Pump the hate brakes, Thanos". Ez egy utalás a Bosszúállók: Végtelen háború (2018) című filmre, amelyben Josh Brolin Thanost alakította. A Bosszúállók: Végtelen háború (2018) egy hónappal a Deadpool 2 (2018) előtt jelent meg.

(Diesel)
 

Egy jelenetben Deadpool (Ryan Reynolds) Kábel (Josh Brolin) egyszemű Vilijére utal. "Hozd be, One Eyed Willy!". One Eyed Willy volt a kalózkarakter a Kincsvadászok (The Goonies 1985) című kalandfilmben, Josh Brolin főszereplésével.

(Diesel)
 

Brad Pitt csak úgy vállalta el a láthatatlan ember szerepét, ha Ryan Reynolds személyesen visz neki egy kávét. Ryan elvitte a kávét, csak Pitt nem volt otthon. Brad Pitt végül is elvállalta a láthatatlan ember szerepét.

(Diesel)
 

2017. augusztus 16-án Joi Harris kaszkadőrnő életét vesztette egy motoros jelenet felvételekor. Ezt követően 2 napra leállt a film forgatása.

(hp)
 

A hírek szerint a Tim Miller és Ryan Reynolds közti "kreatív nézeteltérések" vezettek ahhoz, hogy a rendező kiszálljon a produkcióból.

(hp)
 

Miután hivatalossá vált, hogy nem az első részt rendező Tim Miller foglalja el a Deadpool 2 direktori székét, a zeneszerző, Junkie XL is kiszállt a projektből.

(hp)
 

A film első előzetese, melyet a Logan előtt mutattak be 2017. március 3-án kiszivárgott az internetre.

(hp)
 

Josh Brolin 2018-ban két Marvel karaktert is alakított a filmvásznon. A Deadpool 2-ben Kábelt, míg a Bosszúállók 3-ban Thanost játszotta.

(hp)
 

Domino szerepére olyan színésznők neve is felmerült, mint Mary Elizabeth Winstead, Lizzy Caplan, Kerry Washington, Sienna Miller, Ruby Rose, Mackenzie Davis, Kelly Rohrbach, Eve Hewson, Sofia Boutella, Stephanie Sigman, Sylvia Hoeks és Janelle Monáe, de a szerepet végül Zazie Beetz kapta meg.

(hp)
 

A Deadpool rajongói internetes petíciót indítottak, hogy Quentin Tarantino kapja meg a folytatás rendezői székét.

(hp)
 

Kábel szerepére Dolph Lundgren, Mel Gibson, Kurt Russell, Bruce Willis, Alec Baldwin, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Stephen Lang, Ron Perlman, Pierce Brosnan és David Harbour neve is felmerült.

(hp)
 

Deadpool karakterének társalkotója, Russell Crowe-ot javasolta Kábel szerepére.

(hp)
 

Kábel szerepére Michael Shannont is felkérték, azonban a színész egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a szerepet.

(hp)
 

A Deadpool 2 munkacíme Love Machine volt.

(hp)
 

A film forgatása 2017. június 26-án kezdődött meg Vancouverben.

(hp)
 

A film első tesztvetítése után kifogásolták a nézők, hogy Kábel (Josh Brolin) és Domino (Zazie Beets) nem szerepel eleget. Miután a 20th Century Fox plusz jeleneteket forgatott, a tesztvetítésen is megugrottak az értékelő pontszámok (100-ból először 90 pontot, másodjára 97 pontot adtak a nézők).

(XETH)
 

A forgatást 2017. május 1-én kezdték meg Vancouverben.

(respect the movies)
 

Kábel szerepére felkérték Brat Pittet is, de végül nem tudtak megegyezni, így a szerepet Josh Brolin kapta.

(respect the movies)
 

Három nappal az első Deadpool film (2016-os) bemutatása előtt már be is jelentették a film folytatását.

(respect the movies)
 

Kábel szerepét Josh Brolin kapta meg.

(GedyPapa)
 

Augusztusban egy fiatal női kaszkadőr elhunyt a vancouveri forgatáson.

(GedyPapa)
 

Valószínűleg Kábel, aki Deadpool segítője a képregényben, itt is feltűnik majd.

(mamiéstöti2)
 

Ryan Reynolds elvállalta Deadpool szerepét.

(mamiéstöti2)