A distrurbia szorongást jelent a disturb, azaz zavart kifejezés és a suburbia, azaz külváros szavak összevonásával. Az Egyesült Államokban a külvárosokban élők szorongására utal. Akárcsak ebben a filmben, melyben a központi karakter, Kale (Shia LaBeouf) egy kamasz, aki otthoni büntetésre van ítélve. A kérdés innentől: mit tehetsz, ha házi fogságra vagy ítélve, temérdek a szabadidőd, és azt látod, hogy a nagyon gyanús magányos szomszédod, Mr. Turner (David Morse), aki mellesleg egy hatalmas termetű figura, gyilkolászásra adja a fejét, a házában elrejtve áldozatait. A film főhőse, Kale, pontosan ezzel a helyzettel szembesül. Segítségére van viszont a nagyon csinos szomszéd lány, Ashley (Sarah Roemer), akivel elhatározzák a pasas lebuktatását, még úgy is, hogy Kale anyja (Carrie-Anne Moss) óva inti ettől őket. Mégis kialakul egy izgalmas nyomozás a fiatalok részéről, mely aztán átcsap túlélős horrorba, amikor Mr. Turnerről kiderül egy-két valóban megdöbbentő dolog. Nekem tetszett ez a film, bejött D.J. Caruso rendezése és Shia LaBeouf alakítása. Tőlem négy csillagot kap.
Alfred Hitchcock... Hátsó ablak 1954... Ismerős? Nekem nagyon, és szomorúan közlöm, az eredeti és a remake is klasszisokkal jobb. Na mindegy is, hát nézzük ezt a filmet, vegyük csak górcső alá! A rendező, D.J. Caruso húzott egy nagyon jót, és a mozif... Teljes kritika
A soft horror alapjában véve eléggé alulértékelt műfaj, de ez a film az értékelések tekintetében is a helyén van. Nem nyújt semmi brutális extrát, nincs benne a Hetedikhez hasonló őrült "meglepetés", de vannak jó színészek, van egy jó vonalvezetés, j... Több
Remek kis film. én bírom a történetét és itt figyeltem fel először Shia LaBeoufra, hogy na ebből a gyerekből lesz valaki.
Nem volt az amit vártam tőle és ez a csalódás sajnos elég volt ahhoz, hogy ne is kedveljem. Jobban tettem volna ha szimplán elkerülöm ezt a filmet mert nem veszítettem volna vele semmit. Sőt így még ki is dobtam az ablakon egy csomó időt.
Tini (óvodás?) horror, ami messze lekéste a saját korát. Vagy csak én vártam tőle sokkal többet, mivel thrillernek lett beharangozva.
Nagyon izgalmas és pörgös thriller. Remek film. Nagyon szeretem Shia LaBeouf-ot és ezt a szerepet mintha rá öntötték volna. Viszont a szőke kiscsajszi sajnos nemigazán nyerte el a tetszésemet. A történet igazán izgalmas és végig fenntartotta a figyelmemet.
Modern köntösbe bújtatott Hitchcock sztori, vannak benne izgalmak, de klisékkel teli, illetve nekem a 3 fiatal szereplő bugyuta volt, és ezáltal nem is túl szimpatikus. Egyszer nézős. 6/10
Érdekes film volt, nekem tetszett. Mindvégig lekötötte a figyelmemet. Shiahoz is nagyon illett a karakter.
Egyszer még lehet nézni ezt a filmet, bár jobbat vártam. Inkább tűnt vígjátéknak, semmi feszültség nincs benne, nem kell várni rémisztő dolgokat. A történet egyszerű, a vége is sablonos, közben meg nem sok minden történik.
Nagyon jó kis film, végig izgalmas és pörgős, nagyon eseménydús. Tetszett a története újszerű volt. Ajánlom mindenkinek.
AKI ERROL A FILMROL POZIVAN NYILATKOZIK ANNAK A MAX ELETKORA SZELLEMILEG 12 ÉV!!!! Borzaszto ez a film kerlek ne nezzetek meg!!!! Rohadt szar tuljatszott tini-lamur film 0 tortenettel, 0 izgalommal...nem hiszem el, kerem vissza az eletembol ezt a 1:45 időt!!!!!!! FELNŐTTEKNEK ÉLVEZHETETLEN!!!
Az angol "disturb" (zavar) és "suburbia" (külváros) kifejezések összeolvadásából keletkezett a "disturbia" kifejezés, és a külvárosi (ebben az esetben kertvárosi) szorongásokat jelölik vele, amikor valaki mentális problémákkal küszködik a peremkerületekben. Ebben a történetben Kale (Shia LaBeouf) van ilyen helyzetben, részben mert házi őrizetre ítélték (mert megütötte tanárát), részben pedig, mert azt gyanítja, hogy szomszédja, Mr. Turner (David Morse), aki mellesleg 192 centis, gyilkosságokat követ el házában. Egy nap elhatározza, hogy lép, és barátját küldi át éjszaka, hogy nézzen szét a férfi garázsában. A kísérlet rosszul sül el, a rendőrök kijönnek, ráadásul alaptalannak is tűnik az egész. Közben Kale megismeri a másik szomszédját is, egy frissen odaköltözött átlagos családot, melynek tagja egy korántsem átlagos, sőt nagyon csinos leányzó is, ő Ashley (Sarah Roemer). Eleinte a lány és mindenki más is túlzónak érzi Kale gyanúját, de ahogy telnek-múlnak a napok, valóban egyre több furcsaság derül ki Mr. Turnerről. A film vége nagyon izgalmas lesz, és átcsap az egész thrillerbe. Értékelésem: erős 4 csillag.