Gravitáció

Gravity

2021.11.13 drg0602

Telitalálat, jó film, minden értelemben! Jó színészi teljesítmények, jó történet! Mindenképpen érdemes megnézni!

2019.03.21 elekm90

Nem rossz űrdráma, bár néha elég hatásvadász. Alfonso Cuarón rendezése és a képi világa viszont elképesztő. 7/10

2017.10.22 Bazzzsi

A látvány rengeteget dob a filmen, de maga a történet nem nagy eresztés. Sandra Bullockot kedvelem, de ez messze nem a legjobb filmje.

2016.05.05 TomÁcs

Számomra eléggé jellegtelen volt a film. Az űr persze gyönyörű, de semmi több. A történet unalmas, a képzelődés lerágott csont. Ahogy meg Bullock földet ér az meg nevetséges.

2018.11.30 VvV

Elképesztő a film látványa és elámul tőle az ember. Mindenképpen többször nézős.

2016.10.05 Fahéjgolyó

A sztori nem egy nagy durranás, de legalább ennyi pénzből látványosan és élethűen tudták ábrázolni a fizika törvényeit az űrben. A főszereplő Sandra Bullockra szerintem egy rossz szavunk nem lehet, sokat dob a személye a filmen.

2024.01.04 Filmworlds blog

Ha nem számít a hitelesség, elvagy vele, mert látványos

Megosztó lett a Gravitáció, hiszen egyik oldalon rengeteg kritikát kapott a hihetőség (és hitelesség) terén, a másikon viszont sokan magasztalták a látványvilága miatt. Ami a hihetőséget illeti: van vagy száz dolog, ami nem stimmel a filmmel (erről sok cikk és podcast van a neten), ezek közül nekem három szúrt szemet. Az egyik, hogy a NASA miért egy sebészt dolgoztat a világűrben egy több milliárdos műszaki projekten (Sandra Bullock egyszerű orvos a karaktere szerint), a második, hogy miért annyira fegyelmezetlen a társa (George Clooney), hogy kamasz módjára repked összevissza, ahelyett hogy koncentrálna a feladatra, végül a harmadik, hogy miért nem képesek végig kapcsolatra a földi irányítással, amikor ma már egy sima CB rádió vagy mobil is összeköt bárkit a Föld legtávolibb pontjai között is, nemhogy a világ legdrágább műszereivel egy kiemelt jelentőségű küldetésben (amelyben mindössze 600 km magasságban vannak a felszíntől [ez el is hangzik a film elején]). A film durván hiteltelen szerintem (és a szakértők szerint is), ami nem lenne baj mondjuk egy dráma vagy lélektani sztori esetében, de igenis gáz egy tudományos témájú film esetében. Értékelésem: 3 csillag (jóindulattal).

2015.05.16 hsanya182

Remekül érzékelteti az "űR" élményét, olyan érzés mintha télleg te is kint lennél az űrbe, átérezhető a története is. Látványos film és a "thriller" része is átjött nekem. Meglepetést okozott bennem, de a film végén volt egy hiányérzetem, ezért nem r... Több

2017.12.29 diumiu

Ehhez a filmhez kapcsolódik egy személyes jó élményem, azt hiszem már csak ezért is szeretem ezt a filmet. :) Hogy a filmet is értékeljem számomra látványos és izgalmas volt, lekötött, a szereplők is jó választások voltak, a téma érdekes. Bár engem a... Több

2017.07.24 Lonka

Széles vásznon lehet, hogy a látvánnyal meg lehetett venni a nézőt, de otthon a kistévén nekem nem volt egy nagy durranás. Bullock kisasszony lebegett az űrben, néha képzelt ezt azt, de nem több egy középszerű filmnél.

2017.12.09 Greeta

Dokumentum filmnek is elmenne, engem lenyűgözött a látvány. Tényleg ott érezte magát az ember a szereplőkkel. Történetben picit lehetett volna összetettebb.

2019.01.28 Timcsi

Nekem Bullockhoz nem illett a szerep. Valahogy ő törékenyebb, nem tudott belesimulni a szerepbe. A története középszerű.

2019.04.27 petraszab

Nekem emlékezetes a film Sandra Bullocktól, mert annyira más, mint amit megszoktunk tőle. Izgalmas és látványos film.

2016.04.26 TribeBubu

Alapvetően nem rajongok a látványfilmekért, de ez egészen tetszett. Sandra Bullock színészi játéka is irritálni szokott általában, de ebben kitett magáért. És Alfonso Cuarón a CGI rendezésben mesterművet készített. Le a kalappal. Igazán kellemes meglepetést okozott ez a film.