80% 30 szavazat
Hetenként egyszer láthatom

Hetenként egyszer láthatom

Hetenként egyszer láthatom
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
10
Szereplők (10)
3
Képek (3)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Kolozs Vera leányinternátusban nevelkedik. Véletlen folytán összeismerkedik Bozóky Ferivel, a bohém, máról holnapra élő festőművésszel. Hogy rendszeresen találkozhassanak, Poznay, Feri barátja Vera nagybátyjának, Szabó főorvosnak adja ki magát, s hetenként egyszer kihozza a lányt az internátusból. Az intézet igazgatónője, Berta kisasszony rajongó tisztelettel veszi körül Szabó főorvost és megbízza, hogy lássa el a nevelőintézeti orvosi tisztet. Megérkezik azonban vidékről Vera édesapja, s a hamisságokra fény derül. A szerelem azonban bocsánatos bűn, Vera kapcsolata szíve választottjával atyai jóváhagyással nyílttá tehető.

Forgatókönyvíró: Nóti Károly, Lőrincz Miklós
Ország: Magyarország
Premier: 1936.11.30.
Kabos Gyula
Kabos Gyula
 
2019.03.09 Mónika Nánásiné Lehner

legújabb vélemény

Nagyon szeretem a régi filmeket, különösen a 30-as években készült alkotásolat. Olyan, mintha utaznék az időben, és betekinthetnék az akkori emberek mindennapjaiba. Ennek a filmnek a hangulata különösen magával ragadó számomra. Érdekes, mennyit válto... Több

0
 
2017.10.21 Berto49

Szlatinay Sándor 1937-es filmje Kabossal, aki ezt a filmet is nézhetővé és mulatságossá tette. A történet a szokásos sablonos szerelmi történet, de Kabos és Mály Gerő (a kolerikus apa) megérdemli a jelenkori néző figyelmét is. Vaszary Piri nem hozot... Több

0
 
2018.01.22 juliS

Imádtam ezt a filmet. Nekem egyszerűen mindig bejön és feldobja a kedvem Kabos alakítása. Igaz, hogy a film egy kissé lassú, és talán nem is elégíti ki igazán az elvárásainkat, de ettől függetlenül egy szuper alkotás!

0
 
2017.11.14 kmona

Nagyon hangulatos, teljesen másra számítottam. Azt gondolta, hogy ezek a régi filmek teljesen unalmasak, de kellemesen csalódtam. Én csakis azt tudom mondani, hogy érdemes megpróbálkozni vele.

0