Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

A holtak útja (1999)

Bringing Out the Dead
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
harnas1207   2019. 05. 02.

legújabb vélemény

Lehet az volt a gond, hogy erre a filmre rá kell hangolódni. Vagy csak maga a stílus nem lehet mindenki kedvence. Akárhogy is, nekem nagyon nem jött be. Unalmas és vontatott volt. Egyes szereplők nagyon irritáltak. Az értékeléstől függetlenül ajánlanám másoknak, hátha pont az ő ízlésviláguknak megfelel.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 08.

Martin Scorsese nagyon kitett magáért ebben a filmben. Egy különleges perspektívából vetíti elénk a filmet ami nagyon jól illik a film morózus hangulatához. Egy rossz vágás volt a filmben, de ezt leszámítva nagyon jól lett összerakva. A film humora i... több»


 
Macika   2016. 08. 22.

Nicolas Cage jól alakít a filmben. Magával ragadó, izgalmas és érdekes film, ami végig fenntartja az érdeklődést. Cage profin alakít benne, hozza a formáját. Ajánlom!

 
alien007   2016. 08. 31.

Valósághű, de egyben szórakoztató film, amit a kiváló rendezés és a zseniális színészgárda tesz igazán emlékezetessé.

 
grigoriy1rem   2015. 04. 12.

Martin Scorsese egyik talán kevésbé ismert, de nem kevésbé jó film. Nagyon kedvelem Scorsese filmjeit, és ebben sem kellett csalódnom. Ha ti is így vagytok vele, és nem láttátok, pótoljátok!

Nicolas Cage
Nicolas Cage
Nicolas Cage
Patricia Arquette
Nicolas Cage
Patricia Arquette
Nicolas Cage
Tom Sizemore
John Goodman

A film összbevétele 16 640 210 dollár volt (imdb.com).

 

A jegypénztárak adatai szerint 16,8 millió dolláros bevételt eredményezett a film.

(Bogi87)
 

Roger Ebert 4/4 pontra értékelte a filmet, és a következőt írta: "To look at Bringing Out the Dead—to look, indeed, at almost any Scorsese film—is to be reminded that film can touch us urgently and deeply."

(Bogi87)
 

Bringing Out the Dead című regényén alapszik a film.

(Bogi87)
 

32 millió dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

Martin Scorsese azt mondta, hogy azért választotta Paul Schradert a forgatókönyv megírásához, mert úgy érezte, hogy Schrader tud a legjobban írni az éjszakai New Yorkról.

(rbernadett)
 

A filmet 65 nap alatt forgatták.

(rbernadett)
 

A film a Taxisofőr remake-jének tekinthető, amit szintén Martin Scorsese rendezett.

(rbernadett)
 

Nicolas Cage bevallotta, hogy azért akart szerepelni a filmben, mert vonzotta a lehetőség, hogy együtt dolgozhat Martin Scorsese-vel.

(rbernadett)
 

Martin Scorsese elismerte, hogy nem nagyon élvezte a forgatást. A jelenetek többségét éjszaka vették fel, december közepén, éppen ezért a körülmények igencsak kegyetlenek voltak.

(rbernadett)
 

Nicolas Cage és Patricia Arquette házastársak voltak a forgatás idején. Két évvel később elváltak.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.