Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
29
Szereplők
21
Vélemények
30
Képek
6
Videók

Vélemények: Hotel Mumbai (2018)

 
zeusz96   2020. 04. 10.

legújabb vélemény

Az egyik legzseniálisabb túszejtős film amit láttam. Végig izgalmas. Valódi történet, valódi karakterekkel és rendkívüli megvalósítással.

 
indingo   2019. 04. 22.

Hihetetlen, hogy Dev Patel milyen remek filmekben szerepel. Hátborzongató és könyörtelen film, pont, mint az a tett, amit 2008-ban végrehajtottak.


 
MP170506   2020. 02. 02.

Erős idegzet kell a film megnézéséhez. Engem nagyon megrázott, ha nem tudom, hogy igaz történtet dolgoz fel, akkor is, de így... szörnyű volt belegondolni mit élhettek át az emberek. 2 óra feszült dráma.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

Engem megrázott a film. A terrorizmus nem könnyen emészthető téma. Látványos film.

3
 
VvV   2019. 10. 27.

Maga a film remek, de borzalmas volt végig nézni a képkockákat. Megrázó történet.

 
harnas1207   2020. 02. 24.

Nagyon vártam a filmet, de féltem is a tipikus hibáktól. Sejtésem beigazolódott: Egy nem túl ismert igaz és borzalmas történetet kaptunk, giccsekkel és önfényezéssel tarkítva. Hiába a film néhol szándékos önfékezése, egész egyszerűen nem tudták nem úgy bemutatni az eseményeket, hogy közben ne csináljanak szuperhősöket a szálló alkalmazottaiból.

 
Greeta   2019. 08. 06.

A feszültség nekem sem jött át a film nézése közben. Valahogy nem tudta megteremteni a hangulatot. A színésze játéka jó volt, de ennyi.

 
petraszab   2019. 04. 21.

Nagyon megrázó film, csak erős idegzetűek nézzék, bár nem a megbotránkoztatás a célja. Nem könnyű ilyen témáról filmet készíteni, de a készítőknek sikerült.

 
rainman   2020. 02. 23.

Legtöbbször az élet írja a legjobb, vagy épp leszörnyűbb sztorikat. Ezeket már csak meg kell filmesíteni. Csak nem mindegy hogyan! Ezúttal egy jobban sikerült darabot láthattam. Feszült és drámai volt. A terroristák fásult, fanatista elszántsága miatt végig ott volt a filmben a feszült macska-egér hajsza, hiszen válogatás nélkül lőttek mindenkire, aki csak mozgott. A szálloda személyzetének, a vendégek hősies védelme nélkül, valószínűleg még nagyobb vérontás lett volna. Mint az később megtudtam a hotel áldozatainak nagyobb része a szállodai személyzet körül került ki. A filmben pedig jól átjön az önfeláldozó védelmük. A vége megható, de nem giccses.

 
Di Canio   2020. 02. 15.

Átlagos terrorista film azok minden hibájával együtt. Érdekes, hogy egy 18 milliós városban nincs rendes rendőrség se katonaság, egy ekkorra szállodának nincs rendes biztonsági személyzete, stb. A terroristák pedig minden szobát végigjárnak csak éppen az orruk előtt a földszinten elbújókat nem veszik észre. Megtörtént eseményen alapuló film, de ezt így nehéz elhinni annyira már már gagyi módon van megcsinálva. Semmivel nem jobb akármelyik másik hasonló stílusú filmtől.

 
Artúr   2019. 05. 17.

Egy szomorú esemény zseniális feldolgozása.

A megfilmesités meglepően részletgazdag. Percről percre élhetjük át, hogy milyen borzalmakon mentek keresztül az eredeti merénylet résztvevői. Számomra különösen tetszetős volt, hogy a vallási vetület indirekte több színben került megfestésre. A film elgondolkodtató, meghökkentő és akciódús. Vannak borzasztó mókás mondatok, de kicsit mű-dramatikus jelenetek is.

 
pj19   2019. 11. 24.

Megrázó film.Hitelesen mutatj be azt a szörnyűséget,hogy pár elvetemült fiatal egy téves eszme miatt lemészárolt annyi ember.Dev Patel most is nagyszerű karaktert alakít.Hiteles játékkal,és az utolsó pillanatig feszült helyzettel!Érdemes megnézni!

 
catarina57   2020. 02. 16.

Hotel Mumbai

Szerintem ennek a filmnek minden dicsérő szava Dev Patelt illeti. A többiből - karakterek, forgatókönyv, rendezés, alakítások - 12 egy tucat. Azt kell mondjam, ez kizárólag az ő filmje. Sokkal inkább mint a Saroo.

 
pacific22   2020. 03. 08.

Nagyon j rendezés, nálam 8/10! Én szinte végig ott voltam a szállodában és izgultam, hogy mikor találnak meg... Még hosszúnak sem éreztem, pedig este 10 körül kezdtem nézni. Tényleg jó, de csak az olyan nézőknek, akik valóban megbírja nézni a megrendítő, terroristás filmet. Ha nem vagy ilyen inkább ne nézd, mert meg félni fogsz.

 
superzero   2020. 02. 09.

Akár még jó film is lehetett volna…

De nem lett az. Kezdjük az elején! Adva van egy borzalmas terrortámadás, amit Indiában követett el egy állig felfegyverzett, külföldről telefonon irányított iszlám csoport. Mára ez az esemény része a 21. század sötét történelmének, melynek minden részletét ismerhetjük, kivéve az értelmi szerzők és irányítók személyét, mivel őket a mai napig nem sikerült elkapni, sőt még a személyük kiléte is ismeretlen. Ez a terrorcsoport kegyetlen támadást hajtott végre India egyik impozáns szállodája ellen, sőt összehangolt támadást hajtott végre egy vasútállomás , egy étterem és egy zsidók lakta épület ellen is. Az indiai rendőrség nem tudott úrrá lenni a helyzeten, a képzetlen és elavult fegyverekkel rendelkező rendőrség tehetetlenül állt a terrortámadás előtt. Több mint tíz órának kellett eltelnie ahhoz, hogy India elitalakulata végre hatékonyan reagáljon a támadásra, és felszámolja a terroristákat. A film drámaian mutatja be ezt a közel tíz órás poklot ami a fegyveresek rendelkezésére állt, és minimálisra csökkentette a túlélés esélyét a szállodában ragadtak számára. Szemtanúi lehetünk a kíméletlenül, hidegvérrel elkövetett gyilkosságoknak, és végig izgulhatunk az ártatlanok megmeneküléséért is. De sajnos azt kell mondjam, hogy bármennyire is hitelesen mutatja be a terroristákat a film, a közönnyel, hidegvérrel végrehajtott vérengzést, a rendező félmunkát végzett. A film legnagyobb hi... több»

 
BÉLA   2020. 02. 22.

Jó film

Igen ez megtörtént. De történhetett volna másként is. ha az indiai fegyveres erők nem lettek volna ilyen impotensek.

 
bob.007   2019. 04. 15.

Az alakítások rendben voltak, egy ilyen castinggal igazán nem lehetett mellé nyúlni, de valahogy a történet nekem egy kicsit érdektelenné vált, amikor pont, hogy a izgalmasabbnak kellett volna lennie. Értem, hogy ez a film egyfajta tisztelgés a hősök előtt, de szerintem egy ilyen témából meríteni eleve kockázatos, hiszen mégiscsak egy akciófilmet hoztak ki az alkotók az egészből, holott korántsem ez lehetett a cél.

 
Ngtx   2020. 02. 19.

Zseniális!

Kell hozzá valamennyi lelki erő, de végig fent tartja az ember figyelmét. Nagyon jól sikerült film, szuper forgató könyvvel.

 
Tchiva   2019. 04. 16.

Alighanem az egyik leglebilincselőbb dráma, amit az utóbbi időben láttam, elképesztően emberi és egyúttal megrázó történet, habár thrillernek sem utolsó. Tekintve, hogy igaztörténeten alapszik a koncepció, még ütősebb lesz ettől, és szerintem képes arra a film, hogy igazán mély nyomot hagyjon az emberben. Csakis ajánlani tudom!

 
grufa   2019. 04. 14.

Méltó tisztelgés ez a valós esmények és annan hősei előtt. A Hotel Mumbai egy lebilincselő film remek főszereplőkkel, és bár nem gondolom, hogy hosszú távon megmaradna az emlékezetben, de egyszeri nézésre nagyon is ajánlott.

 
danaso   2019. 04. 12.

Őszintén szólva szerintem nagyon sokféleképpen lehetett megközelíteni ezt a témát (eseményt), és ahogy a Hotel Mumbai teszi az nem éppen megfelelő az én szájízemnek. Alapvetően egy nagyon súlyos és drámai eseményről van szó, amit a film a maga eszközeivel feldolgoz, de ebből a drámaiságból nem sok maradt benne. Kapunk egy félig-meddig akciófilmet, aminél ez a sztori sokkal többet érdemelt volna. Hát, legalábbis szerintem.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.