Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (2007)

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Filmadatlap
 
32
Szereplők
10
Vélemények
9
Képek
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 04. 07.

Hol is kezdjem. A címmel elkaszálták a filmet és a legtöbb ember nem elég kíváncsisággal fordul hozzá hiszen a címből rájövünk hogy a főhös meghal és az is kiderül ki öli meg, a Lényege tulajdonképpen. DE ez a film jó azon független hogy tény és való Jesse James (Brad Pitt) meghal a végén és igen Robert Ford ( Casey Affleck ) teszi meg. De ha már Casey-nél tartunk hihetetlen jót alakít úgy néz ki az Affleck családból Ben tehetségét is Casey kapta. Minden érzelem, minden szó és gesztus olyan mintha valóban oda született volna elhittem róla hogy kis zöldfülű azt is hogy hős akar lenni és azt is hogy megbánja azt amit tett. De mindenki más nagyon jó volt. Jól működött a narrátor is a filmben. Van ahol csak idegesíti az embert hogy előre lelövi a poént de itt + információkat kaptunk tőle. A képi világ mint minden westernben gyönyörű tájakkal kápráztat de itt még egy kis sejtelmességet is kapunk. Az operatőr varázsol a különböző szögekkel. A zene pedig annyira kellemes mint egy altató és egyensúlyba hozza a sejtelmes zaklatott ütemtelen és különböző szálakon összekuszált film egészét. A cím viszont annyira előrevetít és belerondít ebbe az egészbe és az eleje nehezen is indul be hogy csak 4 csillagot adok neki de egy nézést megér mindenképp! Csak légy kitartó :)

 
szaka123   2016. 01. 22.

Nagyon jó film. Western film! Aki azt mondja, hogy vontatott vagy, hogy lehetne rövidebb, pörgősebb az nem ismeri a műfajt, és azt hiszi, hogy Bud Spencer babevése és pofozkodása western. Az nem az! Ez az! Gyönyörűen felvett jelenetek, kiváló színészi játékok. Hitelesen előadott történet, jó rendezés!


 
TribeBubu   2017. 02. 15.

Iszonyúan hosszú és vontatott film, ez nálam nagyon lehúzta az élményt. Persze, amikor láttam, hogy életrajzi film és közel három óra hosszú, gondoltam, hogy nem lesz akciódús. Azért abban bíztam, hogy ha már Jesse Jamesről szól, lesz benne feszültség rendesen. Ez sajnos elmaradt. Vagy csak számomra nem volt érzékelhető. De az biztos, hogy a hitchcocki körömrágós feszültséget meg sem közelítette. Ellenben minden más szempontból kiváló alkotás. A színészek valami zseniálisak voltak!

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Fantasztikus alakításokkal operál ez a film, a hangulata is nagyon magával ragadó, egy percét sem untam (míg több ismerősöm erre panaszkodott). Többször láttam és fogom is.

 
bbozsi   2018. 07. 09.

Brad Pitt talán legnagyobb alakítása, egy lassú, szép utazás térben, időben, testben, lélekben. Tökös vállalás volt a készítőktől az egész projekt, de nagyon bejött.

Brad Pitt
 

Közel 15 millió dollár a film bevétele, a gyártási költség alig felét hozta vissza.

(LionelMessi10)
 

A film bevétele 30 millió dollár volt.

(LionelMessi10)
 

Garret Dillahund egy tv-s kötelezettsége miatt nem tudta elvállalni Charley Ford szerepét.

(mamiéstöti2)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.