80% 57 szavazat
Kapitalizmus: Szeretem!

Kapitalizmus: Szeretem!

Capitalism: A Love Story
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
Szereplők
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
HE7EDIK  

FILMINFÓ

A film témája a kapitalizmus és a világválság, valamint a kettő közötti összefüggések, párhuzamok boncolgatása. A mohóság az emberiség egyik kiirthatatlan jellemzője, egyúttal a kapitalizmus melegágya - és ez nem csak az Amerikai Egyesült Államokra igaz, hanem a… Több


Premier: 2008.11.30.
 
2022.10.28 taba

legújabb vélemény

Sokkoló, rideg valóság

Aki még nem látta ezt a dokumentumfilmet, és azon gondolkodik, hogy megvegye az Apple legújabb telefonját, vagy betér egy hamburgerre valamelyik McDonaldsba, nézze meg ezt a filmet, mely lerántja a leplet az USA által tökélyre fejlesztett kapitalista kizsákmányoló rendszerről.

0
 
2022.03.31 JRD

5+1 csillag!

Az egyik legjobb. Miért olyan a kapitalizmus, amilyen? Vajon Reagan miért lett elnöknek jelölve? Vajon ki állhat egy amerikai választás hátterében? Vajon miért változott meg az amerikai adózási rendszer a gazdagok javára? Mi, mivel, kivel, hogyan függ össze a kapitalizmus nevű játékban. Nézd meg mindenképpen! Ha másért nem, hát tágítsd a látóteredet! Mert érdemes a figyelemre! Nagyon is! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

2
 
2019.04.04 HE7EDIK

Vannak benne megmosolyogtató jelenetek, például a végén, ahogy hangosbemondóval szórakozik, valaki elhiszi, hogy az nem megrendezett volt? De Michael Moore már csak ilyen, szereti megfűszerezni a filmjeit, hogy azok hatásosabbak legyenek, de a témák,... Több

0
 
2022.08.26 Reitman

Jó film! Tipikus Michael Moore, mivel élő példákra alapít inkább, mint teóriára vagy nagy öregek könyveire. De ha el akarna érni valamit politikailag, sokkal, de sokkal primitívebb propagandastílust kellene felvennie.

1
 
2016.10.12 Fahéjgolyó

Michael Moore-ra jellemző stílusban egy nagyon komoly témát feszeget, ami talán a film elkészülte óta még jobban aktuális lett. Aki szereti a filmjeit az est is fogja aki nem az nem .

0