Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
30
Szereplők
76
Vélemények
101
Képek
5
Videók

Vélemények: Kincsem (2017)

 
Valéria   2020. 03. 06.

legújabb vélemény

Kincsem

Az egyik kedvenc magyar filmem! Imádom. Tetszett a humora, a szerelmi szál, a történet alakulása, az egész nagyon jól lett megcsinálva, szuper film! Ajánlom.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 05. 28.

Nem is olyan savanyú a magyar narancs

Csapjuk össze a tenyereinket, megszületett Magyarország első blockbustere, kicsit savanyú, kicsit sárga, de azért a miénk. A magam részéről kellemesen csalódtam....annyira ugyanis nem is savanyú ez a magyar narancs, mint amennyire számítottam rá, hogy az lesz. Adott egy lovas film, ami igazából nem is nagyon a lóról szól, Herendi Gábor egyik nyilatkozatában azt olvastam, hogy azért kellett a Kincsem-sztori köré írt szerelmi szál, mert a csodaló története önmagában nem lett volna elég ütős. Én ezzel nem értek egyet, ugyanis kevés dologban vagyunk elsők, mi magyarok, ha valamiben mégis, akkor az igenis megér egy misét, s Kincsem sztorijában megvolt a potenciál. Persze (amennyire sikerült utánaolvasnom) Kincsem gazdája Blaskovich gróf a valóságban fele annyira sem volt érdekes figura, mint a Nagy Ervin által megformált alteregója, szerette a nőket, de alacsony termete miatt (amit több forrás is megemlít) erősen kétlem, hogy hozta volna ezt a bonviván figurát, amelyet a filmben ábrázoltak. E mellett állítólag a pénzzel sem bánt olyan könnyelműen, mint Herendi Blaskovicha, sőt, még ugyan zsugorinak tartották a gróf urat. Egy szerelmi történethez azonban nyilván kevés lett volna egy ilyen egysíkú jellemábrázolás, hát megbocsájtható, hogy némileg meghamisították a filmben a történelmet. Ami a lóversenyeket illeti, meglepően izgalmasra sikeredett az ábrázolás, amikor Kincsem megzaboláz... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Sajnos magyar film lévén nem vártam tőle sokat és még azt a keveset sem sikerült teljesítse. A színészi játék rémesen unalmas és vontatott volt. Nem vagyok az ilyenre vevő.

 
SethFranco   2017. 09. 30.

Nálam egyértelműen az utóbbi évek legjobban sikerült magyar filmje! A korhű ábrázolás (egyedül, de annál inkább csak a Mizu lógott ki), a történelmi háttér helyenkénti megjelenése, de nem túlerőltetése, az egyszerű, de annál izgalmasabb történet mind-mind nagyon megragadtak. Nem akart nagyot alkotni a film, ez nem ismeretterjesztő, nem romantikus, nem vígjáték, egyszerűen egy kellemes hangulatfilm, amiben az előbb felsoroltakból mind van egy-egy kis elem. Éppen ezért ne is akarjuk egyik kategóriába se sorolni, mert nagyot kell csalódnunk. A maga egyszerűségével (bár a kiemelkedő látvány magyar filmben ritkán tapasztalható volt) elvarázsolt engem, és sok más magyar embert is. Bár tudtam, hogy Kincsem élete összes futamát megnyerte, végig együtt izgultam a helyszínen lévő hölgyekkel és urakkal, rendkívül izgalmas megvalósítás volt maga a verseny is. Több ilyen magyar film kéne!

 
Thibo84   2017. 04. 28.

Egy 1800-as éveiben játszódó filmbe miért kell likeolgatni, selfizgetni, vagy épp a Mizut énekelni? Még ha poénnak is szánták, nálam ez visszafelé sült el. De ezeket leszámítva egy látványos film volt, minden percét élveztem. Hiába tudtam, hogy Kincsem minden versenyt megnyer, akkor is szorítottam neki.

 
MP170506   2017. 12. 27.

Elismerésem a készítőknek, nagyon jól sikerült ez a film. Látványos, izgalmas film, jó színészekkel. Végre egy magyar film, amit többször is meg lehet nézni.

 
indingo   2017. 04. 11.

Látványos volt a film, jó zenék voltak benne pici humorral megspékelve. Ami nem tetszett a főszereplő hölgy. Borzasztóan műn beszélt. Illetve számomra elmaradt az izgalom, ugyanis azt amúgy is tudni, hogy Kincsem sose kapott ki, ezért a nagy versenyeken nem rágtam le a körmeimet.

 
Berto49   2017. 12. 01.

Herendi Gábor sajnos nem egy Várkonyi Zoltán. Magyar viszonylatban ennyi pénzből még nem forgattak filmet, a ráfordított összeg pedig nem térül meg, hiába szajkózza minden létező fórum, hogy soha ekkora rekord számú néző. Az érdeklődés azt jelzi, hogy a közönség igényli a romantikus kalandfilm műfaját, de jobbat érdemelne. A történelmi hűséget kár számon kérni, valószínűleg ez nem is volt az alkotók célja, de engem kifejezetten zavart a korba nem illő jelenetek (tánc a bálban, extrém jelmezek, lájkolás, stb.) Szándékuk szerint ütős közönségfilmet akartak készíteni, ez többé kevésbé sikerült is. A színészek nem különösebben tettek ki magukért, átlagos szinten eljátszották a szerepüket. Szerintem ezen a pénzen inkább a Toldi-filmet kellett volna megvalósítani, de mivel lovas nemzet vagyunk a Kincsem ebben a versenyben is győzött.

 
HercegPeter   2019. 03. 17.

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészt a történet tetszett és én is úgy gondolom, hogy Kincsem élete megért egy nagyszabású filmet. Viszont másfelől ez a modernizálás dühítően borzalmasra sikerült. Nem értem, mit keres a „két kicsi legó” egy olyan filmben, ami sem korban, sem témában nem illik hozzá. Ja, és mi volt az a táncnak nevezett izé? A kosárlabda még belefért, bár az sem igazán illett a képbe. Sajnos a történet végét is túldramatizálták. Ezektől eltekintve tetszett, jó volt a romantikus szál és a humort sem vitték túlzásba. Azért jobban örültem volna, ha történelmileg kicsit valósághűbben ábrázolják az eseményeket és nagyobb szerepet kap Kincsem. Az ő esetében úgy érzem, a neve csak ahhoz kellett, hogy eladják a filmet. Nem az volt az elsődleges cél, hogy az ő történetét bemutassák.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 24.

Nagyon szép film. Büszkék lehetünk hogy mi magyarok összehoztunk egy ilyen nagyszabású játékfilmet. Vannak benne lenyűgöző vágások de van egy két dolog ami nem illik a film tematikájába . A versenyeket bemutató snitt pont ilyen. Egy forma1-es versenynél elmenne ez az effekt de egy lovasversenyhez mást választottam volna. Na meg a bálon táncolók kicsit túlfutrisztikált mozdulatokkal kápráztatták a bálozó vendégeket. De ettől még nagyon jó lett :)

 
Szilonka   2017. 05. 18.

Látványos mozi volt és mindenképpen jót tett a történetnek, hogy picit kiszínezték és Nagy Ervin is csak dobott rajta, de azért nem voltam tőle elájulva.

 
gondi94   2018. 03. 18.

Pozitív csalódás számomra a film. Elképesztően látványos(magyar filmhez képest, mondjuk közel HÁROMMILLIÁRD forintos költségvetésnél alap!). Színészek nagyon jók, a belecsempészett modern kikacsintások nagyon tetszettek, a kosztümök fergetegesek, a rendezés kicsit viszont hullámzó. A valósághoz való ragaszkodás sokszor csak árt a filmeknek, ezért jobb is, hogy nem azt mesélik el hanem egy eredeti forgatókönyvvel(a vége kicsit kilóg) álltak elő! Így is lehet Magyarországon filmet forgatni, mondjuk gázsi volt rá rendesen! Ezért is furcsa, a kevés nagy totál, a hatalmas belső terek és az igencsak összecsapott finálé! Mindezek ellenére a film igenis nézhető!

 
diumiu   2018. 01. 30.

Annyira örülök, hogy a magyar film egy ilyen korszakát éli, és hogy ennek részese lehetek! Annyira szuper filmek készülnek mostanában, hogy csak kapkodom a fejemet. Petrik Andrea számomra ismeretlen színésznő volt a film megnézéséig, de meggyőzött. Nagy Ervinnel szuper működtek együtt. A film felépítése tetszett, a kivitelése, a látvány még inkább. Örülök, hogy Kincsem történetét filmvászonra álmodták, megérdemelte már végre! Ajánlom mindenkinek!

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

Végre ismét egy nagyszabású magyar film, amelynek igényes lett a kidolgozása. A történetet nem is értem, hogy eddig hogy nem filmesítették meg. Jók voltak a párbeszédek, a látvány és a színészek is.

 
VvV   2018. 11. 03.

Elég közepesre sikeredett és sokkal többet vártam tőle, annyira magasztalták az alkotást.

 
Ms. Akárki   2019. 09. 25.

Zseniális történet. A helyszínektől kezdve, a zenén át, a jelmezekig minden tökéletes. A szereplőgárda is kellemes csalódás volt. Nagy Ervin nem a kedvencem de ez a szerep igazán hiteles volt vele. Még sok ilyen minőségű magyar film kellene.

 
MKristijan   2018. 01. 21.

Nagyszerű egy film :D még európai viszonylatban is kiemelkedő lett. Imádtam. Néhol kicsit fura volt, de elnézve. Szívesen beülnék máskor is egy magyar filmre, ha az ilyen minőségbe burkolózik.

 
Bazzzsi   2017. 10. 21.

Nálam nem ő az év legjobb magyar alkotása, de egy igényes és szépen kidolgozott filmnek tartom. Tetszett a történelmi vonal és a humora is. Nagy Ervin volt talán az egész film legjobbja.

 
MMcFly2015   2017. 03. 27.

Ha akarnék is, nehezen tudnék belekötni. A sok lovas film után nem számítottam nagy sztorira, de így a kitalált romantikus történet mellett kifejezetten szórakoztató filmet kreáltak. Meg nem mondanám, hogy magyar alkotás. A tájak, a felülnézetes akkori városi képek, és a remek filmzenével feltuningolt lóversenyek egy kimagaslóan jó minőségre tesz szert. A színészekre sem volt panasz. Nagy Ervin laza szerepe kellemes csalódás, és a film előre haladtával Petrik Adreával lévő romantikájának is egyre jobban lehet örülni. Értettem, hogy a rendező keverni akarta a modern világgal a filmet. De pont amivel ezt akarta bizonyítani, inkább kínosra sikeredett némelyik jelenetben. Ami az előzetesbe is látszik, mikor Fluor Tomi - Mizu számát éneklik, inkább szörnyű, mint vicces. Szerencsére nem sok elemmel próbálták modernesíteni a filmet, és kevés hasonló elem van benne. Le a kalappal, igazi moziélmény volt, és büszkén jöhetünk ki a moziból, hogy hazai termés! Szépen halad a magyar filmgyártás! Csak így tovább.

 
Norbert93   2018. 09. 13.

Az nyilvánvaló, hogy a befektetett összeg nem térült meg, de részemről egy könnyed kaland tárult elém. Nem lesz belőle klasszikus, de mai magyar viszonylatban elég jónak ítéltem meg.

 
Lonka   2017. 07. 23.

Korrekt volt a film, de többet vártam tőle. Látványban semmi különös, párbeszédben viszonylag értelmes a történet meg talán lehetett volna tartalmasabb is.

 
BoBamburg   2018. 03. 10.

Egész kellemes csalódás volt a film, minőségileg gyengébb produkcióra számítottam. Voltak benne kissé bénább, gagyibb részek, de volt egy két üde pillanat is cserébe. Mindenesetre összességébe rendben volt.

 
hsanya182   2018. 07. 10.

Remek magyar film. Nem vagyok vevő a lóversenyes filmekre, a Kincsem mégis lekötött. Nagyon szépen összehozták a jeleneteket. Jó hangulata van a filmnek, szépek a tájak, a grafika, a zene is! Már a Viszkis c. magyar film is teccett, de ez sokkal szebb lett. Az utolsó főjelenet az már túlzó volt, amit a tűzben végigfetrengenek a földön, valami realisztikus jelenetbe is beletehették volna a drámát. Összességében remek, nézhető, méltó, könnyed családi délutáni csemege.

 
czerik   2018. 07. 18.

Nagyon élvezhető magyar film. Jó szereplőkkel, életrevaló történettel. Csak így tovább! Ajánlom mindenkinek!

 
Greeta   2017. 12. 09.

Imádtam a korhű jelmezeket, az épületeket. Történetben érzeni lehetett, hogy minőségi, jól kidolgozott. A zenék is megfelelőek voltak.

 
Filmelemző   2018. 03. 26.

Valóban történelmietlen a film, valóban ménként (is) szerepel benne a köztudottan kancának született Kincsem és valóban elszállt a költségvetéssel Herendi Gábor, DE .... jók a karakterek, lendületes a cselekmény, izgalmas a történet, látványosak a lóverseny futamok és számomra tetszetős a Nagy Ervin - Petrik Andrea páros játéka is. A film erőssége is ez a sajátos szerelmi sztori, mely a "lovas szál" mellett afféle történet a történetben. Modern köntösbe bújtatott múltszázadi kalandfilm, vicces - vagány - szórakoztató formában. Jó a rendezés és élvezetes a kulcsszereplők játéka is. Aki hibákat keres, az persze talál majd, de aki élvezni akarja inkább, annak csak lazítania kell kicsit. Ezzel a filmmel tud. Értékelés: 7,5 / 10

 
Milanman   2017. 12. 06.

A Kincsem lazán hozta, amit vártam tőle. Gyönyörűen néz ki, a színészek ügyesek, a rendezés feszes, egyedül 1-2 anakronizmus, ami kiverheti a biztosítékot, de ezek sem zavaróak. A történet kellően izgalmas, a kor ábrázolása is minden oda nem illő elemmel együtt remekül sikerült. Nem szeretem, amikor a "magyar", mondjuk egy film esetében minőségjelzőként jelenik meg, így azt mondom, nem lett klasszis, de élvezetes, jó szórakozás mindenképpen.

 
Timcsi   2019. 01. 28.

Eléggé látványosra sikeredett magyar film, amelyre elég sokat vártunk. Remek és hangulatos történet.

 
Syracuse   2018. 11. 14.

Ha nem vesszük figyelembe a történelemhamisítást és az olcsó szappanoperákba illő jeleneteket és fordulatokat, akkor sem érdemelne 4-nél több csillagot. Nézhető és szórakoztató is, de semmi több. A steampunkot nagyon bírom, itt is működik, a bál viszont nagyon kínosra sikeredett a hiphop elemekkel.

 
szucszoli Nézhetetlen  2018. 01. 07.

Én azt gondolom, hogy ez a film az "ablakon kidobott pénz" kategória iskolapéldája. Minden szempontból unalmas, erőltetett film, ami próbál görcsösen az amerikai kosztümös filmek vizuális és dramaturgiai stílusához igazodni, csak nem megy neki. De nagyon nem! Pedig minden ócska gagyi sablont felmutat, amivel próbált egy semmirekellő koncepciót megalkotni: a tökös, jóképű, übermacsó főhőst és persze a hozzá illő miss világszépét, aki természetesen nem azt a férfit fogja választani, akit hozzá rendelt az apja... Ez a film se nem bevállalós, se nem mer olyan megoldásokhoz nyúlni, amivel eddig más rendezők már ne próbálkoztak volna, úgyhogy a részemről ennél csak sokkal jobb, feszesebb és drámai erejű alkotásokat tartok valamire a hasonlóan történelmi jellegű kosztümös filmek közül, mint pl Egy veszedelmes viszony, Amadeus, Goya kísértetei, Hodító 1720 stb. Jobban jártok, ha ehelyett a túró helyett inkább az előbb említett 4 film közül választjátok valamelyiket és lesz egy valóban tartalmas kikapcsolódásotok!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.