Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Arthur király: A kard legendája (2017)

King Arthur: Legend of the Sword
Filmadatlap
 
31
Szereplők
31
Vélemények
111
Képek
14
Videók

Érdekességek: Arthur király: A kard legendája (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 148 675 066 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 105 174 258 forintot termelt. A hazai mozik összesen 69 672 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rendező, Guy Ritchie első változata állítólag 3 és fél órás volt.

(koricapito)
 

A film eredeti címe 'Knights of the Roundtable: King Arthur' volt, azaz 'A kerekasztal lovagjai: Arthur király' volt.

(koricapito)
 

A varázslónő szerepére Felicity Jones, Elizabeth Olsen és Alicia Vikander is jelentkeztek.

(koricapito)
 

A film költségvetése 175 millió dollár volt és jelenleg 148 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A főszereplő, Charlie Hunnam így is készült: számos kaszkadőr segítségével tréningezett, a mozgását pontosan megkoreografálták, mindenféle trükkel segítették – munka közben nem is történt baleset. – Az egyik nap viszont egy csomó sántikáló, horzsolásokkal borított színészt láttam a melegedőben – mesélte nemrég újságíróknak Hunnam. – Mindenki panaszkodott és vadul fájlalta valamiét. Ijedtem kérdeztem, hogy mi történt, erre az volt a válasz: „ma Djimon Hounsou-val volt jelenetünk.” Valahogy nem tudta elviselni, ha ő kapott ütéseket, mindig visszavágott… (IC Press)

(hp)
 

"Amikor a haverjaim kérdik, nekik is mindig ezt mondom mostanában: ez a film A Gyűrűk Ura és A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső keveréke. Ilyen keverék nincs, mondják erre ők. Amire én: tudom. Ezért kellett hozzá Guy Ritchie…" - mondta el a film főszereplője, Charlie Hunnam egy interjúban. (IC Press)

(hp)
 

Charlie Hunnam elmondása eleinte sokkal komolyabb, ünnepélyesebb filmnek tervezték alkotói az Arthur király – A kard legendájá-t. Élükön persze Guy Ritchie rendezővel. – Guy úgy tervezte, hogy vált az eddigi stílusához képest, és csinál egy klasszikus, kosztümös filmet – mesélte a színész az Entertainment Weekly újságírójának. – De valahogy nem tudott uralkodni magán. A végeredmény mégis laza, gyors, meghökkentően ötletesre vágott, vagány film lett. Arthur király meg a bandája, mármint az udvartartása olyanok, mint maga Guy, és mint a legtöbb filmje főszereplője. Szóval, igazából minden színész egy-egy kis Guy Ritchie utánzóművész volt. (IC Press)

(hp)
 

Katie McGrath, Morganát, Artúr király féltestvérét alakítja a filmben. A színésznőt a 2008-as Merlin kalandjai című BBC-sorozatban is láthattuk, ami szintén Artúr király legendáját dolgozza fel.

(hp)
 

Charlie Hunnam elmondása szerint a felkészülés során Conor McGregor, a UFC többszörös ketrecharcos bajnokának meccseit nézte, hogy elsajátítsa a technikáját.

(hp)
 

Eredetileg Gary Oldmant szerződtették Merlin szerepére, de később kiszállt a produkcióból.

(hp)
 

Charlie Hunnam intenzív edzésprogramot folytatott a szerepre való felkészülés során. A színész rengeteg izmot szedett fel, a forgatásra már több mint 90 kiló volt.

(hp)
 

A film főszerepeit eredetileg Kit Harington (Artúr király) és Joel Kinnaman (Lancelot) játszotta volna, de végül egyikük sem tudta vállalni a felkérést.

(hp)
 

A film sikerében bízva a stúdió hat részes franchise-t tervezett.

(hp)
 

A film forgatása 2015. februárjában kezdődött meg Windsor Great Parkban. Az első forgatási fotót Guy Ritchie 2015. március 10-én osztotta meg a Twitter-csatornáján.

(hp)
 

A film premierjét eredetileg 2016. július 22-re tűzték, de többszöri halasztás után a bemutatót végül 2017. március 24-re módosították.

(hp)
 

A film első előzetesét 2016. július 23-án mutatták be a San Diegó-i Comic-Conon.

(hp)