75% 80 szavazat
Koma

Koma

Koma
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
21
Szereplők (21)
40
Képek (40)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A film története szerint egy nagy rejtélyes baleset következtében egy fiatal tehetséges építész egyszer csak észbe kap, és rájön, hogy a valóság nem is az, amit mindenki a valóságnak tart. Ez a világ azoknak az embernek az emlékeiből áll, akik átélték azokat, de jelenleg mind kómában fekszenek. Az… Több


Rendező: Nikita Argunov
Ország: Oroszország
Premier: 2019.11.19.
 
2023.10.31 kabel

legújabb vélemény

Ötletek más filmekből

A Koma egyetlen eredeti eleme a látványvilága, történetének elemeit más filmekben már láthattuk szebben és ügyesebben kivitelezve. Karakterei gyengék, dialógusai borzasztóan gyerekesek, és akciójelenetei nevetségesen gagyik. Érezni, hogy a színészeknek fogalma sincs, milyen környezetben vagy mik ellen kellett volna színészkedniük. Sajnos a látványvilág nem elég, hogy egy ilyen filmet elvigyen a hátán, pláne, ha semmilyen mondandója sincs a narratívának. Unalmas volt sajnos, és nem csináltak eleget a feldobott narratív elemekkel. Egy jobb rendező és egy jobb forgatókönyvíró kellett volna, hogy izgalmasabb és érdekesebb irányba vigye a történetet. Kb. annyi történet van benne, mint az Eredet nyitójelenetében. Inkább azt nézd meg.

0
 
2020.05.12 Syracuse

A vizualitása tényleg kreatívabb, mint az Eredeté, de a történet elég üresnek hat számomra, ráadásul néhol logikátlan is. A tökéletes film a témában valahol a kettő ötvözetében lenne.

1
 
2020.06.17 Tanovszky

Ismét egy orosz sci-fi

A látványvilág tényleg nagyon ki van dolgozva. A történet alapötlete már nem annyira eredeti, de még nem is agyoncsépelt. A rendezése is elég jó, sokkal rosszabb amerikai filmek is vannak ebben a műfajban. Ez a film nem akar többnek látszani, mint ami. Egy egyszer nézhető sci-fi dráma kis akcióval.

1
 
2020.10.11 end26

Ismét egy

A film erősen hajaz Nolan Eredet című filmjére, azután van benne Tarkovszkij Stalkerének megoldásaiból is. Esetleg Cameron: Avatarjából, a lebegő szigetek közötti közlekedésből, de ez persze csak alkotói inspirálás szintjén lehetőség. Haloványan emlékszem még egy időutazós filmre is, ahol az "időkapu" a közlekedéshez egy lepusztult, rozsdaette busz volt. A történetmese elégé szimpla, nem sok izgalmat tartalmazó, "járkálós-unalmas". A gondolati tartalom rendben is lenne, és a film üzenete is. De, amíg ide (a végéig...!) eljut az ember..., ha egyáltalán...!?? Tehát felszínes megtekintésre ez egy elfogadhatóan megcsinált mozi, bár a szigorúan "egyeffektes" grafikai megoldás végigvitele elég egysíkúvá teszi a látványvilág egészét. De hát mondhatjuk rá, hogy szándék szerint ez egy alkotás-egységesítő CGI. A megtekintés után, ha jobban végiggondoljuk, ez egy eredeti ötletet alig tartalmazó "újgenerációs" mozi. Persze, az orosz filmalkotások világára való kitekintés – nekünk itt Kelet-Európában – időről-időre kötelező jellegűnek tűnik, mert nagy ország, és szükségszerűen vannak tehetséges alkotóik. Ráadásul a sokat látott mozinézőnek már unalomig elcsépelt a polkorrekt sablonokból építkező amerikai, sok esetben szoftveres nézőstatisztikákra alapozott "filmes agymosásözön". Legtöbbször cseppet sem szórakoztatóak, de egyre inkább bosszantóak. Ez a film "keletebbről" – bár a lehetőség benne lehetett volna – most nem annyira jött be nekem...

1
 
2023.09.09 puszpang

Alakul a molekula

Másodjára is a képernyő elé ragasztott. Káprázatos ez a komor „industrial punk - neverending story feeling”, ahogy a kómavilágot felépítettek a készítők. Nem azt mondom, hogy egy Industrial Light & Magic, de mindenképpen elfogadható a látványvilág. A sztori világos és követhető. Persze lehet szőrszálat hasogatni, de ez a film nálam bőven az „ajánlott” kategória.

0

A film összbevétele 2 064 782 dollár volt (imdb.com).

#1
A mandalóri
2019
Hol nézheted: Disney+
Loki
2021
Hol nézheted: Disney+
Ahsoka
2023
Hol nézheted: Disney+
Marvel Vasököl
2017
Hol nézheted: Disney+
Jupiter hagyatéka
2021
Hol nézheted: Netflix
Titánok
2018
Hol nézheted: Netflix
Stargirl
2020
Hol nézheted: HBO Max
WandaVízió
2021
Hol nézheted: Disney+
Az Esernyő Akadémia
2019
Hol nézheted: Netflix
Boba Fett könyve
2021
Hol nézheted: Disney+