Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Medvevilág Szicíliában (2019)

La fameuse invasion des ours en Sicile
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
24
Képek
3
Videók

Galéria (24)

Videók (3)

 
BoBamburg   2021. 11. 07.

legújabb vélemény

0

Ahogy nézem, teljesen egyedül vagyok a véleményemmel, de engem nem nyűgözött le. Sőt, kimondottan csalódás volt, mert a képi világa és a hangulata alapján már előre elkönyveltem, hogy ez király lesz. Nem lett az :(

 
qwer   2020. 07. 25.

1
A hatalom megrészegít

Ez az az animációs film, ami végre nem csak tetszett, hanem teljesen lenyűgözött. A gyönyörű grafikának köszönhetően számomra olyan élményt nyújtott, mintha egy hatalmas élő mesekönyvet lapoztam volna. A története látszólag egy egyszerű, gyerekeknek... teljes kritika»

 
skyman   2020. 07. 11.

0

Elbűvölő mese, gyönyörű a képi világa, a karakterek kidolgozottak. Komoly erkölcsi kérdéseket feszeget, ugyanakkor a történet is aranyos. Így felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szórakoztató lehet.

 
Phalanx   2020. 07. 10.

0

Nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna ennyire kiforrott, átgondolt, mély mondanivalóval rendelkező animációs filmet. A finoman árnyalt párbeszédekbe rejtett "üzenetet" a gyerekek nem biztos, hogy megértik, de a felnőtt nézők érteni fogják. Tökéletes minden képkockája, elismerésem a csapatnak.

 
Verso   2020. 07. 26.

0

Az biztos, hogy láttam már ennél izgalmasabb mesét is, de ettől függetlenül nekem nagyon bejött, egészen ötletes, bár néha nekem egy kissé leüllepedett a sztori.

 
Verso   2020. 07. 19.

0

Az biztos, hogy láttam már ennél izgalmasabb mesét is, de ettől függetlenül nekem nagyon bejött, egészen ötletes, bár néha nekem egy kissé leüllepedett a sztori.

 
Dorian   2020. 07. 18.

0

Nagyon rég óta vártam, hogy megnézhessem a Medvevilág Szicíliábant, tudtam, hogy engem megvesz majd kilóra ez a mese, már elképesztően bejön a rajzolása, arra viszont nem voltam felkészülve, hogy a történet is ennyire szívhez szóló lesz majd. Imádtam!

A film összbevétele 2 164 418 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 356 518 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 136 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Halála előtt ebben a filmben szinkronizált utoljára Andrea Camilleri. Camilleri népszerű és sikeres olasz író volt, aki hírnevét elsősorban a Szicíliában játszódó krimijei kapcsán szerezte, de színészként és rendezőként is ért el sikereket.

(hp)
 

Almerina karaktere az egyetlen, aki nem szerepel a film alapjául szolgáló gyerekkönyvben.

(hp)
 

A rendező, Lorenzo Mattotti elismert illusztrátor, aki olyan világhírű magazinok borítóját is tervezte, mint a The New Yorker, a Le Monde vagy a Vanity Fair.

(hp)
 

A film munkálatai már 2016 novemberében megkezdődtek. Egy akkori interjúban Lorenzo Mattotti rendező két-három évre becsülte a tervezett munkát.

(hp)
 

A rendező, Lorenzo Mattotti elmondta, hogy 'időtlen' látványvilágra törekedett, vagyis, hogy a nézők, akik a jövőben látják majd a produkciót, ne tudják megmondani pontosan, mikor is készült.

(hp)
 
A Medvevilág Szicíliában különleges stílusú, ám modoroskodás nélküli története arról szól a maga közérthető, mégis egyéni módján, hogy ha hatalmat kap a kezébe (a mancsaiba) az ember (a medve), egy idő után bizony hajlamos lesz elfeledni: teljesen más vezetni a népet, mint uralkodni rajta. több»