Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
35
Képek
1
Videók

Vélemények: A menekülő ember (1987)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
harnas1207   2019. 03. 28.

legújabb vélemény

Ez a történet könyvben jobb volt. A film hozza az elvárást, de már néhol igen bénácska a korának köszönhetően. Szerintem egy új feldolgozás nagyot dobna az ügyön.

 
Puncs   2019. 03. 06.

Jó kis akciófilm ez, szerintem a maga idejében jó filmnek számított, de az biztos hogy, sokkal többet kis lehetett volna hozni belőle. A zenéje fantasztikus, tetszik a film nyolcvanas évek feelingje. Beint a mai valóságshowknak és autoriter rendszereknek! Aktuális lenne. Nem bánnám ha a közeljövőben csinálnának belőle egy remake-t. Bár nem tudom ki játszhatná a főszerepet. Véleményem szerint Schwarzenegger, Stallone és Bruce Willis voltak az utolsó akciósztárok. Talán Jason Statham nem lenne rossz.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 27.

A 80-as évek hangulata Schwarzeneggerrel

A karácsonyi eszem-iszom és kötelező „ünnepek alatt vetített” filmeket néha jó ellensúlyozni egy ilyen disztópikus alkotással, mint például A menekülő ember, a fénykorát élő Arnold Schwarzeneggerrel a főszerepben (már túl vagyunk a Terminátor első részén, a Conan filmeken és a Kommandón, s ugyancsak 1987-ben mutatták be a Ragadozót is). Érdekes, hogy az alap egy Stephen King-regény, s bár én egyetlen írását sem olvastam Kingnek, jelen mű témája nagyon érdekes, azt persze nem tudom, hogy a kész film mennyire maradt „regényhű”. Külön érdekes, hogy a filmben/könyvben lefestett jövő épp 2017-ben játszódik, s bár akad egy-két igen hajmeresztő műsor a tévében, azért annak örülhetünk, hogy egy „men... több»

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

Stephen King egyik regényének egy viszonylag jól sikerült adaptálása. Néhol az akció, a látvány a mondanivaló rovására megy sajnos, de Arnietól mit várnánk?

 
AlBundy   2018. 09. 09.

Egyik, ha nem a kedvenc Arnold filmem. Nagyon tetszik a hangulata, a világ amiben játszódik. Tökéletessé pedig a remek zenéje teszi, a "main theme"-t rengetegszer pörgetem egész a mai napig.

 
ZiggityZag   2015. 08. 13.

Félelmetes, hogy mennyi minden beigazolódott 2014-re, amit a film bemutat. Kamerák vannak az utcákon, a szórakoztatás extremitásokba fordult, számítógépes képalkotás, az útlevél ellenőrzése, minden bevált. Paul Michael Glaser egy igazi próféta volt, aki hideg, kissé teátrális realizmussal ragadta meg a történetet. A film önmagában nem a csúcsok csúcsa, de érdemes megnézni.

 
Pumpu   2014. 11. 29.

Sokan leértékelik ezt a filmet, mondván, hogy ez is csak Arnie egy újabb akciófilmje, amit tele van robbanásokkal és akcióval. Ha kinyitjuk a szemünket, miközben a filmet nézzük, akkor sokmindeni találhatunk, amire rá lehet csodálkozni. Én ezt a filmet egy igazi klasszikusnak tartom, amit sajnos csak kevesen ismernek és kevesen tudnak értékelni.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.