Nincs benne semmi extra, de azért a látvány nem rossz. Maga a sztori sem különösebben eredeti, mégis jó szórakozás végignézni a történetet. Naná, hogy van benne egy magányos és mogorva főhős, és egy hű barát, akinek mindig van valami beszólása és meg... Több
Az Alienoid kimondottan olyan film amit moziban érdemes megnézni, és kimondottan olyan amit egyszerre fognak élvezni a sci-fi és a harcművészeti alkotások rajongói is. Az egyszerre több idősíkon játszódó történet egyik része egy mágiával, fantasyvel átitatott vuhszia, amely pazar közelharc jelenetekkel kényeztet, míg a másik egy ízig-vérig high-tech akciófilm. Rendkívül furcsa a két zsáner keveredése, olyan, mintha két külön filmet néznénk egyszerre, amelyek néhány ponton metszik egymást, mindemellett ügyesen használja az idősíkok keveredését és így egy igazán egyedi ízt kap az egész produkció az időutazással, idegenekkel, robotokkal és gigalátványos akciókkal. Vibrálóan színes, egyedi, látványos, hangulatos sci-fi kaland.
Egyszerűen remek film, szórakoztató, pörgős, vicces, drámai - mindent tud, amit az amerikai fantasy-scifi-filmek tudnak, és annál sokkal többet is.
Az Alienoid annyi sci-fi elemet mutat be folyamatosan, többnyire látványos jelenetsorokban, de valahogy elfelejt karaktereinek motivációt és célokat adni, így a történet nagy része furcsán érzelemmentes. A CGI néha nagyon jó, néha nagyon hiteltelen. Időugrások, tech gizmók, szerteágazó karakterdilemmák. A filmnek egy kicsit jobban össze kellett volna szednie, miről akarna szólni, mert jelenlegi főszereplőink – bár extravagáns viselkedésük meglepő – nem hatnak valódi karaktereknek. A hatás azonban végig az, mintha két külön filmet néznénk, amik nem annyira passzolnak egymásba, és csak elvesznek egymás erejéből, hogy félóránként váltunk.
Egyszerre több idősíkon játszódik a történet, fogalmam sem volt, hogy kapcsolódnak majd össze a szálak, de jól megoldották. Engem végig szórakoztatott, látványos harcjeleneteket, akciójeleneteket, kaptunk. Bátran ajánlom megnézése.
Ezt kell, hogy mondjam, hogy ez a film nagyon megérte a pénzét. Pörgős és látványos, és időnként szerintem nem is kell több.
A film látvány terén erős. Sci-fi- és fantasyelemeket vegyít ázsiai stílusban (ami eltér az amcsis vonaltól, és kicsit furcsa). A története elég kusza, számomra nehezen nyomon követhető, ide-oda ugrálunk térben és időben, közben pedig megy a látványorgia és a CGI-bunyók. De mekkora már, hogy az idegenek az emberek agyát használják börtönnek. :) És még egy csavarnak szánt fordulatot is betettek a végére. A srácban volt a vezér idegen egész végig a szemük előtt. :) Szerintem egy egyszerűbb, nem túlbonyolított, nyomon követhetőbb történettel és kevesebb játékidővel (túl hosszúnak érzem sok fölösleges jelenettel) jobbra sikeredett volna.
Nagyon elvont film, és sokáig úgy tűnik, hogy nincs semmi értelme, de a végére egész jól összeáll a történet, és onnantól már nem is olyan rossz. De az akciójelenetek sokszor elég gagyik, főleg a CGI.
Jó rendezés, jó színészi munka, de nekem mégis gagyinak hat valamiért. Talán a film fő történeti szála miatt. Miszerint a Földünk egy börtön, és mi emberek vagyunk a cellák. Komolyan? Mikor fogja a szökött rabot, és belerakja egy 50x50 cm-es dobozszerűségbe? Akkor minek a hajcihő a Földel meg az emberekkel? 5/10