Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Alienoid (2022)

Oegye+in 1bu
Filmadatlap
 
13
Szereplők
6
Vélemények
15
Képek
3
Videók

Galéria (15)

Tae Ri Kim
Woo-bin Kim
Jun-yeol Ryu
Tae Ri Kim
Yeom Jeong-Ah
Jae-Myeong Yoo
Jae-Myeong Yoo
Yeom Jeong-Ah
Woo-bin Kim
Woo-bin Kim
Tae Ri Kim
Tae Ri Kim

Videók (3)

 
stevepisti   2022. 12. 24.

legújabb vélemény

1

Egyszerre több idősíkon játszódik a történet, fogalmam sem volt, hogy kapcsolódnak majd össze a szálak, de jól megoldották. Engem végig szórakoztatott, látványos harcjeleneteket, akciójeleneteket, kaptunk. Bátran ajánlom megnézése.

 
Teemeah   2022. 11. 06.

2
Szuperjó

Egyszerűen remek film, szórakoztató, pörgős, vicces, drámai - mindent tud, amit az amerikai fantasy-scifi-filmek tudnak, és annál sokkal többet is.

 
Sraczjanos   2022. 09. 08.

2

Ezt kell, hogy mondjam, hogy ez a film nagyon megérte a pénzét. Pörgős és látványos, és időnként szerintem nem is kell több.

 
Eastern79   2022. 09. 18.

1
Kosztümös sci-fi

Az Alienoid kimondottan olyan film amit moziban érdemes megnézni, és kimondottan olyan amit egyszerre fognak élvezni a sci-fi és a harcművészeti alkotások rajongói is. Az egyszerre több idősíkon játszódó történet egyik része egy mágiával, fantasyvel átitatott vuhszia, amely pazar közelharc jelenetekkel kényeztet, míg a másik egy ízig-vérig high-tech akciófilm. Rendkívül furcsa a két zsáner keveredése, olyan, mintha két külön filmet néznénk egyszerre, amelyek néhány ponton metszik egymást, mindemellett ügyesen használja az idősíkok keveredését és így egy igazán egyedi ízt kap az egész produkció az időutazással, idegenekkel, robotokkal és gigalátványos akciókkal. Vibrálóan színes, egyedi, látványos, hangulatos sci-fi kaland.

 
Findzs   2022. 12. 22.

0
Tisztes iparos munka

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jó rendezés, jó színészi munka, de nekem mégis gagyinak hat valamiért. Talán a film fő történeti szála miatt. Miszerint a Földünk egy börtön, és mi emberek vagyunk a cellák. Komolyan? Mikor fogja a szökött rabot, és belerakja egy 50x50 cm-es dobozszerűségbe? Akkor minek a hajcihő a Földel meg az emberekkel? 5/10

 
Ricardo Garcia   2022. 09. 09.

0

Kétségtelen, hogy nagyon látványos egy film, de nekem ez a sztori irtó gagyi lett.

1

A film összbevétele 12 157 305 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 938 785 forintot termelt. A hazai mozik összesen 5 858 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Koreai nyelven a film címe: 외계+인 1부

(JRD )
 

Kritikailag vegyes fogadtatása volt a filmnek. Voltak, akik dicsérték az egyedi látásmódot és látványt, míg mások kritikával éltek, mert úgy érezték, hogy a film túlságosan zavaros.

(JRD )
 

IMDb-n így található: Alienoid

(Emmersson )
 

Ez a film Kim Tae-ri, Kim Eui-sung és Woo-jin Jo harmadik közös munkája.

(csd)
 

Ez a második produkció, amelyben Kim Tae-ri és Ryu Jun-yeol együtt szerepelnek a 2018-ban megjelent Kicsi erdő után.

(csd)
 
Az utóbbi évek nagy filmes nyertese Dél-Korea. Számos díj, valamint nemzetközileg is harsány kritikai és közönségsiker fogadta az olyan filmjeiket, mint a Gyújtogatók és Élősködők. Ha zsánerfilmekről van szó, elsősorban horrorjaikról ismerhetjük őket (pl. Vonat Busanba, Kokszongi sirató, Két nővér), de a Netflixnek köszönhetően már a sci-fi próbálkozásaik is eljuthattak hozzánk (Űrsepregetők, A nyugalom tengere). A disztópikus Squid Game-ről nem is beszélve. Most pedig megérkezett az Alienoid, ami a tipikus nyugati akció sci-fi blockbusterek kívánalmai szerint támad a nemzetközi mozivásznakra. Dél-Koreai új moziüdvöskéje pedig ennek megfelelően színes, zajos, vicces, robbanásos és fejkapkodósan tömény időutazásos katyvasz. több»