Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Pandorum (2009)

Pandorum
Filmadatlap
 
30
Szereplők
20
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Caravaggio1978   2021. 09. 15.

legújabb vélemény

0
Nagyon gyenge lett.....

Kecsegtető kezdés után nálam nagyon ellaposodott az egész történet, közel álltam hozzá, hogy kikapcsolom, de végigszenvedtem a második felét. Valahogy a filmek nagy része a film utolsó harmadában elveszik, itt is megtörtént.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 09.

1
Egy kecsegtető horror sci-fi egy kaotikus és sötét hajón. Az utazás mentális megvisel címszóval...

Nagyon impozáns horror sci-finek indult egy igazán jó cselekménnyel és elgondolással Christian Alvart és Travis Milloy fejéből. Amikor elolvastam a rövid leírást róla, felcsillant a szemem, hogy végre találtam egy Alien és Halálhajó kaliberű filmet. Kétes érzések vannak bennem, ha a Pandorum jut eszembe, hiszen tele van misztikummal, izgalmakkal, és igencsak jól felépítették a sztorit, de a technikailag kidolgozott lények bevágása és mozgása számomra nagyon érdekes volt. Én mindig szerettem az ilyesfajta misztikus horror sci-fi keverékeket, amikor már a föld felemésztése után tovább áll a megmaradt emberszám, és új élet után kutatnak, aztán az utazás mellékhatásai lesznek a főétel, illetve megfűszerezik ezt egy kis horrorral az űrben. Ezek keveréke általában jól szokott elsülni, hisz egy sötét űrhajón mindig jó dolgok szoktak történni. Itt ez volt a recept, és kisebb-nagyobb sikerrel be is vált. Engem lekötött, és maga a történet is folyamatosan fenntartotta a kíváncsiságomat, csak az idegen lények megoldása volt számomra érdekes. Szerencsére kárpótolt a folyamatos izgalom és a tudatlanság, mivel eléggé későn jött az egyes rejtélyek kicsomagolása. Jól felépített és igazán misztikus, sötét érzés volt a levegőben néhol, imádom az ilyesfajta kaotikus történeteket. Ben Foster és Dennis Quaid jól hozták a tőlük elvártat, jól tudtak azonosulni a nem mindennapi karaktereikkel.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Dennis Quaid jól játszik ebben a félelmetes scifi horrorban.A hátán viszi a filmet.Semmi gond, a mű szórakoztat és megijeszt is egyben, azt teszi,amiért leforgatták...mi pedig nézzük, és ámulunk, és megijedünk. Ajánlott!

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Röviden szólva kiváló lett. Nincs erre jó szó és kár is belé, összetett volt a történet, a szereplők is tudták, hogy mi a dolguk és persze ne felejtsük el a zenéjét és egyéb finomságokat. Nagyon tuti.

 
dailyfilmsan   2021. 09. 04.

0

A sci-fi kategória egyik alapköve, ami a kaotikusan elhasználódott földi létből való menekülés egyik alternatíváját eleveníti meg előttük. Előtte és utána is szólt már film erről, mégis itt az utazás egyik mellékhatása eredményezi a fő bonyodalmat, é... több»

 
harnas1207   2018. 12. 06.

0

Nem sokon múlt, hogy ne egy félelmetesen jó örök alkotás legyen. Sajnos ez a mutánsos, menekülős rész nem igazán illett a film elejéhez. Sokkal jobb lett volna folytatni a ki-kivel van pszicho horrort. A végén a csavar nekem nagyon tetszett, bár nem kiszámíthatatlan.

 
kabel   2015. 08. 04.

1

A film érdekesen kezdődött, kellő mennységű gondolat és csavar volt benne. A háttérben megjelent egy egész félelmetes alapgondolat is, mely elég sötét árnyékot vet az emberekre és tevékenységükre. Színészi játékban vagy technikailag nem volt valami erős film, de egy félelmetes és furcsán valóságos világot mutat be.

A film összbevétele 10 330 853 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezőjének a lánya is feltűnik egy rövidke jelenetben. Ő a gyermek a vadászok hordájában.

(respect the movies)
 

A filmben több fontosabb karakternek egyszer sem hangzik el a neve. A nevüket csak a végső stáblistában olvashatjuk.

(respect the movies)
 

A filmben egy rövid szerepben feltűnik Norman Reedus, a The Walking Dead egyik sztárja is.

(respect the movies)
 

A film eredetileg egy nagyon alacsony költségvetésű, független film lett volna, teli ismeretlen színészekkel, de végül az Impact Pictures stúdiónak tetszett a forgatókönyv, így lehetett a film költségvetése közel 33 millió dollár.

(respect the movies)
 

A film egy trilógia első része lett volna, de mivel gyengén teljesített a mozikban, kétséges, hogy valaha is elkészítik a folytatásokat.

(ps)
 
Mindent összevetve, a Pandorum egy szórakoztató alkotás, amely annak ellenére, hogy nem írta be magát nagybetűkkel a sci-fik történelmébe, egyszeri-kétszeri megtekintésre tökéletes. több»