Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Pandorum (2009)

Pandorum
Filmadatlap
 
30
Szereplők
21
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
Caravaggio1978   2021. 09. 15.

legújabb vélemény

0
Nagyon gyenge lett.....

Kecsegtető kezdés után nálam nagyon ellaposodott az egész történet, közel álltam hozzá, hogy kikapcsolom, de végigszenvedtem a második felét. Valahogy a filmek nagy része a film utolsó harmadában elveszik, itt is megtörtént.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 09. 09.

1
Egy kecsegtető horror sci-fi egy kaotikus és sötét hajón. Az utazás mentális megvisel címszóval...

Nagyon impozáns horror sci-finek indult egy igazán jó cselekménnyel és elgondolással Christian Alvart és Travis Milloy fejéből. Amikor elolvastam a rövid leírást róla, felcsillant a szemem, hogy végre találtam egy Alien és Halálhajó kaliberű filmet. Kétes érzések vannak bennem, ha a Pandorum jut eszembe, hiszen tele van misztikummal, izgalmakkal, és igencsak jól felépítették a sztorit, de a technikailag kidolgozott lények bevágása és mozgása számomra nagyon érdekes volt. Én mindig szerettem az ilyesfajta misztikus horror sci-fi keverékeket, amikor már a föld felemésztése után tovább áll a megmaradt emberszám, és új élet után kutatnak, aztán az utazás mellékhatásai lesznek a főétel, illetve megfűszerezik ezt egy kis horrorral az űrben. Ezek keveréke általában jól szokott elsülni, hisz egy sötét űrhajón mindig jó dolgok szoktak történni. Itt ez volt a recept, és kisebb-nagyobb sikerrel be is vált. Engem lekötött, és maga a történet is folyamatosan fenntartotta a kíváncsiságomat, csak az idegen lények megoldása volt számomra érdekes. Szerencsére kárpótolt a folyamatos izgalom és a tudatlanság, mivel eléggé későn jött az egyes rejtélyek kicsomagolása. Jól felépített és igazán misztikus, sötét érzés volt a levegőben néhol, imádom az ilyesfajta kaotikus történeteket. Ben Foster és Dennis Quaid jól hozták a tőlük elvártat, jól tudtak azonosulni a nem mindennapi karaktereikkel.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Röviden szólva kiváló lett. Nincs erre jó szó és kár is belé, összetett volt a történet, a szereplők is tudták, hogy mi a dolguk és persze ne felejtsük el a zenéjét és egyéb finomságokat. Nagyon tuti.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Dennis Quaid jól játszik ebben a félelmetes scifi horrorban.A hátán viszi a filmet.Semmi gond, a mű szórakoztat és megijeszt is egyben, azt teszi,amiért leforgatták...mi pedig nézzük, és ámulunk, és megijedünk. Ajánlott!

 
dailyfilmsan   2021. 09. 04.

0

A sci-fi kategória egyik alapköve, ami a kaotikusan elhasználódott földi létből való menekülés egyik alternatíváját eleveníti meg előttük. Előtte és utána is szólt már film erről, mégis itt az utazás egyik mellékhatása eredményezi a fő bonyodalmat, é... több»

 
harnas1207   2018. 12. 06.

0

Nem sokon múlt, hogy ne egy félelmetesen jó örök alkotás legyen. Sajnos ez a mutánsos, menekülős rész nem igazán illett a film elejéhez. Sokkal jobb lett volna folytatni a ki-kivel van pszicho horrort. A végén a csavar nekem nagyon tetszett, bár nem kiszámíthatatlan.

 
respect the movies   2018. 03. 05.

0

Szerintem nem volt annyira rossz film, csak én személy szerint többet vártam tőle, sokkal többet... Amikor először megláttam a film előzetesét, már előre dörzsöltem a kis kezemet "hogy végre megint találtam egy kiváló sci-fi horrort"! Talán pont ez v... több»

A film összbevétele 10 330 853 dollár volt (imdb.com).

 

A film rendezőjének a lánya is feltűnik egy rövidke jelenetben. Ő a gyermek a vadászok hordájában.

(respect the movies)
 

A filmben több fontosabb karakternek egyszer sem hangzik el a neve. A nevüket csak a végső stáblistában olvashatjuk.

(respect the movies)
 

A filmben egy rövid szerepben feltűnik Norman Reedus, a The Walking Dead egyik sztárja is.

(respect the movies)
 

A film eredetileg egy nagyon alacsony költségvetésű, független film lett volna, teli ismeretlen színészekkel, de végül az Impact Pictures stúdiónak tetszett a forgatókönyv, így lehetett a film költségvetése közel 33 millió dollár.

(respect the movies)
 

A film egy trilógia első része lett volna, de mivel gyengén teljesített a mozikban, kétséges, hogy valaha is elkészítik a folytatásokat.

(ps)
 
Mindent összevetve, a Pandorum egy szórakoztató alkotás, amely annak ellenére, hogy nem írta be magát nagybetűkkel a sci-fik történelmébe, egyszeri-kétszeri megtekintésre tökéletes. több»