Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%

Rekviem egy álomért (2000)

Requiem for a Dream
Filmadatlap
 
28
Szereplők
97
Vélemények
24
Képek
2
Videók
 
Lehmann   2020. 09. 24.

legújabb vélemény

2000-ben ilyen kamera szögeket használni, elképesztő nem is beszélve a timelapse, videó manupilációról. Remek vágások, művészi ábrázolások a filmben, ezek különlegessé teszik ezt a filmet. Legalábbis az elején az első 30 perc nagyon megfogott. Kétvid... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

A film, amit nem tudnék megnézni még egyszer, mert olyan hatást gyakorolt rám, hogy nem tudnám ismét átélni azt. A filmtörténelem szerintem egyik legkiválóbb alkotása, amely bemutatja a szenvedélybetegséget és annak hatásait az emberre. Zseniális sz... több»


 
hszpp   2017. 02. 05.

Különös alkotás a drogokrol, s a fuggosegekrol. Nem száraz,emészthető,nehol meg szorakoztatonak is mondanám. Mindenesetre kozepiskolakban igazan kotelezove tehetnek,noha azert vannak benne borzalmas jelenetek is...

 
Shelby07   2018. 04. 05.

Fantasztikus és egyben nyomasztó is. Maga a történet megrázó, hogy a való életben is lehetnek/vannak ilyenek, akik csak a drognak élnek, és bármit megtesznek, csak hogy egy kis adagot szerezzenek. A színészek nagyon jól alakították a szerepüket, és m... több»

 
csd   2020. 08. 19.

Életed legsötétebb filmes élménye

Életem legsötétebb filmélményét hozta a Rekviem egy álomért az első megnézése után. Túlzás nélkül állítom, hogy egyszerűen nem találtam utána a helyem, és annak ellenére, hogy azóta számtalanszor láttam már, még mindig félek tőle. Nagyon intenzív és kegyetlen történet, amihez erős idegzet kell. Egy ilyen sötét élmény, amelyet a film nyújt, garantáltan kockára teszi az ember gondolkodásmódját. Ettől függetlenül viszont állítom, hogy minden filmrajongónak egyszerűen látnia kell!

 
mamiéstöti2   2019. 02. 19.

Műfajában az egyik legjobbra sikeredett film. Nekem nem az esetem ez a téma, de ez még engem is lekötött.

 
indingo   2017. 11. 02.

Nagyon felkavaró film, remek és hiteles alakításokkal. Borzasztó dolog a függőség, bár senkit sem kényszerítenek rá, hogy ilyen eszközökhöz nyúljon.

Jennifer Connelly
Jared Leto
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Jared Leto
Jared Leto
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Jared Leto
Marlon Wayans
Ellen Burstyn
Jennifer Connelly
Jared Leto
Ellen Burstyn
Marlon Wayans
Ellen Burstyn
Ellen Burstyn
Jared Leto
Jared Leto
Jennifer Connelly
Marlon Wayans
Marlon Wayans
Jared Leto
Jared Leto
Jared Leto
Ellen Burstyn
Ellen Burstyn

A film összbevétele 7 390 108 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben sokszor alkalmaztak osztott képernyőt.

(HETEDIK )
 

Négy eltérő karakter leépülését tárja a film a néző elé.

(Bogi87)
 

Világszinten 460 379 930 dollár bevételt eredményezett a Requiem egy álomért.

(Bogi87)
 

4,5 millió dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Darren Aronofsky egy személyben rendezője és forgatókönyvírója a filmnek.

(Bogi87)
 

Darren Aronofsky második filmje volt a Rekviem egy álomért című alkotás, mely Hubert Selby azonos című regénye alapján készült.

(Mavil)
 

Ellen Burstyn, Oscar-díjas színésznőnek elég kemény megpróbáltatásokat kellett kiállnia Sara szerepében. A testére szereltek egy kamerát, aminek használatát minden nap órákig kellett gyakorolnia, ezenkívül egy 9 kg-os, és egy 18 kg-os testprotézissel és pótnyakkal kellett közlekednie a "kövér Sara"-jelenetekben.

(Mavil)
 

Jared Leto a filmszerep kedvéért 11 és fél kg-ot fogyott le, és két hónapig szexmentes életet élt, hogy minél hitelesebben tudja alakítani Harryt.

(Mavil)
 

Az egyik főszereplő (Jared Leto) a "30 seconds to mars" együttes frontembere.

(Mavil)
 
Ezt a filmet csak és kizárólag akkor nem ajánlom megtekintésre, ha egyébként is az elkeseredettség poklában érzed magad; akkor csak tovább ránt és elnyel.
Értékelés: 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.