Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
89%

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Filmadatlap
 
32
Szereplők
7
Vélemények
35
Képek
7
Videók

Érdekességek: Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film 200 033 183 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 117 761 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Marvel Studios 2019 márciusában szerződtette le a japán-amerikai direktort, Destin Daniel Crettont a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája rendezői posztjára.

(hp)
 

A film nemezise Mandarin lesz, aki a képregényekben Tony Stark ellensége volt, de az alkotók úgy vélték, hogy egy ázsiai főszereplős filmhez jobban illene egy kínai főgonosz.

(hp)
 

A film fejlesztése már 2001-ben megkezdődött, de a projekt csak azt követően indult be, hogy a Marvel 2018-ban leszerződtette Dave Callahamet a forgatókönyv megírására.

(hp)
 

Ez a Marvel első ázsiai főszereplővel készült szuperhősfilmje.

(hp)
 

A Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája a Marvel moziverzumának 25. filmje.

(hp)
 

A film stábja a forgatással 115 millió dollárral járult hozzá az ausztráliai gazdasághoz. Több mint 4700 munkahelyet teremtett, és 1200 helyi vállalkozást vont be a munkálatokba.

(hp)
 

Már az 1980-as években felmerült egy film vagy televíziós sorozat ötlete, mely Shang-Chi karaktere köré épült volna. Az ötletet maga Stan Lee is támogatta, a főszerepet a Brandon Lee alakította volna.

(hp)
 

A film rendezője, Destin Daniel Cretton azért választotta a Mátrixon is dolgozó Bill Pope-ot az operatőri posztra, mivel úgy vélte, hogy Pope naturalisztikus stílusa lenne a legmegfelelőbb az MCU ázsiai, illetve ázsiai-amerikai karaktereket felvonultató filmjébe.

(hp)
 

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája forgatása 2020. februárjában kezdődött meg Sydney-ben ,a Fox Studios Australia falai között.

(hp)
 

A film premierjét eredetileg 2021. február 12-re tűzték ki, de a koronavírus-járvány miatt végül a bemutatót szeptemberre halasztották.

(hp)