Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
89%

Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Filmadatlap
 
32
Szereplők
7
Vélemények
35
Képek
7
Videók

Filmkritika: Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (2021)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A Shang-Chi az utolsó harmadára azonban átmegy egy durva, CGI-fenevadakkal megtűzdelt fantasytripbe, ami megfeküdheti egyesek gyomrát, szóval nem árt néminemű fogékonyság erre is, de amúgy abszolút taps illeti a Marvelt, amiért továbbra is szépen tartják a minőségi ívet. Már csak egy igazán bátor darab hiányzik tőlük. több»
 
A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája egy izgalmas, színes energiával teli alkotás, aminek a humora is a helyén van. Tiszteletreméltó, hogy foglalkoznak az ázsiai embereket ért kirekesztéssel, de nem akarják mindenáron lenyomni a torkunkon, az utolsó harmad mitológiai világa pedig talán eddig a legszebb, amit a Marvel produkált. több»
 
A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája képes magát kiemelni a tucatprojektek közül, melyek között megszületett. Rokonszenves karakterei, valamint a Disney korábbi, kudarcba fulladó kísérletét, a tavalyi Mulan-filmet könnyedén feledtető és a kínai kultúrához tisztelettel viszonyuló bánásmódja végül kifizetődik, mi pedig egy olyan kellemes alkotást kapunk a pénzünkért, amilyet a csapatfilmjein túl a stúdió már nagyon rég tudott készíteni. több»
 
Az alkotók nagyszerűen vegyítik a kaland- és fantasy elemekkel tarkított wuxia műfajt a modern részekkel. Teszik, mind ezt úgy, hogy meghagyják a wuxia filmekre jellemző történetszövési ívet, melynek fő mozgatórugói az erős, mindent elsöprő érzelmek, és a háttérben meglapuló dráma, mely szép lassan bontakozik ki. A végeredmény pedig pazar lett! Végre ismét egy olyan Marvel-film, melynek szíve van, és nem elégszik meg félmegoldásokkal, hanem a karaktereknek mélységet, motivációt ad, hogy a nézők a szívükbe zárhassák őket. több»