Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
85%

Terminál (2004)

The Terminal
Filmadatlap
 
29
Szereplők
48
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
belavagyok   2020. 09. 25.

legújabb vélemény

1

A történet mögé kell látni. Egy mély és elgondolkodtató történet, amelyben van jókora humor, de a zsepit se tegyük távol magunktól.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Tom Hanks egyik, ha nem a legjobb alakítása szerintem. A történet is egyedi és remekül kidolgozott.


 
indingo   2017. 04. 15.

0

Besorolhatatlan a műfaja, talán pont ezért ilyen jó. Számomra dráma, bár sokszor lehet rajta nevetni. Tom Hanks olyan könnyeden játszik benne, hogy teljesen hihető a sztori.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Tom Hanks nevét látva többet vártam. Nem tudtam eldönteni, hogy ez most mi akar lenni. Drámának túl komikus, viszont vígjátéknak meg nem elég humoros. Egyszer nézhető.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 26.

0

Egy szórakoztató és jó humorú film. Ajánlom megnézésre főleg mert nem primitív poénokkal van tele. Érzelmeket elővarázsoló alakításával Tom Hanks elrabolja a figyelmet . Nagyon tetszett!

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Tom Hanks szinte bármit el tud játszani,és nagyon jól.Ez a film is azt bizonyítja,hogy korszakos zseni. Maga a film nagyon érdekes mindenfajta szempontból.De röviden a lényege,hogy minden élet helyzetben találjuk fel magunkat,és akkor soha nem veszünk el.

 
szaka123   2018. 03. 26.

0

Az első filmek között volt, amit Tom Hankstől láttam. Zseniális színész. A mellékszerepekben is feltűnik egy-egy ismertebb név. Nagyon jó film, ami lényegében végig egy reptéren játszódik és arról, hogy hogyan találja fel magát az ott ragadt krakozhia-i.

Galéria (20)

Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Zoe Saldana
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Barry Shabaka Henley
Tom Hanks
Stanley Tucci
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Diego Luna
Zoe Saldana
Chi McBride
Kumar Pallana
Tom Hanks
Diego Luna
Tom Hanks
Kumar Pallana
Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Tom Hanks
Tom Hanks

Videók (1)

A film összbevétele 140 813 273 dollár volt (imdb.com).

 

Bár Viktor a filmben a kitalált Krakozhia országból érkezik, bolgárul szólal meg, némi tört orosszal. Amikor a háború véget ér, az emberek halandzsa nyelven éneklik az albán himnuszt.

(SódóGA)
 

A film főhősét eredetileg szlovénnak írták meg, de aztán a Szlovéniai Köztársasággal való konzultáció után megváltoztatták nemzetiségét.

(SódóGA)
 

A Terminál díszlete a John F. Kennedy reptér egy majdnem azonos méretű másolata volt, melyet egy hangárban építettek fel, három működő lifttel és sok hasonló bolttal. Sok boltot ugyanazok a cégek építettek, melyek az adott márkák plázákban található üzletein dolgoznak.

(SódóGA)
 

Steven Spielberg kivágott egy sort a forgatókönyvből, melyben Tom Hanks egy telefont szeretne kölcsönkérni, és azt mondja: „Home phone, home phone!”, mert nem akarta, hogy az emberek egy korábbi filmjére, az E.T. A földönkívülire (1982) asszociáljanak, ahol E.T. azt mondja: „Phone home”.

(SódóGA)
 

Merhan Nasseri iráni menekült története adta a film inspirációját. A Dreamworks Stúdió 250 000 dollárt fizetett neki az életrajzáért. 1988-ban a Charles de Gaulle Reptéren landolt Párizs közelében, miután nem engedték be Angliába, ugyanis ellopták az Egyesült Nemzetek által kiadott menekült engedélyét. A francia hatóságok nem hagyták, hogy elhagyja a repülőteret. Az 1-es terminálon maradt országtalan emberként. Azt ajánlották neki, hogy vagy Franciaországban marad, vagy visszatér a hazájába. Ehelyett ő úgy döntött, hogy ott marad a terminálban, és elmondja minél több embernek, hogy mi történt vele. A történések mentálisan nagyon megviselték, 2006-ban elmegyógyintézetbe szállították.

(SódóGA)