Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%

Terminál (2004)

The Terminal
Filmadatlap
 
30
Szereplők
47
Vélemények
20
Képek
1
Videók
Terminál
 
HanGa   2020. 09. 13.

legújabb vélemény

Zseniális egy film. Mikor megy a tévében mindig leragadok ott. Elgondolkodtató a története, hogy mennyire különbözőek is vagyunk és fogadjuk el úgy a másikat ahogy van.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Tom Hanks egyik, ha nem a legjobb alakítása szerintem. A történet is egyedi és remekül kidolgozott.


 
indingo   2017. 04. 15.

Besorolhatatlan a műfaja, talán pont ezért ilyen jó. Számomra dráma, bár sokszor lehet rajta nevetni. Tom Hanks olyan könnyeden játszik benne, hogy teljesen hihető a sztori.

 
Deku   2017. 07. 18.

Tom Hanks nevét látva többet vártam. Nem tudtam eldönteni, hogy ez most mi akar lenni. Drámának túl komikus, viszont vígjátéknak meg nem elég humoros. Egyszer nézhető.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 26.

Egy szórakoztató és jó humorú film. Ajánlom megnézésre főleg mert nem primitív poénokkal van tele. Érzelmeket elővarázsoló alakításával Tom Hanks elrabolja a figyelmet . Nagyon tetszett!

 
szaka123   2018. 03. 26.

Az első filmek között volt, amit Tom Hankstől láttam. Zseniális színész. A mellékszerepekben is feltűnik egy-egy ismertebb név. Nagyon jó film, ami lényegében végig egy reptéren játszódik és arról, hogy hogyan találja fel magát az ott ragadt krakozhia-i.

 
Szilonka   2017. 05. 18.

A kedvencem Tom Hankstől. Ez az esetlen és végtelenül őszinte figura nagyon jól állt neki. Mindenki a jót akarta neki, de az szsabály az szabály. Remek film.

Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Tom Hanks
Tom Hanks
Zoe Saldana
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Barry Shabaka Henley
Tom Hanks
Stanley Tucci
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Diego Luna
Zoe Saldana
Chi McBride
Kumar Pallana
Tom Hanks
Diego Luna
Tom Hanks
Kumar Pallana
Tom Hanks
Catherine Zeta-Jones
Tom Hanks
Tom Hanks

A film összbevétele 140 813 273 dollár volt (imdb.com).

 

Bár Viktor a filmben a kitalált Krakozhia országból érkezik, bolgárul szólal meg, némi tört orosszal. Amikor a háború véget ér, az emberek halandzsa nyelven éneklik az albán himnuszt.

(SódóGA)
 

A film főhősét eredetileg szlovénnak írták meg, de aztán a Szlovéniai Köztársasággal való konzultáció után megváltoztatták nemzetiségét.

(SódóGA)
 

A Terminál díszlete a John F. Kennedy reptér egy majdnem azonos méretű másolata volt, melyet egy hangárban építettek fel, három működő lifttel és sok hasonló bolttal. Sok boltot ugyanazok a cégek építettek, melyek az adott márkák plázákban található üzletein dolgoznak.

(SódóGA)
 

Steven Spielberg kivágott egy sort a forgatókönyvből, melyben Tom Hanks egy telefont szeretne kölcsönkérni, és azt mondja: „Home phone, home phone!”, mert nem akarta, hogy az emberek egy korábbi filmjére, az E.T. A földönkívülire (1982) asszociáljanak, ahol E.T. azt mondja: „Phone home”.

(SódóGA)
 

Merhan Nasseri iráni menekült története adta a film inspirációját. A Dreamworks Stúdió 250 000 dollárt fizetett neki az életrajzáért. 1988-ban a Charles de Gaulle Reptéren landolt Párizs közelében, miután nem engedték be Angliába, ugyanis ellopták az Egyesült Nemzetek által kiadott menekült engedélyét. A francia hatóságok nem hagyták, hogy elhagyja a repülőteret. Az 1-es terminálon maradt országtalan emberként. Azt ajánlották neki, hogy vagy Franciaországban marad, vagy visszatér a hazájába. Ehelyett ő úgy döntött, hogy ott marad a terminálban, és elmondja minél több embernek, hogy mi történt vele. A történések mentálisan nagyon megviselték, 2006-ban elmegyógyintézetbe szállították.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.