Aljas nyolcas

The Hateful Eight

2025.07.02 SaSa

Nagyon egyedi hangulatú alkotás. A tempó igencsak lassú, olyan, mint a régi westernfilmeké, mégsem vágysz közben pörgésre. De amikor esemény van... Amikor kivégeznek egy-egy embert, az hirtelen felráz. És nem kelt rossz érzéseket, hiába brutális. Ann... Több

2018.04.05 Artemisia

Olyan zseniális mű, amilyen zseniálisan csak Tarantino tud megrendezni egy filmet. A lassú cselekményhez képest elképesztően izgalmas,ahogy kezdenek felszínre kerülni a dolgok; mesteri, ahogy a film a karakterek közötti kapcsolatokat szövögeti. A kar... Több

Quentin Tarantino jól,szinte tökéletesen megcsinálta a filmet.Sajátos hangulata is nagyon tetszik ,ami nem utolsó szempont nálam. Ennio Morricone zenéje megint ott marad a fülemben,és a színészek is jól tették a dolgukat!

2016.05.05 ArpiHajdu és Réci

Összességében tetszett a film, azt kaptam, amit egy Tarantino-filmtől el lehet várni, jó dialógusok és persze vér dögivel. A fényképezés nagyon jó, és persze Morricone-zenéje kitűnő hangulatot varázsol a filmhez.

2016.01.07 dulkap

Hát ez most nem sikerült igazán, legalábbis tarantino-i szinten. Feleslegesen hosszú és Jennifer Jason Leigh kivételével, igazán emlékezetes alakítást se látni. Tim Roth próbálkozik ugyan, de inkább csak Christopher Waltz gesztusait utánozza, pedig ő... Több

2019.05.08 dailyfilmsan

Aljasok, akik nyolcan voltak....

Tarantino ismét áldozott a vér és a mészárlás szarkasztikus oltárán. Nem mellesleg ismét jól sikerült neki. Az aljas nyolcas nagyon közel áll a Djangohoz, időben, stílusban és a szereplők jellegében is. A szituáció az, ami más, nagyon más, ahogyan az ütemezés is. Ne egy pörgős filmre készülj, amit bombaként dob le rád Tarantíno, és rögtön robban! Ez a film időzíti saját magát, feszített hangulatot kölcsönözve. Krimi jellegének köszönhetően az egy helyszínes megoldás is jól működik. És ahogyan azt megszokhattuk, vér nem marad az erekben, lőszer sem a fegyverekben, és minden szurkálódó beszólás gazdára talál, a női nemre és színes bőrűekre való tekintettel egyaránt. Aki látta a Django elszabadult, annak koppincs jellegű lehet a film, és az atmoszféra tekintetében ez igaz is. Viszont ezt ellenhangsúlyozva egy régies, jellegzetes nyelvezettel beszéltették a készítők a szereplőket. Mindenki raccsol, elharapja a szavakat, és olyan kifejezéseket rángattak elő a padlásról, amit már nagyapáink sem használnak. Így a színészek Tripla csillagos 5-öst érdemelnek alakításukért. Nekem nagyon tetszett, remélem, nem csak én leszek így vele.

2017.07.26 Deku

Mint kiderült ez csak az időhúzásról szólt és arról, hogy össze pakoltak pár híresebb színészt. Sajnos ez a film nagyon nem jött be. Kár érte pedig nagyon vártam és pozitívan álltam az egészhez, mint kiderült teljesen feleslegesen.

2017.06.19 HE7EDIK

Szerintem Tarantino legjobb filmje. Lehet őt szeretni, nem szeretni, tény, Hollywood legzseniálisabb rendezői és forgatókönyvírói közé tartozik. Nem minden filmjét szeretem, de egyedi stílusa lefolyik a vászonról. Minden alkotása szinte egy hatalmas ... Több

2016.12.02 HercegPeter

Nagyon bejött. A karakterek és a szövegek egyaránt. Nagyon jó színészek nagyon jól hozzák a szerepüket. A történet is nagyon jó. Lehet rajta nevetni, izgulni és gondolkodni. Nem is várhatunk többet egy filmtől.

2019.11.26 Timon

Nem vagyok Tarantino filmjei közt túl jártas, de ez nem volt rossz. A stílusára valamelyest ráéreztem, ahogy már az elején vontatottság helyett inkább a hangulati ábrázolás játszhat szerepet benne. A végére oda jutottam, hogy számomra a közepes és jó kategória között van. 10/7

2024.11.11 Hauser Árpád

Havas és véres tarantinói szürrealizmus, remek párbeszédekkel

Mindig különleges, ha egy filmben az összes létező szereplő meghal a végére, és pláne különleges, ha ezt a filmet történetesen Quentin Tarantino rendezi. Az Aljas nyolcas esetében mindkét kitétel érvényesül. A sztori eleinte szövevényesnek tűnik, ám valójában egy túszszabadításról van szó. Adott egy vadnyugati banda, melynek női tagját egy nap elfogja egy fejvadász, John Ruth (Kurt Russell). A banda azonban kiszabadítását tervezi egy kicsit túlbonyolított módon: egy hegyvidéki havas szállót választva a rajtaütés helyszínéül. Megölik a valódi személyzetet, és a helyükre állnak. A fejvadász befut egy lovaskocsival és még két másik férfival: az egyikük Warren őrnagy (Samuel L. Jackson), a másikuk pedig Chris Mannix leendő serif (Walton Goggins). A cselekmény ezen a ponton indul be igazán, ugyanis az őrnagy rájön a dolgokra, és megkezdődnek az összecsapások. A film utolsó harmada véres izgalmakat hoz, és egy kicsit kiszámítható zárást. Ami nekem legjobban tetszett az egészben, a havas és véres tanantinói szürrealizmus, sziporkázó párbeszédekkel. Értékelés: 4 csillag, 80%.

2018.07.18 Fekete Gandalf

Igazi Tarantino-s kamaradráma tökéletesen megírt párbeszédekkel, valóban aljas karakterekkel és szokás szerint kellő mennyiségű művérrel.

2017.03.10 GedyPapa

Jobbra számítottam. Sokkal jobbra..Nagyon belecsavarodott a saját csavarjaiba, így egy idő után az egyszeri filmnézőnek elege lett és bár végignézte, de mégse akkora lelkesedéssel, mint alapvetően 1-1 Tarantino alkotást.

2023.12.26 Majorkas

A legrosszabb Tarantino-film

Nagyon vontatott, de ezt megszokhattuk már minden Tarantino-filmnél. A többivel ellentétben ez a film nem nyerte el a tetszésemet. Itt fullba lett tolva a baromság.