The Strain - A kór

The Strain

2025.06.24 rkallai318

A könyv miatt kezdtem bele... Úristen, bár ne tettem volna! Az első rész még rendben volt, de utána siralmas. Gagyi, szánalmas maszkok, logikátlan, röhejes... Nem akartam elhinni, ami részről részre történt (illetve pont, hogy nem történt). Két évadot bírtam megnézni, azt is csak egy-két kedvelhető karakter miatt.

2017.08.23 Deku

Nagyon-nagyon erősen indított a Strain. Hasonlóan apokaliptikus sorozatot kaptunk mint a TWD bár mégis más köntösben. Erős karakterek és haláli jó történet. Fet a kedvenc.

2023.12.31 Robinson76

Kívül zombi, belül vámpír

Ez a széria azok közé tartozik, melynek a bevezető részében egy ígéretes történet kezd el kibontakozni előttünk. Egy repülőgépen a landolást követően semmi életjel nem mutatkozik. Főhősünk és társa, akik a járványügyiek szolgálatában állnak, elsőként lépnek a gép fedélzetére, ahol nem várt látvány, néhány furcsa, parazitaszerű féreg és négy váratlanul felébredő utas fogadja őket. Nos ez után az erős felütés után kezd igazán kibontakozni az a rendkívül érdekes történetszál, ami a kór megismerésével foglalkozik. Van itt még azonban egy idős vámpírvadász, aki már mindent megtudott a fajról, amit tudni érdemes, illetve egy német üzletember, aki egy nagyobb hatalom szolgálatában a vámpír vírus elterjesztése mellett elkötelezett. Ezen két karakternek a párharca van leginkább kidolgozva, és jelenti a sorozat csúcspontját. Szóval ezt a sorozatot inkább egy epikus küzdelemként tudnám leírni a vámpírok és a vadászok között, ami sokkal ígéretesebben indult, mint ami végül lett belőle, de véleményem szerint még így is a jobb vámpíros szériák közül való.

Az első évad iszonyatosan nagyot durrant, aztán a második és a harmadik évad kissé lejjebb adta, a negyedik pedig már lecsúszott erős közepesre. Ezektől függetlenül kifejezetten jó a sorozat.

2016.02.17 indingo

Az első évad kifejezetten jóra sikeredett, a második már kicsit halványabb. A 2. évadra lecserélték a kis srácot, de mintha nem csak a színészt, de a teljes személyiségét lecserélték volna. Az új gyerek elég makacs, sokszor gonoszka.

2020.05.19 Klauka89

Egyszerűen imádom

Mikor legelőször elkezdtem nézni, úgy ültem a kanapén, hogy WTF?! Mi a sz*r volt ez? Aztán a többi rész már nézette magát. Magával ragadott. Egyszerűen imádom! Aki egy picit el tud rugaszkodni a földtől, a megszokott normálistól, annak tetszeni fog. Mind a 4 évadot nézzétek meg! ❤️ Ja, és Setrakian szinkronja zseniális. Szélyes Imre❤️❤️❤️

2016.04.13 Szilonka

Guillermo del Toro kiváló kis sorozatot csinált. A történet nekem kifejezetten tetszik, picit misztikus és kiválóan adagolja az információkat. Külön tetszik a régmúlt német nácis vonal.

2015.08.31 kabel

A sorozat szépen indult. Voltak érdekes, bár közhelyes karakterek és szituációk, szép kamera munka és egész horrorisztikus effektek és tárgyak. Azonban ahogy haladt előre a történet egyre kevesebb dolog történt, a főgonosszal való találkozás pedig an... Több

2021.08.12 Caravaggio1978

Élvezet volt nézni, ezért öt csillag

Ha leülsz egy film elé csak úgy, az más, mint mikor alig várod, hogy elindíthass egy mozit. A történet szerintem nagyon jó, egyetlenegy negatívumot tudok mondani, ami nem tetszett, de ez egyéni vélemény: Dr. Ephraimm egy igazi barom tulajdonságokkal bíró embert alakít, néha olyan bugyuta és meggondolatlan, máskor meg ellenszenves és beképzelt. Minden részben százszor elmondja, hogy a fia a legfontosabb, hogy szereti stb. stb. Persze azelőtt épp lesz*rta, és minden fontosabb volt nála. Várom a második évadot. :)

2019.09.14 Ms. Akárki

Az első évadot imádtam. Remek fantáziadús és sokszor ijesztő témákat boncolgat. Egyedi volt ahogy bemutatták a mi lett volna ha... témát. A színészgárda is zseniális lett. Persze a második felénél már kissé kezdtek kifogyni a szuflából és nagyon belassult, de még így is érdemes legalább az első évadot megnézni.

2018.12.16 harnas1207

Nagyon jól kezdődött, de aztán iszonyat kínos lett. Az a féle gagyiság amit az első évad második felébe felvonultatott, csak a nagyon pénzhiányos sorozatok engedhetnek meg maguknak. Sajnáltam, mert a repülő rejtélye és a titkos láda, már az elején nagyon bejött.

2020.10.12 Ildikó Bacskai

Szörnyesdi

Nem tetszett, az ötlet és a történet jó lenne, de nekem a kiviteles gagyi, pedig vannak egész jó szerepek (pl rocksztár). Nehéz jó sorozatot találni :/

2017.10.22 Bazzzsi

Elég középszerű a története, az tetszett, hogy múltbéli dolgok is előtérbe kerültek. Ez a férges zombi dolog nekem nagyon bizarr és szokatlan, nem tudtam vele azonosulni.

2018.04.14 TomÁcs

Az elején furcsa volt ez a férges dolog, de utána megszoktam. Nem rossz sorozat, bár néha nem következetes. Az elején még féltek ezektől a vérben lévő férgektől, utána meg csak kaszabolták a vámpírlényeket és fröccsnet mindenhova a cucc.