Hívatlanok: Első fejezet

The Strangers: Chapter 1

2024.08.18 Gréta407860

Tipikus

Egy tipikus Hívatlanok film, minden "ugyanaz", mint máskor. Ettől függetlenül tetszett. És kíváncsi is vagyok, hogy alakul ez a trilógia..

2024.05.24 The Critic

Tipikusan közepes thriller

A horrorhoz nagyon gyenge, de a thriller műfajba simán befér Renny Harlin új feldolgozása, mely a 2008-as Hívatlanok nyomdokain halad, alacsonyabb színvonalú kivitelben. Fő erőssége Madelaine Petsch, aki nagyon kellemes jelenség mindvégig (persze férfi szemmel). Az alapsztoriban akad egy érdekes motívum is azért: amikor a főhős pár, Maya és Ryan megállnak egy kis vidéki büfénél, nagyon előjön a vidék kontra nagyváros ellentéte. Az egyik oldalon a vegetáriánus étkezést elítélő, a házasság nélküli együttélést el nem fogadó, betokosodott és beszűkült tuskóság, a másikon a haladó szellemű nagyvárosias lazaság. Aztán az előbbi le is sújt az utóbbira: jönnek a zsákos család tagjai mészárolni. Csak az a gáz, hogy az egész kevéssé hihető. Valahogy túl ügyetlenek az erdei faházba rekedt fiatalok, és túl erősek a támadók, akik közül ez egyik egy nő, a másik egy kisgyerek (mindannyian maszkokban vagy fejre húzott zsákkal). De összességében az ember elvan ezzel az egésszel. Erős közepes, ha lehetne 3,5 csillagot adnék rá.

2024.05.28 Jerico

Horrorhoz kevés, thrillerhez sok

Valahogy felvizezett horror lett a Hívatlanok, ami így inkább lecsúszott a thriller besorolásba. Rengeteg a hitelességbeli probléma és a kihagyott ziccer. A párocska sem nyújtja a színészet csúcsát, és a script is lehetett volna sokkal kreatívabb. Az, hogy a pasas a film utolsó harmadában puskát szerez, és szembeszáll a maszkos családdal, biztató fordulat, de aztán megint gagyiba megy át a dolog, ahogyan elkapják, amikor már végre a női maszkos a kezében lesz. Az értékelésem maximum három csillag lehet.

2024.05.30 Harper

Közepeske, sok kihagyott lehetőséggel

Biztosan nem könnyű jó horrort készíteni, bírálni sokkal egyszerűbb, de ahhoz is kell azért szem, hogy az ember észrevegye a problémákat, illetve a kihagyott lehetőségeket. Az új, Renny Harlin rendezte Hívatlanokban pedig van pár kihagyott lehetőség. A két főszereplő oké egyébként: a macsó külsejű fiatal hőstípus és a csábos bombázó. Mondjuk, Madelaine Petsch több is lehetne ennél. A sztori szerint a két fiatal egy vidékies területen utazik keresztül, megszáll egy erdei faházban, ahol persze rajtuk üt a három tagú rémcsalád. Az apa zsákkal a fején, baltával gyilkol, az asszonyka és a gyerek meg idegesítő maszkokban támad késekkel. Az egész vircsaft elintézhető lenne egy puskával 1 perc alatt. A vicces az, hogy hőseink szereznek is egy puskát, mégsem képesek semmit tenni a család ellen. Ez azért bosszantó b@romság. Kihagyott lehetőség, hogy semmiféle trükköt, csapdát vagy visszavágást nem vezetnek elő, megy szépen lineárisan a cselekmény a jól kiszámítható zárás felé. Semmi csavar sehol. Három csillag az egész (inkább kettő és fél), ami szinkronban van az IMDb ítéletével (50%).

2024.05.29 Filmelemző

Az egyediség hiányzik belőle

Az a gondom az Hívatlanokkal, hogy hiányzik belőle az egyediség, nagyon kiszámítható és kommersz. A rendezés érezhetően nem mert kockáztatni és meglepetéseket, fordulatokat tenni a filmbe. Nagy kár, mert így közepes lett a végeredmény. A főszereplő páros pedig nem rossz, főleg Petsch kisasszony, aki fantasztikusan néz ki. Nálam miatta három csillagos a film egy-két izgalmasra sikerült jelenet miatt, különben 2 vagy 2,5 csillag lenne csak. Egyszer nézős tehát, de kérdéses, hogy megéri-e egy mozijegy árát.

2024.08.07 Prince of Darkness

Száz vélemény, de mind ugyanaz!

Renny Harlin filmje... Aki már letette egy jó pár ismertebb filmmel a nevét... Rémálom 4. - Az álmok ura, Börtönhalál, Cliffhanger, Ford Fairlane kalandjai, Még drágább az életed, Pokoli albérlet, Utánunk a tűzözön stb., stb... Nem is annyira rossz m... Teljes kritika

2024.06.13 Morpheus

6/10 – Nagyon átlagos lett

Leszámítva, hogy Madelaine Petsch átlag felettien néz ki és hogy megjelenítenek valamiféle vidék kontra nagyváros értékrendet (azt is csak egyetlen jelenet erejéig), a Hívatlanok egy teljesen átlagos thriller. Horrornak túl lájtos, de egy zsenge thrillernek elmegy. Tipikus három csillagos mozi, a négyhez kellene már bele némi fordulat, egyediség vagy magasabb színvonalú színészi játék, esetleg ütősebb látványvilág. Mivel ezek hiányoznak, a Hívatlanok: Első fejezet megmarad közép-alszínvonalúnak. Nálam legalábbis.

2024.06.29 Master

Gyengécske thrillerszerű valami

Bár Madelaine Petsch kisasszonyt szívesen elnézegeti az ember a filmvásznon, az új thrillere (melyet horrornak nem nagyon lehet nevezni) igencsak gyengécskére sikeredett. Az eredeti Hívatlanok valóban tud izgalmas és fordulatos lenni, sőt még a hihetőségi faktor is 50% feletti, az új, 2024-es változatról ezek egyike sem mondható el. Kevés a valódi izgalom, alig akad meglepetés vagy fordulat, és a hihetőségi faktor is max. 10-15% körül marad mindvégig. Hogyan lehetséges például az, hogy két felnőtt ember egy puskával felfegyverkezve sem tudja kivédeni egy gyerek, egy nő és egy baltás pasas támadását? Olyanokét, akiknek max. késeik és baltáik vannak. Hogyan lehetséges az, hogy egy puskacső elé állított nőt nem képes valaki lelőni 10 centiről, mert egy messziről odarohanó alak azt megakadályozza? Nevetséges mindkét dolog, noha Renny Harlin rendezése pontosan ezt próbálja beadni nekünk. Harlin egyébként tud rendezni, a Die Hard 2-t, a Cliffhangert, az Utánunk a tűzözönt és a Háborgó mélységet például nagyon odatette. Ez most valahogy nem annyira jött össze neki.

2024.07.14 Jager

Gyengécske horrorka

Gyengécske horrorka, mert igazi nagybetűs horrornak nem nagyon nevezhető, bár egyértelműen annak szánta a jobb napokat megélt Renny Harlin rendező. Talán öregszik (idén volt 65), de ezt a részt meglehetősen gyengére produkálta. Az alapszitu sem túl ütős: egy erdei házban rekedt fiatal pár próbálja túlélni a késes-baltás család 3 tagjának támadását. Úgy, hogy közben van egy vadászpuskájuk is. Ebből a szituból azért nehéz elb@{}ni, de nekik sikerül. Ugyanakkor a főszereplők kellemes egyéniségek, főleg Madelaine Petsch, a Riverdale sztárja, akit férfiként szívesen szemléltem, ahogyan rohangál fel-alá. De sajna így is max. 3 csillagos az egész.

2024.07.13 Strausz Odett Nézhetetlen

Botrány

Rég láttam ilyen horrornak nevezett sz@rt. Szenvedés volt végignézni. A csaj annyira idegesítően sipákolt, bőgött, és persze mindig akkor, amikor csendben kellett volna lenni. Felb*szta az agyam ez a gyenge vmi, mert bánom, hogy ennyi időt rááldoztam.

2024.05.31 Morph

Gagyi

Nagyon nehéz pozitívumot írni erről a filmről. Se borzongás, se feszültségkeltés, se történet. Ha nagyon ki akarok emelni valamit a sok negatívum közül, akkor azt, hogy a karakterek nem voltak olyan idegesítőek, mint tipikusan a hasonló filmekben szoktak lenni. Illetve kevés ijesztgetés volt benne, de azok talán működtek is.

2024.05.16 vitto

Szeretném azt mondani, hogy ez egy tucatfilm, de valahogy annyira mégsem vészes. Csak épp túlságosan is kiszámítható bizonyos részeiben. Remélem, a folytatás jobb lesz.

2024.05.17 Csaba

Bár azért várom a folytatást, összeségében azért nem érzem, hogy beváltotta volna mindazt a film, amit már az előzetesekben megígért. A karakterek érdekesek és a történet is egész jó, de valahogy olyan üresnek éreztem.