Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
62%

The Hallow (2015)

The Hallow
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
3
Videók
The Hallow

Galéria (15)

Joseph Mawle

Videók (3)

 
Kóborló   2019. 12. 19.

legújabb vélemény a nap véleménye

0
Történet az ír folklór lényeiről és világáról

Nem sok, Írországból származó horrorfilmez volt eddig szerencsém, de, amit eddig láttam e nemzettől, abban nem csalódtam túl nagyot, és ezt a sormintát követi a 2015-ös, The Hallow című film is. Az eddigi, ír honból származó horrorfilmeknek egytől-eg... teljes kritika»

 
Gwen   2015. 05. 10.

0

Szerintem pontosan annyira volt ez a film rémisztő és ijesztő, mint amennyire annak tervezte a rendező. De az a gyerek azért tökre felesleges volt benne. Mármint a kisbaba.

 
Stiff   2016. 03. 20.

0

Nem tetszett, szerintem az erdős részeken kívül nem volt semmi szemrevételezhető a filmben. Szerencsétlen család minek ment oda?

A film összbevétele 1 862 407 dollár volt (imdb.com).

 

A nem túl sok karakterrel dolgozó film két olyan színészt is foglalkoztatott, akik szerepeltek a Trónok harca című sorozatban. Az apát alakító Joseph Mawle-t és a Colm szerepében látható Michael McElhattont.

(Kóborló )
 

A film forgatókönyvírójának és rendezőjének, Corin Hardy-nak ez volt az első nagyjátékfilmje. Eddig a filmig csupán rövidfilmeket készített.

(Kóborló )
 

A forgatás valóban Írországban zajlott, mert a rendező azt akarta, hogy annyira valósághű legyen a film, amennyire csak lehet.

(dulkap)
 

A rendező, Corin Hardy úgy jellemezte a filmjét, hogy "a Szalmakutyák (1971) találkozása A faun labirintusával (2006)".

(dulkap)
 
A számítógépes trükkök fénykorában örömteli praktikus effektekre építő szörnyfilmeket látni, de nem árt, ha a technika hagyományossága nem terjed át a tartalomra közhelyek formájában. A The Hallow sajnos túl sokat emel a múltból, beleértve minden rongyosra használt horrorklisét. 5/10 több»