A filmet háromszor renderelték ki. Először a mozis megjelenéshez, majd a DVD-kiadáshoz, illetve harmadszorra a 3D-s megjelenéshez. A DVD-megjelenés számos kisebb renderhibát is tartalmazott, amit a 3D-s kiadás kijavított.
A 2009-es 3D-s kiadáshoz a film régi fájljait újra elő kellett szedniük, hogy egy extra kamerát tudjanak renderelni. Sokszor az eredeti animációs filmen dolgozók régi számítógépein található projektfájlokkal tudták csak ezt megoldani, annyira elavult volt az első filmhez használt technológia.
Az emberi szereplőket sokkal nehezebb volt megalkotni, ezért nem volt édesapja Andynek.
Andy karakterét Andries Van Dam, a Brown Egyetem professzora ihlette, aki a komputer technika és animáció tudományának nagy mestere, és a film készítői közül sokakat tanított is.
A kis Bo Peep, akibe Woody szerelmes lesz az első filmben, az eredeti tervek szerint egy Barbie baba lett volna.
A Pixar 1993-ban bemutatta a Disney-nek a Toy Story egy korábbi verzióját, amelyben Woody gonosz volt, és a többi játékot inzultálta. A Disney azonnal felkérte a Pixart, hogy írjon új forgatókönyvet a történethez. Egy hétbe telt, mire Woody karakterét szerethetőbbé sikerült varázsolni.
Andy könyvespolcán a könyvek címeit Pixar rövidfilmekből vették át, a könyvek szerzőinek nevét pedig Pixar dolgozóktól kölcsönözték.
A 95-ös szám mindhárom Toy Story filmben gyakran feltűnik. Ezzel az eredeti film 1995-ös megjelenésére utaltak.
A Hasbro megtagadta a Pixartól, hogy használja a GI Joe nevet, mert a játékkatonákat Sid eltiporta a mesében. Így a Pixar az "army men" kifejezést használta helyette.
Buzz Lightyear neve eredetileg Lunar Larry lett volna.
A film eredeti címe "Te egy játék vagy" lett volna.
Buzz Lightyear szerepére Jim Carrey-t szerették volna, ám a színész nem vállalta az alacsony költségvetés miatt.
1995-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.