Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80
Filmadatlap
 
32
Szereplők
46
Vélemények
34
Képek
2
Videók

Érdekességek: Trópusi vihar (2008)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 188 072 649 dollár volt (imdb.com).

 

92 millió dollárból hozták össze és kicsivel több mint a dupláját, 188,1 millió dollárt hozott.

(LionelMessi10)
 

Ben Stiller eredetileg a saját szerepét (Tugg Speedman) szánta Tom Cruise-nak, akinek a karrierje éppen hullámvölgyben volt és mindenki csak a szcientológiával kapcsolatos dolgairól beszélt, így tudta, hogy olyan szerepre van szüksége, amiben még nem láthatta a közönség. Végül ő maga javasolta Les Grossman karakterét Stillernek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Lazarus elmondja, hogyan kell retardáltat játszani, akkor Peter Sellers Isten hozta, Mr...-beli, Dustin Hoffman Esőember-beli, és Tom Hanks Forrest Gump-beli színészi teljesítményét hozza fel példának, mint Oscar-díjas alakítások. Apró hiba, hogy Petes Sellerst csak jelölték Oscar-díjra, s csak Golden Globe-díjat kapott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A sztori Vietnamban játszódik, pandák viszont csak Kína bizonyos területein találhatók, így a Tugg Speedman bőrébe bújt Ben Stiller elméletileg nem ölhetett volna pandát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Flo Rida Low című száma csak az utómunkálatok során lett Les Grossman csengőhangja, amikor is a szám rádiósláger lett.

(BSzabina)
 

A vízibivaly, amin Jeff "Fats" Portnoy lovagol, a forgatás alatt vemhes volt, ám erre csak akkor derült fény, amikor a bivaly életet adott borjának.

(BSzabina)
 

Rick Peck szerepét eredetileg Owen Wilsonnak szánták, ám a színész öngyilkossági kísérlete után Ben Stiller úgy döntött, hogy a szerepet inkább Matthew McConaughey-nek adja.

(BSzabina)
 

Kirk Lazarus karaktere az eredeti forgatókönyv szerint ír volt. Később Robert Downey Jr. javaslatára nemzetiségét ausztrálra változtatták, mivel Robert Downey Jr. egy előző filmszerep kedvéért már gyakorlatot szerzett az ausztrál akcentus használatában, és úgy érezte, hogy könnyebben tudná azt kamatoztatni.

(BSzabina)
 

Robert Downey Jr. nem akarta elvállalni a szerepet, mert nem találta helyesnek, hogy afroamerikainak sminkeljék a szereplőket. Később mégis elfogadta a felkérést, mert nagyon tetszett neki a forgatókönyv és szívesen játszott volna együtt Ben Stillerrel és Jack Blackkel.

(BSzabina)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.