Csupasz pisztoly

The Naked Gun

2025.08.11 Szilonka

Nagyon meglepődtem, amikor az előzetest láttam, mert elsőre furcsa volt Liam Neesont egy ilyen szerepben látni, de meg kell hagyni, hogy nagyon jól áll neki a vígjáték is. Szerintem jó ízléssel fogták meg a készítők. Kellően humoros volt, de nem bánt... Több

2025.08.06 Gyorvik

Már a bemutató évében megosztó kissé, valószínűleg az évek során ez csak karakteresebb lesz. A régi mozirajongók pont erről a trilógiától nem vártak remake-t. Nielsen nem adható könnyen vissza, ez biztos.

2025.09.22 Krumplishal

Amikor a nosztalgia és az abszurd humor újra találkozik

A Csupasz pisztoly a nyolcvanas–kilencvenes évek egyik legikonikusabb vígjátéksorozata volt. Leslie Nielsen sztoikus arcú, ám teljesen alkalmatlan nyomozója, Frank Drebin örökre beírta magát a filmtörténelembe. A 2025-ben bemutatott reboot tehát elev... Teljes kritika

2025.08.11 ozemarkuseva

Csupasz pisztoly – avagy Liam Neeson, Pamela Anderson és a kávés pohár szerelmi háromszöge

A Naked Gun új felvonása ismét bebizonyította, hogy van élet a józan észen túl, és Liam Neeson ott érzi magát a legjobban. A sztori? Olyan, mint egy szalvétára felskiccelt térkép a kincshez – pont annyi irányt ad, hogy a poénok közben ne vessz el. És a abból van is bőven: szóviccek, vizuális hülyeségek, kikacsintások más filmekre… olyan tempóban jönnek, hogy egy pillanatra sem lehet unatkozni. És akkor ott van Pamela Anderson. Ő nemcsak jól hozza a szőke bombázó karakterét, de meglepően jó a kémiája Neesonnal. Nem csoda, hogy szárnyra kaptak a pletykák róluk – a vásznon tényleg úgy működnek, mintha a kamera mögött is folytatódna a sztori. A jeleneteik egyszerre önironikusak és abszurdak, pont úgy, ahogy ennek a filmnek kell. A kávéspohár-running gag közben már egy külön történetszállá nőtte ki magát. Három megjelenés után már úgy vártam, mint a Marvelnél a stáblista utáni jelenetet, és minden alkalommal ugyanúgy működött. A magyar szinkronfordítás pedig zseniális – van, ahol konkrétan csak a kreatív fordítói lelemény miatt működik ekkorát egy poén. Ez a film nem akar többnek látszani, mint ami: másfél órányi, szégyentelenül idióta kikapcsolódás, ahol a gravitáció opcionális, a logika luxus, és a legnagyobb dráma az, hogy elfogy-e a kávé. És őszintén? Ennél több egy Csupasz pisztoly filmhez nem is kell.

2025.08.20 Lóri Ádámcsik

A réginek a nyomába sem ér

Ha nagyon jóindulatú vagyok, akkor talán egy jó poén volt benne. Egyébként felesleges volt leforgatni szerintem.

2025.09.23 ospir

abszolút baromi jó

Liam Neeson karaktere sokak szerint hitelesen viszi tovább Frank Drebin örökségét, még ha Leslie Nielsen egyedi stílusát nem is tudja teljesen lemásolni, de nagyon közel áll hozzá. Sokat nem vártam a filmtől, de volt poén, amin sírva nevetés lett a vége. Nem mondhatnám, hogy gyorsan pörögnek a poénok, vagy inkább csak kevés talál be, de az nagyon. A szóvicceket magyarra átírni nagy feladat lehetett, és sajnos nem is sikerültek annyira jól, de ez van. Sajnos a magyar szockultúrában még mindig az a poén, hogy ki mond rondábbat, ezért obszcén szavakból van benne bőven. Van, amelyik jól jön ki, de sajnos van közte elég sok szánalmas is. Pamela Anderson jól hozza a szöszit, talán ez élete legjobb alakítása azon a VHS-en kívül. A film dinamikája elég jó, és fáradtan is lehet nézni, mert megnevettet. Szerintem 18+-os lenne a korrekt korhatár-besorolás.

2025.09.27 Gamehun638

Értem én, hogy az újrázás korát éljük. De minek olyat újrázni, ha az akkori poénokat nem lehet elsütni? Valami hangulat a régi szériából megvan, elvétve, nyomokban. A filmnek a legnagyobb baja, hogy kevés egyedi poén van. Ami van, az meg folyamatosan... Több

2025.08.09 fabuandras

8/10 Csupasz pisztoly (2025)

A Csupasz pisztoly (2025) nagyon tetszett nekem. Nem gondoltam, hogy ilyen jól sikerülhet egy régi film új változata, de már az első percekben tetszett. A viccek szinte percenként jöttek, és volt, hogy tényleg hangosan felnevettem. Tetszett, hogy a humor nem csak a régi filmek stílusát hozta vissza, hanem volt benne új, mai poén is. A főszereplő nagyon jól játszott, és nem próbálta másolni a régi színészt, inkább a saját stílusát mutatta meg. Az akciójelenetek pörgősek voltak, és a rövidebb játékidő miatt nem voltak unalmas részek. Ez pont olyan film, amit szívesen ajánlok bárkinek, aki szeret nevetni egy könnyed vígjátékon.

2025.08.11 majkroly

Méltó a régiekhez

Végre egy ütős vígjáték, ami nem fogja vissza magát. Elmebeteg poénok garmadája, gyakorlatilag elejétől a végéig. Liam Neeson tökéletes választás volt a szerepre, elődjéhez hasonlóan faarccal képes előadni a legabszurdabb szituációkat is, ráadásul nagyon jól működnek együtt Pamela Andersonnal. Aki szerette a régieket, az szerintem nem fog csalódni, de persze valamelyest nyitottan kell hozzáállni az új színészhez, illetve szereplőgárdához. Hatalmas plusz pont, hogy a film nem törekedett polkorrektségre, megkapja mindenki a magáét :) Az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni, hogy a magyar szinkron néhol nem tudott megbirkózni az angol szóviccekkel, esetenként kimondottan kellemetlennek és esetlennek hatott egy-egy fordítás, látszott, hogy a fordítók nem tudtak mit kezdeni ezekkel a dolgokkal. De ez ne vegye el a kedvét senkinek, egy-egy ilyen gyenge poénra jut három ütős :)

2025.08.11 Andika

Régi recept, friss hülyeség.

Őszintén szólva, amikor meghallottam, hogy újraélesztik a Csupasz pisztolyt, egyszerre lettem kíváncsi és szkeptikus. Az eredeti filmnek megvolt az a nagyon sajátos, elborult humora, amit nehéz ma újraalkotni úgy, hogy ne tűnjön erőltetettnek. A 2025-ös változat viszont meglepően jól lavírozik a régi stílus és a mai igények között. A poénok továbbra is agyamentek, rengeteg vizuális geggel, szóviccel és abszurd helyzettel. Volt, hogy tényleg hangosan felnevettem, főleg azokon a jeleneteken, amikor szinte teljesen váratlanul csaptak át őrületbe. Maga a sztori persze most sem túl mély, de nem is kell annak lennie egy ilyen filmnek. A lényeg a poénokon van, és ebből még mindig bőven kapunk. Vannak kis utalások a régi részekre, ami kellemes meglepetés lehet a rajongóknak, de az új nézők sem fognak elveszni benne. Nem hibátlan, de szerethető, és ha az ember nem túl komoly elvárásokkal ül be a filmre, akkor nagyon jól tud szórakozni. A humora még mindig annyira idióta, hogy pont ettől működik, nem fogja megváltani a világot, de a nevetés garantált, és néha ennyi pont elég is.

2025.09.24 Tibor397141

Majdnem 5 csillag lett, de az utolsó 10-15 perc elvitte. Hozta az eredeti CsP szokásos amerikai poénjait, remek remake, folytatás.

2025.08.12 Strausz Odett

Érdekes volt Liam ebben a szerepben, és egyben szokatlan is, de nagyon jó volt. A szokásos Frank-forma, bár én a régit jobban szeretem.

2025.09.28 Atis206

Ez a film borzasztó! A poénok leginkább siralmasak, nagy hiba volt ezt a szerepet Liam N.-re bízni. Nálam ez a nézhetetlen kategória.

2025.08.11 MittuDomain

Méltó folytatás

A film sosem áll/ül le, a 86 perces játékidő egy pillanatra sem hagyja lankadni a figyelmet. Az első trilógia ismerete/újranézése nem szükséges ugyan, de számtalan olyan geget rejt az alkotás, ami nagy tisztelgés Leslie Nielsenék előtt. Úgy tud egyszerre aktuális témákról (pl. AI/önvezető autózás) beszélni, hogy hű marad az elődhöz sok mindenben, így a polkorrektség teljes hiánya is üdítő színfolt a mai mozis palettán. Számomra csodálkozással vegyes öröm, hogy még készülhetnek ilyen filmek. Pamela Anderson pedig zseniális komika és nagyon jó 60+-os femme fatale, ebből a filmből látszik, milyen komoly színészi karriert adott fel a rossz szerepválasztásaival a '90-es években. Meg merem kockáztatni, hogy jobban játszik, mint Liam Neeson.