Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Volt egyszer egy Hollywood (2019)

Once Upon a Time ... in Hollywood
Filmadatlap
 
26
Szereplők
29
Vélemények
176
Képek
8
Videók

Filmkritika: Volt egyszer egy Hollywood (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Tarantino leggyengébb filmje szokásos motívumainak és megoldásainak kiüresedett, rutinszerű ismétlése, valódi tét, kreativitás és szellem nélkül, a háttérben a Tate-gyilkosságok kísértetével több»
 
Szép, nyomasztó és szórakoztató, mégis túlzott szakmaiassàga, személyessége és bennfentessége miatt nem mindenkinek ajánlott. több»
 
Igazából mindegy milyen nyelven, de mindenképpen érdemes megnézni Tarantino kilencedik rendezését, mert még az októberi meg az Oscarra gyúró decemberi premierek előtt is kijelenthető, hogy az év egyik legjobbja. több»
 
Nem túlzás azt állítani, 2019 egyik legnagyobb mozgóképes eseménye Quentin Tarantino, a szeretett/gyűlölt mester új filmje. több»
 
Mindettől függetlenül a Volt egyszer egy… Hollywood kétségtelenül az idei év egyik legélvezetesebb moziélménye, valódi nagybetűs, celluloidra rögzített MOZI, egy régi vágású cowboy-rendezőtől, melynek csakis a nagyvászon tud méltó házigazdája lenni. több»
 
Nehéz lenne Tarantino 9. művét műfajilag bárhová is besorolni, mivel a dráma, fekete komédia, thriller, horror és a szatíra is keveredik benne, hol egyik, hol másik hangsúlyos, de az is előfordul, hogy mindegyik egyszerre van jelen. A Volt egyszer egy… Hollywood rengeteg olyan jelenet tartalmaz, ami egy-egy színészt, vagy éppen filmet figuráz ki, de mindezt úgy teszi, hogy nem nevetségessé teszi, hanem bemutatja a nézőnek Hollywood hőskorának kiemelkedő alakjait és filmes műfajait. Lerója tiszteletét, és mindezt úgy teszi, hogy a nézőről sem feledkezik meg. Mekkora királyság már, hogy ő az a rendező, aki képes volt DiCapriot és Pittet együtt leszerződtetni egy filmhez? Ez persze nem véletlen, egyfajta gesztus a moziközönségnek, mivel minden filmimádó titkos vágya volt (az enyém is), hogy ezt a két színészt végre együtt lássa a vásznon. Azt elárulhatom, hogy senki nem fog csalódni, mivel Pitt és DiCaprio szenzációsak együtt, és ha valaki megkérdezné, hogy melyikük színészi alakítása tetszett jobban szerintem válaszolni sem tudnék. több»
 
A színész és a dublőre a hatvanas évek végén Hollywoodban: Tarantino nosztalgiával tekint az álomgyár hőskorára. Ja, és persze legyalázza a hippiket. Szóban és verbálisan egyaránt. több»
 
A rendezés meglepő hangvételű – bágyadt, de gyönyörű, nyári meleghez illő látványvilág, kiváló zenékkel párosítva (mondjuk ez nem meglepő a rendezőtől) – az összhatás helyenként majdhogynem (nyilván direkt) giccses. több»
 
A Volt egyszer egy… Hollywood egy kicsit más, mint amiket eddig csinált Quentin mester. Emlékműve ez egy talán sosem létezett korszaknak: bőszen jelen van benne a nosztalgia, ahogy az az eddigi filmjeit is belengte, de az elmúlásról is több szinten regél, vagy éppen a régi és az új kapcsolatáról. több»
 
Összességében Tarantino újabb mestermunkát tett le az asztalra, a Volt egyszer egy… Hollywood ugyan nem a legjobb a munkája, de nem is áll nagyon távol tőle. Nincs más hátra, mint várni a pár év múlva érkező utolsó gyöngyszemet, és reménykedni benne, hogy addig meggondolja magát. több»
 
Mert a filmben, mint ahogyan a valóságban is, a szabadságvágy igencsak fontos dolog.

Kár, hogy Tarantino ez alkalommal elfeledkezett róla, a szabadságvágyról, a film lehetséges felszabadító rejéről;

eltévedt Platón barlangjában, és ebben az is benne van, hogy felelőtlenül diaporámázott a barlangfalon amúgy is kaotikusan villogó árnyakra. több»
 
Összességében azt mondhatom, hogy annak ellenére éltem meg kicsit csalódásként a Volt egyszer egy… Hollywoodot, hogy igazából egyáltalán nem beszélünk egy rossz filmről, inkább csak tényleg az a fajta réteg mozi lett ez az alkotás, amely nem tálalta elég izgalmasan az egyébként igényesen megkomponált sztorit, ami miatt a néző inkább fárad el a történet nézése közben, mint élvezné azt. több»
 
Pazar betetőzése ez egy olyan rendező karrierjének, aki kezdetben arról vált híressé (és nagyrészt valószínűleg a mai napig arról híres), hogy milyen menő szövegeket ad szereplői számára. több»
 
Nem ez a legélvezhetőbb és legjobb filmje Tarantinónak, efelől szemernyi kétségem sincs. Viszont, ha visszatekintek eddigi műveire, jól látszik, hogy ez az első, amelyet komoly mondandó hívott életre. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.