Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Volt egyszer egy Hollywood (2019)

Once Upon a Time ... in Hollywood
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
176
Képek
8
Videók

Vélemények: Volt egyszer egy Hollywood (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2019. 08. 20.
Egy mese Hollywoodról, mesélő Quentin Taranino

A film megnézése után sokat gondolkodtam rajta, hogy miről is szólt. Ha akarnám, se tudnám leírni a történetet, és jelenleg még azt sem tudom, hogy tetszett-e vagy sem. Az első egy órában elég csapongó és zavaros a története, csak körvonalazódik az alapsztori. Egy filmnek általában van főszereplője. Itt még azt sem tudtam eldönteni, volt-e olyan, kiről is szólt a történet. 18-as karika, ami legfőképpen annak szólt, hogy 206, igen kétszázhat káromkodás van a filmben. Gratulálok annak, aki megszámolta. A sok csúnya szó elveszett benne, nem volt zavaró. A történet a hatvanas évek végén játszódik. A kor hangulatát, az igazi retro érzést a ruhák, az épületek hűen tükrözték. Ami emellett kiemelk... több»

 
Berto49   2019. 08. 15.
Időutazás 1969-be

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! Egy mozi- és TV-sorozat őrült visszatekintése az ötven évvel ezelőtt filmes világra. A legkisebb szerepekben is csillagokkal, nem is szólva a három főszereplőről. Nem is sorolom fel a nevüket, hiszen még a vízcsapból is ők folynak. Szinte másból sem áll a film, mint olyan utalások tömkelegéből, amelyek a magyar nézők előtt jórészt ismeretlenek. Csakis azok érthetik meg teljesen, akik QT-hez hasonlóan minden napjukat a korszak filmes termékeinek szakadatlan nézésével töltötték. Számomra túl hosszú volt, főleg a western jelenetek untattak. Bár egy TV-csatorna le fogja vetíteni azt a 10 filmet, amelyeket feltétlenül ismer... több»


 
HETEDIK   2019. 08. 15.

Én bîrom Tarantino filmjeit de ezen alkotása egyszerűen kritikán aluli. A Bruce Lee jelenetért pedig sosem bocsátok meg neki, nem csodálom hogy a legenda lánya is kiakadt...remélem Tarantino csinál még jópár filmet, de olyanokat mint a Django vagy az Aljas nyolcas...

 
Lonka   2019. 08. 16.

Érdekes film volt, bár inkább a végén kibontakozó szál. Remek szereposztás, érdekes rendezés.

 
BoBamburg   2019. 08. 20.

Kissé félve mentem el a moziba, de nagyon kellemesen csalódtam. Hosszú film, ahol sokszor tényleg nagyon megáll a történet, de közben olyan párbeszédek és alakítások vannak, ami miatt nem lehet unatkozni rajta. A Manson szál nagyon jól megvolt csinálva, az a rész ahol Brad Pitt elmegy hozzájuk a Ranchra engem kimondottan a sziklák szeme filmre emlékeztetett. Erős és nagyon hangulatos alkotás, remek szereposztással és történetvezetéssel. És azt kell mondjam, a magyar szinkronhangok is remekeltek.

 
iq.csabi   2019. 08. 22.

Nincs erős története, inkább csak folyik a történet és igazából nincs semmi különös történés. A filmnek a stílusa és a színészek játéka az, ami igazán ütős. Sok szálnak, aminek azt hittük lesz jelentése a későbbiekben csak úgy ott maradt, de a film végi leszámolás viszont fergeteges volt.

 
Siriusalias   2019. 08. 22.
Mesék a kriptából?

Amikor az ember Tarantino filmet néz akkor tudhatja hogy lesz benne valami furcsa, lesz benne valami szokatlan, valami eltérő a többitől. A véleményem SPOILERES! Aki hallott már a történetről az tudhatja hogy a valóság talaján áll, de azért inkább csak fél lábbal. Ebben a Tarantino filmben az ami eltér a többitől az hogy eltér a valóságtól, hogy ezt sajnálni kell-e vagy nem? Szerintem nem annyira. A film eleje eléggé zavaró volt a számomra, nagyon próbálta hozni az akkori hangulatot, és számomra már nagyon sok volt az indokolatlan zene, a rádió hallgatás, és a tévé nézés a filmben, ebből kevesebbel is sikerült volna éreztetni hogy mikor játszódik a film. Nem mondom hogyha nem moziban nézem hanem otthon, lehet először kikapcsolom emiatt és később folytatom mert engem nagyon zavart. Az az ominózus jelenet amiben Bruce Lee karaktere megjelent, tényleg nem volt túl örömteli, sőt róla szeret az ember máshogy emlékezni, akkor is ha mondják róla hogy volt egy egészséges önbizalma. Mikor már kezd elmélyülni a film akkor olyan színészi teljesítmény jön Leonardotól hogy leesik az ember álla, talán az egyik legjobban sikerült teljesítménye. A film végét pedig nagyjából a Becstelen brigantikhoz tudnám hasonlítani, a jelenetek nem igazán egyeznek a valósággal, de azt hiszem hogy a néző így sokkal elégedettebb lehet a végkifejlettel.

 
mfos   2019. 08. 24.
Százalékok és Tarantino :D

10% felejthetetlen Tarantino humor, csattanó (lángszóró :D :D , parkolótábla ...) 10% jó érzés, hogy végre nem pörgős, szuperhősös-star warsos filmet nézek (pedig szeretem azokat), 20% jó színészi alakítás 10% meglepetés számomra Brad Pitt által játszott karakterben 20% mondanivaló és 30% cigi :D. Jó film, így utólag egyre jobban felértékelődik bennem, de azért nem egy Ponyvaregény, viszont nézhető, bár szerintem nem kell feltétlen moziba menni hozzá. Ja és tetszik még benne, hogy Tarantino néhány korábbi, kedvenc színésze is szerepel benne és 1-2 korábban már bevált kis poén is van (befőttes üveg :D ).

 
Lubi   2019. 08. 16.
Egyszer volt, hol nem volt… egy hollywoodi tündérmese Tarantino módra

Quentin Tarantino kilencedik (és tervei szerint egyben utolsó előtti) filmje az aláhúzása egész eddigi munkásságának. A Volt egyszer egy… Hollywood betetőzése mindannak, amit eddig láthattunk a mestertől és még annál is több. Egy óda a filmkészítésről, a hatvanas és hetvenes évekről, szerelmeslevél Los Angeles városához, epikus líraisággal átszőtt realitásba markoló tündérmese, mely sorai között a mai korszellemnek megbúvó üzenet lapul. Tarantino eddigi legszemélyesebb, legmélyebb alkotását tette la az asztalra, melyhez saját gyerekkori emlékeiből merített. A hozzá közelálló, életművét meghatározó B-filmek hatása, elfeledett TV filmek szelleme lengi körül legújabb filmjét, mely az olcsó moz... több»

 
kota   2019. 08. 16.
Az év filmje

Összefoglalva: Én azt kaptam, mint ami a trailerben volt. Nálam idáig az év filmje, de gyengébb a régebbi év filmjeihez képest. Nálam idáig a legjobb Tarantino film, pedig van olyan filmje, amit egyáltalán nem szeretek, van, ami hol nagyon magas színvonal, hol abszolút nem tetszik. Ez a film nálam befogadhatóbb volt, mint bármelyik T. film, és ezért szerintem a fanatikus Tarantino rajongók nagyot fognak csalódni. A film nagyon megosztó lesz szerintem, és inkább negatív irányban. Művészfilm lett, de nem lesz szerintem kult film. Haladó filmeseknek ajánlanám, mert sok utalás történik filmtörténeti és kultuláris dolgokra, és ezt sok mindenki nem értheti, meg nem is érdekelheti. Jobban az amcsi ... több»

 
matynero   2019. 08. 14.

Oké, szögezzük le, nem ez Tarantino legjobb filmje, de kétségkívül az egyik legkiforrottabb. Ha a komplexitást nézzük, akkor ott van a Kill Bill, amelynek bár a sztorija egészen monumentális, a második résszel ez a monumentalitás valahol megbicsaklik. Hiába adott a rendező egy ívet a történetnek, ez a katarzis valahogy elkenődött azzal a pár percnyi melodrámával, amellyel a film lezárult. És mintha ugyanebbe a hibába esne Tarantino ezúttal is a lezárással kapcsolatban. Az a fajta hangulat, amely inkább a lenyugvó napba való ellovaglás jelenti ugyan lehetne hommage-szerű, amelyet Tarantino feltételezhetően szánt a Hollywoodnak, valójában nem más, mint egy nagyapós mély sóhajtás a tovatűnő régi "jó" dolgok felett. A film ebből a szempontból szerintem inkább pastiche, hiszen jobban belegondolva Hollywood aranykorából többségében olyan filmek származnak, amelyek ma már nem mondanak semmit sem. Persze nem feltétlenül ez kell, hogy legyen a mérvadó, a Technicolor korszak épp annyira lehet zseniális...mint amennyire melodramatikus is.

 
juliS   2019. 08. 05.

DiCaprio, Al Pacino, Brad Pitt, Kurt Russel, Tarantino - és mindezek a nevek egy filmben. Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzáfűzni, egyszerűen zseniális. Az már most borítékolható, hogy rengeteg díjat bezsebel majd a film.

 
neyto   2019. 07. 18.

Kétségekkel teli, de mégis adtam egy esélyt a filmnek, és milyen jól tettem. Tartottam tőle, hogy a borzasztó hosszú játékidő felénél ráunok az egészre, de Tarantino zsenialitásának köszönhetően nem ez történt, sőt. Teljesen lenyűgözött. A cselekmény kissé lassan építkezik, de az ember gyorsan felveszi a tempót, mert a film minden perce tökéletesen átgondolt és lenyűgöző. Oscar gyanús.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.