Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

X-akták (1993)

The X Files
Filmadatlap
 
161
Szereplők
15
Vélemények
7
Képek
Videók
X-akták
 
Robinson76   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

0
Itt a vége, fuss el véle!

Az első kilenc évad filmtörténelmet írt, a tizedik még megugrotta a lécet, azonban a tizenegyedikre már-már elfogyott a lendület. Erre mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni...A folytatások sok esetben nem úgy sülnek el, ahogy azt a rajongók elképzelik. Az X-akták korábban nem csak a rejtély terén volt erős, ennél sokkal többről volt szó: például a két főszereplő személyéről. Ott volt a kilencvenes évek közepén két FBI-ügynök, akiknek a viszonyrendszere, egymás iránti viselkedésük legalább olyan izgalmas volt, mint az összeesküvés elméletek. Volt egy ember, aki hinni akart a földönkívüliekben, egy tudós, aki mindenre talál racionális magyarázatot, és ott volt a kettőjük között vibráló szexuális vonzalom is. aztán telt-múlt az idő és az X-akták olyan hosszúra nyúlt, hogy ezt a formulát képtelenség volt megtartani, míg végül a kilencedik évadban sikerült végre lezárni a történetet. A rövidke tizedik szezon a maga hat részével már egy teljesen új X-akta. A tizenegyedik évad pedig...sajnos már elég rapszodikusra sikeredett, majd a végére a készítők végképp kifogytak az ötletből. A zárás korrektnek volt mondható, az X-Aktákban ennyi volt. Lehet, hogy a kevesebb ebben az esetben is több lett volna?

 
indingo   2016. 02. 17.

0

Valahogy elmúlt a varázs, már nem olyan félelmetes mint gyerekkoromban volt. Már a főcímzenétől összecsináltam magam. A mostani részeknél olyan érzésem van, mintha az eddig lement 5 rész különböző rész lenne. Az 1. és a 2. részben elkezdtek valamit, ... több»


 
Deku   2017. 08. 22.

0

Ez már korántsem olyan félelmetes mint emlékeztem rá, nem tudom mi volt az ami annyira megrémített de az mai szemmel már eléggé gyér és untatott. Nem volt semmi izgalmas benne.

 
VvV   2018. 11. 29.

0

Imádtam amikor ment. Valamiért közel állnak hozzám a természetfeletti dolgok, bár sok mindenben azért nem hiszek.

 
Bazzzsi   2017. 11. 02.

0

Nagyszerű és megismételhetetlen sorozat. Nagyszerűen voltak felépítve a részek, minimális párbeszédek és mindig valamilyen ütős befejezés. Hinni akarok.

 
harnas1207   2019. 05. 27.

0

Gyerekkoromba nem láttam, de tudtam, hogy ez egy durva és félelmetes sorozat. Felnőtt fejjel nézve viszont nevetnem kell, mert nagyon gagyi. Ilyen az ha elmúlnak az évek....

 
Timcsi   2019. 03. 26.

0

Egyértleműen a műfaj legjobbja. Nagyon felkavaró és sokszor félelmetes is.

Galéria (7)

David Duchovny
Gillian Anderson
Gillian Anderson
Joel McHale
Gillian Anderson
Chris Carter
Gillian Anderson
David Duchovny
Gillian Anderson
Gillian Anderson
David Duchovny
 
Odalett a misztérium, a borzongás és ezzel együtt a rácsodálkozás, ami a sorozatnak a sajátja volt (kb. a 6.-7. évadig), mindent tényként kezel és belehajít a sűrűjébe.
 
Visszatért a kultikus sorozat, amelyben ezúttal hemzsegnek a fantáziátlan ötletek, melyeket egy kapkodó és zavaros nyitóepizód formájában tolnak az arcunkba. több»
 
Nem is az a legnagyobb baj ezzel a visszatérő-újrakezdő miniszezonnal, hogy olyanok a sztorik, mintha Pataky Attila és Chris Carter együtt szövegszerkesztették volna bele az átpálinkázott, ufófényes éjszakába. Hanem, hogy annyira gagyi a kivitelezés, hogy szinte csak az ujjaim között kikandikálva mertem végignézni ezt a hat részt. KOVÁCS GELLÉRT ÍRÁSA. több»