Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
89%
Filmadatlap
 
163
Szereplők
50
Vélemények
43
Képek
3
Videók

Vélemények: X-akták (1993)

 
JRD   2022. 03. 13.

legújabb vélemény

1
Az első...

Egy ikonná vált, sok évadot szintén megélt sci-fi, vagy misztikus, vagy nem is tudom, milyen sorozat. Brutál jó (annak ellenére is, hogy a 90-es években kezdődött el és az akkori technikai fejlettség azért más volt). Minden, ami ismeretlen, misztikus, tudományos-fantasztikus, mitikus, az fellelhető ebben a sorozatban két FBI-ügynök "szemszögéből" nézve (akik, valljuk be, jobban nem is különbözhetnének egymástól). Jó rendezés, jó sztorik és az örök kérdés! Nézd meg, és csatlakozz te is az X-akták rajongóinak táborába! Szóval rejtélyekre fel, és jó szórakozást! A két színész jó választásnak bizonyult (magyar hangjaik pedig nagyon is passzolnak hozzájuk).

 
Gyorvik   2022. 03. 11.

a nap véleménye

1
Boncolgatni a tényeket?

A műfajában egészen utánozhatatlan érzelemvilágú darab; elképesztő filmes élményt nyújt, a misztikus thriller műfajában példaértékű. Nagyon sajátos atmoszférával rendelkezik, ikonikus zenéje még Mike Oldfield-et is megihlette – még andalítóbb – és a... teljes kritika»


 
indingo   2017. 04. 15.

1

Szerintem még csak hasonlót sem lehet gyártani. Egyedi és megismételhetetlen, sok rétegből építkezett a sorozat, mindig ott volt a kétkedés, ami ma is áll.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

0

Egyedülállóan mutat be egy bizonyos témakört, mely végtelennek tekinthető, de mégsem próbálták meg mások ábrázolni.

 
indingo   2016. 02. 17.

0

Valahogy elmúlt a varázs, már nem olyan félelmetes mint gyerekkoromban volt. Már a főcímzenétől összecsináltam magam. A mostani részeknél olyan érzésem van, mintha az eddig lement 5 rész különböző rész lenne. Az 1. és a 2. részben elkezdtek valamit, ... több»

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

0

Nagyon jó Sci-Fi történetek a parajelenségek ufók földönkívüliek világából. Csak gratulálni tudok a színészeknek az itt eltöltött 10 évadnak.

 
Deku   2017. 08. 22.

0

Ez már korántsem olyan félelmetes mint emlékeztem rá, nem tudom mi volt az ami annyira megrémített de az mai szemmel már eléggé gyér és untatott. Nem volt semmi izgalmas benne.

 
Deku   2017. 08. 19.

0

Igazi nagymenő sorozat volt a maga idejében viszont most nem túlzottan fog meg. Kis gyermekként nagyon féltem mikor szüleim nézték de ez a hangulat mára elapadt.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 25.

0

Nagyon jó scifisorozat. Gyerekként még nem nézhettem meg, de pár éve rábukkantam és nem bírtam abbahagyni. Ledaráltam az egészet. Izgalmas természetfeletti témájú misztikus sorozatok kedvelőinek ajánlott.

 
harnas1207   2019. 12. 28.

0

Gyerekként még nagyon félelmetesnek tűnt, de mai szemmel újranézve borzalmasan gyenge eresztés. Inkább vicces mint parás.

 
harnas1207   2019. 05. 27.

0

Gyerekkoromba nem láttam, de tudtam, hogy ez egy durva és félelmetes sorozat. Felnőtt fejjel nézve viszont nevetnem kell, mert nagyon gagyi. Ilyen az ha elmúlnak az évek....

 
Bazzzsi Nézhetetlen  2017. 11. 02.

0

Nagyszerű és megismételhetetlen sorozat. Nagyszerűen voltak felépítve a részek, minimális párbeszédek és mindig valamilyen ütős befejezés. Hinni akarok.

 
TomÁcs   2018. 04. 20.

0

Talán azért volt jó ez a sorozat, mert akkoriban nem volt egy olyan téma ami minden második filmben megjelent. Továbbá a mellet sem szabad elmenni, hogy a kivitelezése is szuper volt.

 
VvV   2018. 11. 29.

0

Imádtam amikor ment. Valamiért közel állnak hozzám a természetfeletti dolgok, bár sok mindenben azért nem hiszek.

 
VvV   2018. 11. 29.

0

Az UFO mániások kedvence. Nagyon egyedi volt a kivitelezése anno, de mai napig egy nézhető és élvezhető sorozat.

 
Ildikó Bacskai   2022. 03. 13.

1
X-akták (1993)

Zseniális sorozat, egy generációt traumatizált a gumiemberes és ki tudja, még hány rész. :D Minden héten nagyon vártuk, milyen borzalommal találkozik Mulder és Scally. Az űr ismeretlenségének izgalma senkit nem hagy hidegen, a sorozat pedig remekül rendezett, nagyszerű szórakozás.

 
Robinson76   2020. 03. 26.

0
Itt a vége, fuss el véle!

Az első kilenc évad filmtörténelmet írt, a tizedik még megugrotta a lécet, azonban a tizenegyedikre már-már elfogyott a lendület. Erre mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni...A folytatások sok esetben nem úgy sülnek el, ahogy azt a rajongók elképzelik. Az X-akták korábban nem csak a rejtély terén volt erős, ennél sokkal többről volt szó: például a két főszereplő személyéről. Ott volt a kilencvenes évek közepén két FBI-ügynök, akiknek a viszonyrendszere, egymás iránti viselkedésük legalább olyan izgalmas volt, mint az összeesküvés elméletek. Volt egy ember, aki hinni akart a földönkívüliekben, egy tudós, aki mindenre talál racionális magyarázatot, és ott volt a kettőjük között vibráló szexuális vonzalom is. aztán telt-múlt az idő és az X-akták olyan hosszúra nyúlt, hogy ezt a formulát képtelenség volt megtartani, míg végül a kilencedik évadban sikerült végre lezárni a történetet. A rövidke tizedik szezon a maga hat részével már egy teljesen új X-akta. A tizenegyedik évad pedig...sajnos már elég rapszodikusra sikeredett, majd a végére a készítők végképp kifogytak az ötletből. A zárás korrektnek volt mondható, az X-Aktákban ennyi volt. Lehet, hogy a kevesebb ebben az esetben is több lett volna?

 
Robinson76   2020. 03. 26.

0
Régi és Új

Az első kilenc évad filmtörténelmet írt, a tizedik még megugrotta a lécet, azonban a tizenegyedikre már-már elfogyott a lendület. Erre mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni...A folytatások sok esetben nem úgy sülnek el, ahogy azt a rajongók elképzelik. Az X-akták korábban nem csak a rejtély terén volt erős, ennél sokkal többről volt szó: például a két főszereplő személyéről. Ott volt a kilencvenes évek közepén két FBI-ügynök, akiknek a viszonyrendszere, egymás iránti viselkedésük legalább olyan izgalmas volt, mint az összeesküvés elméletek. Volt egy ember, aki hinni akart a földönkívüliekben, egy tudós, aki mindenre talál racionális magyarázatot, és ott volt a kettőjük között vibráló kémia is. aztán telt-múlt az idő és az X-akták olyan hosszúra nyúlt, hogy ezt a formulát képtelenség volt megtartani, míg végül a kilencedik évadban sikerült végre lezárni a történetet. A rövidke tizedik szezon a maga hat részével már egy teljesen új X-akta. A tizenegyedik évad pedig...sajnos már elég rapszodikusra sikeredett, majd a végére a készítők végképp kifogytak az ötletből. A zárás korrektnek volt mondható, az X-Aktákban ennyi volt. Lehet, hogy a kevesebb ebben az esetben is több lett volna?

 
Lonka   2017. 07. 27.

0

Hasonló témában sose fognak ilyen jó sorozatot készíteni. Egyszerűen hibátlan volt a gondolkodása és remek a kivitelezése, nem találtam benne hibát.

 
Greeta   2017. 12. 18.

0

Fantasztikus és megismételhetetlen. Ami elképesztő benne, hogy sokszor nem is mutattak semmit, de már összecsinálta magát az ember. Imádtam ezt a sorozatot.

 
Greeta   2017. 12. 18.

0

Ennél igényesebb sorozatot a témában szerintem a jövőben se fognak készíteni. A legtöbb dolog benne erős fikció, mégis hihető és valóságosra megcsinált.

 
Timcsi   2019. 03. 26.

0

Egyértleműen a műfaj legjobbja. Nagyon felkavaró és sokszor félelmetes is.

 
Timcsi   2016. 06. 19.

0

A legjobb a témájában. Már a főcímtől összecsinálja magát az ember. Régen imádtam, azonban az új részek nem ütik meg a korábbi szintet.

 
XETH   2018. 03. 18.

0
Az igazság odaát van

Az X-akták igazi kultfilmmé nőtte ki magát az évek során. Egészen picike voltam még, amikor ment a tévében, és a nagytesóim nézték. Akkoriban, ahogy kell, rettegtem tőle, főleg az ufós részektől. Én elhittem, hogy az igazság odaát van. :) Egyetem ala... teljes kritika»

 
petraszab   2019. 04. 20.

0

Hihetetlen sikert hozott a két főszereplőnek, ma is, ha meghalljuk a nevüket, mindenkinek ez a sorozat ugrik be elsőre. Az érzelmekre nagyon jól tudott hatni a sorozat.

 
Gigi   2017. 01. 19.

0

Az új részekről ez nem mondható el, de remek sorozat volt annak idején. Talán az egyik leginkább összeillő párossá csiszolódott Murder és Scully. Imádtam a rejtélyeket, ahogy nyomoztak, és bár rendesen féltem néhány jelenetnél, de olyan mértékben vol... több»

 
Annuska   2018. 04. 11.

0

Igazán meghatározó sorozat. Ha elhangzik az igazság odaát van mondat mindenki tudja miről is van szó. Egy sorozat, amelyben minden fikció vagy mégsem?

 
Annuska   2016. 04. 04.

0

Én már a film főcímzenéjétől rettegtem kiskoromban. A részek között voltak egészen hátborzongatóak és kicsit lightosabbak is. Amikor az eredeti sorozat ment sikeres volt, most az új részek picit lógtak a levegőben, nem érték el a korábbi sikereket.

 
belavagyok   2020. 10. 07.

0

Azóta sem tudott ilyen meghatározó földönkívülis sorozat készülni. Minden egyes rész csak elbizonytalanította a nézőt, hogy akkor léteznek-e ufok vagy sem.

 
hell.l   2017. 05. 01.

0

Egy klasszikus sorozat. Nagyon jól fel vannak építve az egyes részek, a színészek is jók benne. Az új részek viszont annyira nem jönnek be, ahogy a filmek nagy része sem.