Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
39
Képek
2
Videók
Videodrome
 
Márton   2019. 01. 18.

legújabb vélemény

A groteszk csoda

David Cronenberg kanadai forgatókönyvíró és rendezőt nagyra tartok, hisz elképesztő alkotásokat teremtett anno annak idején (nem kicsit sajnálom, hogy az úriember az elmúlt évek munkásságaival nem tudta megközelíteni azon filmjeinek a nívóját, amit karrierje elején a maximumra járatott)! Sokan akik ismerik a filmjeit, talán az 1986-os A légy című filmjét említenék a karrierje csúcsának! Nos nem kérdőjelezném meg ezen nézők szavát, hisz egy hihetetlenül jó filmnek tartom jómagam is a Jeff Goldblum főszereplésével készült Légy című filmet, viszont az is tény, hogy Cronenbergnek az a filmje egy 1958-as feldolgozás volt, tehát nem saját ötlet alapján készítette, csak csupán a sajátos nézőpontjai szerint újraforgatta azt! Talán csupán az 1991-ben készített Meztelen ebéd című filmje volt képes számomra akkora hatást gyakorolnia rá, mint a Videodrome! Sok helyen olvastam azt, hogy sokan nem nagyon értik jelen filmjének a lényegét! Teljes mértékben meg tudom érteni ezen embereket, mert hát a Videodrome talán az egyik legnehezebben befogadható film amit valaha jómagam is láttam! Pedig alapjaiban véve piszok egyszerű a lényegi mondanivalója, csak ahogy mindezt Cronenberg tálalja...teljesen összezavarja a nézőjét vele! Maga a film egy hihetetlen erős társadalomkritika! Pofátlanul tudatosítja már az elején azt az egyszerű tényt a film nézőjével a történet, hogy a televíziózás annyira a mi... több»

 
HETEDIK   2017. 03. 01.

Az ötlet jó, a kivitelezés gyenge. A média népbutító szerepe tagadhatatlan, James Woods pedig jól játszik, de ez a sok vízió meg fölös ocsmányság kicsit sok. A zárójelenet viszont feledhetetlen és sokatmondó....


 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Nem semmi film. A maga korában pedig pláne nem lehetett rossz. A tv mint személyiségformáló és befolyásoló tényező nem ismeretlen dolog, amit még jobban felerősít drogként kezelése. Sajnos ma sem vesztett aktualitásából.

 
kórica   2016. 01. 28.

A történet nagyon meg van keverve, néha már szinte teljesen követhetetlen. Valószínüleg ez a sok fantázia, képzelődés és vízió miatt van. Sok kérdésemre nem kaptam választ.

 
Stiff   2015. 09. 07.

Cronenbergnek vannak ennél jobb rendezései is, de ez sem egy elhanyagolható munka. Remek példája az emberi elme deformitásának ábrázolására.

 
Nik   2015. 05. 06.

Nekem nagyon ott van ez a film a kedvenceim között. Olyan beteges és őrült, hogy az már jó! James Woods pedig igazán jól eltalálta a figura lényegét.

A film összbevétele 2 120 439 dollár volt (imdb.com).

 

David Cronenberg egy interjú során elárulta, hogy annál a jelenetnél ahol James Woods fejére helyeznek egy elektromos sisakot, dublőrrel tudták csak felvenni, mert James Woods félt hogy áramütés érheti a jelenet során, így ennek eljátszását nem is vállalta!

(Márton)
 

Benne van az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz nevű filmes listán.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Debbie Harry szőkére festette a haját a film kedvéért.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Videodrome-ról Andy Warhol azt nyilatkozta, hogy a film az 1980-as évek Mechanikus narancsa.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmhez három befejezést is készítettek, s végül a James Woods ötlete alapján felvett jelenetet használták a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Brian O'Blivion figuráját Marshall McLuhanről mintázták, aki David Cronenberg tanára volt a rendező egyetemi évei alatt.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.