9 sztár, aki teljesíthetetlen követelésekkel állt elő (és mégis megkapták)

Valószínűleg nem mondunk semmi újat azzal, hogy egy színész szerződtetése során komoly tárgyalások zajlanak le egy-egy nagyvolumenű produkció esetében. Az alábbi sztárok azonban jó eséllyel tisztában voltak azzal, hogy megjelenések mekkora sikert is hozhat az adott projektnek.

#9
Jaye Davidson

Jaye Davidson

szül. 1968. 03. 21. (56 éves)
Riverside, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Alfred Amey amerikai születésű brit modell és színész 1968. március 21-én született a kaliforniai Riverside-on. Később családja az angliai Borehamwoodba költözött, s gyermekkora jelentős részét már itt töltötte. Legismertebb szerepe a transznemű karakter, Dil A síró játék (1992) című thrillerből, mely kapcsán Oscar-díjra... több»
Davidson a Síró játék című filmmel vált egycsapásra elismertté Hollywoodban, így közel 1 millió dollárt kért azért, hogy elvállalja a Csillagkapu főgonoszának, Ra szerepét, amelybe saját megdöbbenésére bele is egyeztek a producerek.
#8
Whoopi Goldberg

Whoopi Goldberg

szül. 1955. 11. 13. (68 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Whoopi Goldberg, eredeti nevén Caryn Johnson egész fiatalon vonzódott a színészet iránt, és már nyolc évesen a New York-i Helena Rubinstein Children’s Theatre színpadán játszott. A kiváló hangi adottságokkal rendelkező színésznő a ’70-es évek elején már a Broadway színpadán játszott olyan sikeres musicalekben, mint a Hair, a... több»
Alig 18 hónappal az első rész után jelent meg az Apáca show 2. - Újra virul a fityula, amelyért Whoopi Goldberg csillagászati összegnek számító 7 millió dolláros gázsit kért.
#7
Marlon Brando

Marlon Brando

szül. 1924. 04. 03. - elhunyt 2004. 07. 01.
Omaha, Nebraska, Amerikai Egyesült Államok
Marlon Brando 1924. április 24-én született Omahában, Nebraska államban, európai és angol származású szülők gyermekeként. Minden idők egyik legjobb színészeként tartják számon, aki realista stílust hozott a filmjátszásba. A katonai iskola otthagyása után a New York-i New School drámaképzésén tanult, ahol elsajátította az... több»
A színészlegenda 3,7 millió dolláros gázsit, a bevétel 11,75 százalékát kérte a Supermanben való szereplésért, továbbá azt, hogy egy sor szöveget se kelljen megtanulnia.
#6
Vin Diesel

Vin Diesel

szül. 1967. 07. 18. (56 éves)
New York City, New York, Amerikai Egyesült Államok
Vin Diesel Mark Sinclair Vincent néven született 1967. július 18-án New Yorkban. Nevelőapján (színházi rendező) keresztül került először kapcsolatba a színészkedéssel. 15 évesen kezdett el edzeni és 17 éves korában már kidobóként dolgozott. Főiskolán angol nyelv és irodalom szakon tanult 3 évig, majd otthagyva tanulmányait... több»
Vin Diesel állítólag a Riddick franchise teljes megfilmesítési jogait kérte a Halálos iramban - Tokiói hajsza című filmben való felbukkanásáért.
#5
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

szül. 1947. 07. 30. (76 éves)
Thal, Styria, Ausztria
Arnold Alois Schwarzenegger Thalban 1947. július 30-án született Ausztriában. Fiatal korában többféle sportot is kipróbált, focizott és atletizált, majd 14 évesen kezdett el testépítéssel foglalkozni. A kötelező katonai szolgálat alatt engedély nélkül kiszökött a támaszpontról, hogy részt vegyen Stuttgartban egy versenyen, ahol... több»
Mivel Arnie-t nem igazán érdekelte a Terminátor 3. - A gépek lázadása James Cameron nélkül, így közel 30 millió dolláros kifizetést kért a szerepért, illetve további 1,5 millió dollárt minden egyes napért, amely túllépte a forgatás előre megszabott ütemtervét.
#4
Alec Guinness

Alec Guinness

szül. 1914. 04. 02. - elhunyt 2000. 08. 05.
St. Marylebone, London, England, Egyesült Királyság
Sir Alec Guiness 1914. április 2-án született Londonban. Édesanyja nevelte fel, apja kilétére, így neve eredetére sosem derült fény. Guiness a színi tanulmányai mellett reklámíróként dolgozott, a színpadon pedig 1934-ben debütált, majd 1936-tól a neves Old Vic színház tagja lett. Itt kötött barátságot kora egyik legnagyobb... több»
Alec Guiness a jogdíjak 2 százalékát kérte azért a Star Wars IV. - Egy új reményben való szereplésért, illetve leszögezte, hogy nem vállal nyilvános fellépést a film promóciója során.
#3
Liam Neeson

Liam Neeson

szül. 1952. 06. 07. (71 éves)
Ballymena, County Antrim, Northern Írország
Liam Neeson 1952. június 7-én született Észak-Írországban. Három lánytestvére van, Elizabeth, Bernadette és Rosaline. Kilenc éves korában kezdett el boxolni, a középiskola végéig aktívan küzdősportolt. Az érettségi után a Belfasti Queen's Egyetem hallgatója lett, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, azonban hamar... több»
Neeson masszív 20 millió dolláros kifizetést kért az Elrabolva 3-ért.
#2
Robin Williams

Robin Williams

szül. 1951. 07. 21. - elhunyt 2014. 08. 11.
Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
Robin Williams 1952-ben született Chicagóban. Édesanyja, Laura McLaurin egykori modell, édesapja, Robert Fitzgerald Williams a Ford Motor Company vezető munkatársa volt. A michigani Bloomfield Hillsben nőtt fel. Félénkségét a színészettel és a humorral ellensúlyozta. Az 1973-ban bejutott a Julliardra, és dialektológiai tanulmányai alatt... több»
A Jafar visszatér gyenge eredménye után a Disney úgy döntött, hogy az Aladdin és a tolvajok fejedelme gyártásához ismét Robin Williamsszet kéri fel Dzsini szinkronizálására, a színész azonban ezúttal jóval borsosabb gázsit (1 millió dollárt) és nyilvános bocsánatkérést követelt a stúdiótól, amiért szándékosan kihagyták őt a második részből. A Disney persze beadta a derekát.
#1
Jackie Chan

Jackie Chan

szül. 1954. 04. 07. (70 éves)
Victoria Peak, Hongkong
Jackie Chan (Chan Kong-Sang) 1954. április 7-én született Honkongban. Tanulmányait a Kínai Dráma Akadémián folytatta, ahol klasszikus kínai művészeteket tanult (színjátszás, éneklés, előadóművészet, harcművészetek). Tagja volt az iskola egyik előadócsoportjának, ahol megismerte Sammo Hung Kam-Bo-t és Yuen Biao-t, akikkel... több»
Jackie Chan 15 millió dolláros gázsit, a bevétel 15 százalékát és a tengerentúlon történő forgalmazási jogokat kérte a Csúcsformában 3. részében való szereplésért cserébe, amelyet egyszerűen meg is kapott.