Ezeket a sztárokat kitiltották más országokból

Alábbi listánkon tíz olyan sztárt szeretnénk bemutatni, akiket bizony különböző okok miatt tiltottak ki bizonyos országokból.

#nonumbers

Miley Cyrus

szül. 1992. 11. 23. (31 éves)
Franklin - Tennessee - Amerikai Egyesült Államok
Miley Cyrus (eredeti nevén Destiny Hope Cyrus) 1992. november 23-án született. Édesapja Billy Roy Cyrus countryénekes és színész. Szüleitől a Destiny Hope nevet kapta, mert úgy érezték, hogy lányuk sokra fogja vinni. Mivel folyton mosolygott, Smiley-nak becézték, amiből kialakult a Miley becenév. 2008-ban hivatalosan is Miley Ray... több»
Miley Cyrust 2009-ben kitiltották Kínából, miután egy fajgyűlölő fotót osztott meg az Instagram-oldalán. A kínai külügyminiszter megjegyezte: "Miss Cyrus világossá tette, hogy nem barátja Kínának vagy bárkinek, aki kelet-ázsiai származású. Nem áll érdekünkben, hogy tovább szennyezzük gyermekeink elméjét az ő amerikai tudatlanságával". 2016-ban a Dominikai Köztársaság betiltott egy korábban tervezett Cyrus-koncertet, mondván, hogy az énekesnő gyakran "olyan dolgokat művel, amelyek ellentétesek az erkölcsökkel és a szokásokkal, és amelyek a dominikai törvények szerint büntetendőek".

Richard Gere

szül. 1949. 08. 31. (74 éves)
Philadelphia, Pennsylvania, Amerikai Egyesült Államok
A színész és elkötelezett humanitárius Richard Gere 1949-ben született, Philadelphiában. Több hangszeren játszik, már fiatalon zenét szerzett különböző iskolai műsorokhoz, de musicalt is írt. Sportolói ösztöndíjjal kezdte meg az egyetemi tanulmányait (szenvedélye a lacrosse és a síelés). Filozófia szakos hallgató volt, de az... több»
A Micsoda nő! sztárja valószínűleg a legelszántabb szószólója a felszabadított Tibet ügyének. Két alapítványt is működtet eme célok támogatására, a Nemzetközi Kampány Tibetért és a Gere Alapítványt. Gere még odáig is elment, hogy a 2008-as pekingi olimpia bojkottjára szólított fel mindenkit. Így nem csoda, hogy egy életre kitiltották Kínából (ami a színész szerint megakadályozta, hogy nagy költségvetésű stúdiófilmekben kapjon munkát egy olyan korszakban, amely annyira függ a kínai piactól).

Harrison Ford

szül. 1942. 07. 13. (81 éves)
Chicago - Illinois - Amerikai Egyesült Államok
Harrison Ford 1942. július 3-án született az Illinois állam béli Chicagóban. Tanulmányait a Wisconsini Ripon Főiskola angol irodalom és filozófia szakán végezte. A főiskola évei alatt drámaórákat is látogatott, de végül nem diplomázott le. Mary Marquardt-tal, későbbi feleségével, színészi ambíciókkal Los Angelesbe... több»
Nem, Fordot nem az Indiana Jones és a végzet temploma nyitójelenetében láthaó kínai gengszterekkel való összetűzés miatt tiltották ki Kínából. A színész a Tibet szabadságának nyílt szószólója már 1992 óta, amikor akkori felesége, Melissa Matheson elkezdett Martin Scorsese-vel együtt dolgozni a Kundun forgatókönyvén. 1995-ben Ford tanúvallomást tett az Egyesült Államok Szenátusának külügyi bizottsága előtt, amelyben felsorolta Kína emberi jogi visszaéléseit Tibetben, majd kiállt a tibeti függetlenség mellett. Azóta nem léphet be Kínába.

Martin Scorsese

szül. 1942. 11. 17. (81 éves)
Queens, New York, Amerikai Egyesült Államok
Martin Scorsese 1942. november 17-én született New Yorkban egy munkásosztályból származó amerikai olasz családban. New York Little Italy részén nőtt fel, ahol erős katolikus neveltetésben részesült. Papnak készült, de felismerve igazi szenvedélyét a New York Egyetemen tanult, majd diplomázott film szakon 1966-ban. Még tanulmányai... több»
Scorsese-nek már régóta vannak a kínai adminisztrációval. A 14. Dalai Láma életét bemutató, a Kína és Tibet közötti összecsapásokat feldolgozó Kundun című film elkészítése után 1997-ben Scorsese-t kitiltották az országból. A kínai cenzorok a A tégla egyes részeit is kifogásolták, többek között az erőszakos jelenetektől kezdve a lopott áruk kínai kormánynak való eladásáról szóló mellékszálig.

Sacha Baron Cohen

szül. 1971. 10. 13. (52 éves)
Hammersmith, London, England, Egyesült Királyság
Sacha Baron Cohen stand-up komikus, színész, író 1971. október 13-án egy jómódú zsidó családban született Londonban. A középiskola után Cambridge-ben történelem szakon végezte egyetemi tanulmányait. Ekkoriban tagja lett az iskola amatőr színtársulatának. Karrierjének elején modellként kapott kisebb-nagyobb munkákat, és... több»
Sasha Baron Cohen kétségtelenül ért ahhoz, hogy filmjeivel megbotránkoztassa az embereket. 2012-ben Tádzsikisztán kitiltotta A diktátor című filmjét az országból, arra hivatkozva, hogy az ellentétes a nemzet "mentalitásával". A Borat című filmben a színész egy kazah férfit alakított, így Cohent kitiltották Kazahsztánból is, a hatóságok pedig betiltották a filmet, a DVD értékesítését és Cohen weboldalát is. A tilalmat 2012-ben feloldották, mivel a Borat valójában növelte a Kazahsztán által kiadott vízumok számát. A hatóságok azt mondták, hogy "hálásak Boratnak, amiért segített turistákat vonzani Kazahsztánba".

Alec Baldwin

szül. 1958. 04. 03. (66 éves)
Amityville, New York, Amerikai Egyesült Államok
Alexander Rae Baldwin 1958. április harmadikán született a New York államban található Amityville-ben. A Baldwin színészcsalád legidősebb gyermeke; három öccse szintén ezt a hivatást választotta. Rajtuk kívül még van két húga. Édesanyja történelem és szociológia szakos középiskolai tanárként, édesapja fociedzőként... több»
A színésztől 2009-ben megtagadták a Fülöp-szigetekre való beutazást, miután viccet csinált egy filippínó menyasszony online kiközvetítéséből. Baldwint "nemkívánatos külföldiként" feketelistára tették, mert úgy vélték, hogy megsértette az ország szexkereskedelemmel kapcsolatos álláspontját.

Lady Gaga

szül. 1986. 03. 28. (38 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Stefani Angelina Germanotta, ismertebb nevén Lady Gaga 1986. március 28-án született Manhattanben, New Yorkban. Édesanyja Cynthia Louise, édesapja Anthony Germanotta Jr.. Apai ágon olasz felmenőkkel rendelkezik, míg anyja feléről francia-kanadai, angol, német és skót vér is csörgedezik az ereiben. Már egész fiatalon, négyéves... több»
Alig három héttel a 2012-es teltházas "Born this Way" koncert előtt az indonéz hatóságok megtagadták a popsztár engedélyét, hogy felléphessen az országban. Azokra a nyílt panaszokra és aggodalmakra reagáltak, amelyek szerint az énekesnő ruhái és táncmozdulatai megrontják a fiatalokat, és aláássák a nemzet erkölcsi tartását.

Brad Pitt

szül. 1963. 12. 18. (60 éves)
Shawnee - Oklahoma - Amerikai Egyesült Államok
Brad Pitt Oklahomában született, de a Missouri állam béli Springfieldben nőtt fel. Középiskolás éveiben főleg sporttal foglalkozott, az iskolai tanács tagja volt és érdeklődéssel fordult az iskolai musicalek felé. A Missouri Egyetemen újságírást tanult (főleg reklám szakirányban), de ezen kívül különféle iskolai szórakoztató... több»
Pitt 2016 őszén, közel 20 év után először tért vissza Kínába egy sajtókörút apropóján. 1997 óta nem léphetett be az országba, miután szerepelt Hét év Tibetben című filmben. A kínai tisztviselők nehezményezték, hogy szimpatikusan alakította a fiatal dalai láma nevelőjét, és hogy a film negatívan ábrázolta a Tibetben szolgáló kínai katonákat.

Beyoncé Knowles

szül. 1981. 09. 04. (42 éves)
Houston, Texas, Amerikai Egyesült Államok
Beyoncé Giselle Knowles 1981. szeptember negyedikén született a texasi Houstonban. Egy testvére van, Solange. Művészeti iskolába járt, már hét évesen gyermekkórusban énekelt. Tánctudása is kiváló. Egy tehetségkutatónak köszönheti karrierje beindulását, ugyanis barátnőivel fellépett a versenyen, s a Columbia Records felkarolta a... több»
Beyonce kétszer is lemondta malajziai koncertjeit a műsorának tartalmával kapcsolatos aggályok miatt. 2009-ben elhalasztott egy koncertet, miután az iszlám konzervatívok "erkölcstelenséggel" vádolták a műsort. Korábban egy 2007-es koncertet is lemondott egy öltözködési szabályzat miatt, amely előírta, hogy a női fellépőknek a válltól a térdig teljesen el kell takarniuk magukat, és nem szabad dekoltázst viselniük.

Justin Bieber

szül. 1994. 03. 01. (30 éves)
Stratford, Ontario, Kanada
Teljes nevén Justin Drew Bieber 1994. március 1-jén született Londonban, Ontarioban. Bieber egy nagy népszerűségnek és ismertségnek örvendő Grammy-díjas kanadai pop- és R&B-énekes. Sratfordban nőtt fel. Szülei Pattie Mallette és Jeremy Bieber. Édesanyja egyedül nevelte, de édesapjával is tartotta a kapcsolatot. Gyermekkorában... több»
Kína megtiltotta a popsztárnak, hogy fellépjen az országban arra hivatkozva, hogy a múltban "rosszul viselkedett", többek között fotózkodott vitatott emlékműveknél, illetve Peking utcáin gördeszkázott.