Netflix: A legjobb akciófilmek, amiket MOST nézhetsz magyarul

Néha egy fárasztó nap végén a legjobb kikapcsolódás egy akciófilm, ahol izgulhat az ember a főhősért, ahol látványos autós üldözéseket, hatalmas robbanásokat és pörgős tűzharcokat láthat. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb műfaj, amióta mozi a mozi. Szerencsére a Netflixen bőven találunk is választékot, és még nagyobb szerencsénkre akad is köztük néhány, amit érdemes is megnézni.

Most segítünk picit a válogatásban, mutatunk 10 olyan darálós akciófilmet, amit már most el is indíthatsz, ha az adatlapján a Lejátszás a Netflixen gombra kattintasz. Kezdd rögtön a Netflix új, megosztó fimjével, a Nappali műszakkal, mely frissten debütált a platformon!

#11

39 Az elfogás  (2022)

(16) (3)

akció | dráma | thriller

Netflix

A hadsereg egyik tisztjének sokéves taktikai kiképzését és katonai szakértelmét kell bevetnie, amikor egy összehangolt támadás fenyegeti a távoli rakétaelhárító állomást,... több»

Ez a film csak azért szerepel e listán, mert tökéletesen kimeríti az "annyira rossz, hogy azt már muszáj megnézni" kategóriát. Ezt jól mutatja a 42 százalékos tetszési indexe is. Ha igazi trash-re vágysz, kattints bátran... mi figyelmeztettünk!
#10

33 Carter  (2022)

(6)

akció | thriller

Netflix

Egy férfi egy veszélyes küldetés közepén találja magát. Egyetlen emléke sincs és meg kell menekülnie a halál elől, miközben megpróbálja kitalálni, hogy ki ő, hogyan került... több»

A Carter egy dél-koreai akció-thriller Jung Byung-gil rendezésében, a címszerepben Joo Won látható Lee Sung-jae, Jeong So-ri és Kim Bo-min oldalán. A film középpontjában egy amnéziás ügynök áll, aki egy rejtélyes ügy kellős közepén találja magát. A Carter 3 nappal a megjelenés után 27,3 millió megtekintett órát ért el, és a Netflix globális Top 10 film (nem angol nyelvű) kategóriájában az 1. helyen állt az augusztus 1. és 7. közötti héten, összesen 90 országban került be a Top 10-es listára, bár a kritikai fogadtatása közel sem tükrözte ezt a remek teljesítményt.  
#9

62 Nappali műszak  (2022)

(12) (6)

akció | fantasy | vígjáték

Netflix

Egy keményen dolgozó, munkás apuka története, aki csak jó életet akar biztosítani a gyors észjárású 8 éves lányának. San Fernandóban végzett medencetisztítói munkája csak... több»

A Nappali műszak  egy 2022-es amerikai vámpírfilm, amely J. J. Perry rendezői debütálása olyan sztárokkal a főszerepekben, mint Jamie Foxx, Dave Franco, Natasha Liu Bordizzo, Meagan Good, Scott Adkins és Snoop Dogg. Jamie Foxx egy keményen dolgozó, kékgalléros apukát alakít, aki csak egy jó életet akar biztosítani a gyors észjárású lányának, de a San Fernando Valley-i medencetisztító hétköznapi munkája csak álca az igazi bevételi forrásához: vámpírokre vadászik egy nemzetközi vámpírvadász-szövetség tagjaként. A film meglehetősen vegyes kritikai fogadtatásban részesült, de a Magyar Filmadatbázisban (mafab) is 56 százalékra értékelték a hazai nézők.
#8

62 A halhatatlan gárda  (2020)

(11) (9)

akció | fantasy

Netflix

Halhatatlannak lenni nem is olyan egyszerű, s ha valaki elég hosszú ideig él, könnyen lehet, hogy szembesül vele, hogy az örök élet sokkal rosszabb a halálnál. Andy (Charlize... több»

A világon létezik egy maréknyi ember, akik halhatatlanok és évezredek óta bújnak meg a többi ember között. A legnagyobb titokban tartják a kilétüket és közben fedett akciókkal formálják az emberiség sorsát. Csakhogy egy nagy hatalmú szervezet tudomást szerez róluk és a nyomukba ered, hogy megkaparintsa az örök élet titkát.
#7

63 A halottak hadserege  (2021)

(27) (4)

akció | horror | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

Miután Las Vegasban kitör a zombijárvány, egy zsoldos csoport a legnagyobb kockázatot vállalva elindul a karanténzónába, hogy megindítsák a legnagyobb támadást, amire valaha sor... több»

Zack Snyder zombifilmje Las Vegasban játszódik, amit teljesen elárasztottak az élőhalottak. Csak egy mindenre elszánt zsoldos kommandó vállalja a küldetést, hogy bemerészkedjen a városba és megkezdje a tisztogatást.
#6

66 A szürke ember  (2022)

(26) (5)

akció | thriller

Netflix

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»

A szürke ember egy 2022-es amerikai akció-thriller, amelyet Anthony és Joe Russo (Bosszúállók 4-5) rendezett, és amely Mark Greaney 2009-es azonos című regényének adaptációja. A film főszereplői Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Wagner Moura és Billy Bob Thornton. A Netflix bevallott terve az volt, hogy egy franchise-t indítsanak el, talán ezért is költöttek minden korábbinál több pénzt, 200 millió dollárt a produkcióra. A kritikai fogadtatás azonban nem volt túlságosan pozitív (sőt!), és bár a kritikusok kiemelték a remek szereplőgárdát, de a forgatókönyvet közhelyesnek találták.
#5

akció | krimi | sci-fi | thriller

Netflix

New Orleans utcáin elterjed a szóbeszéd, mely szerint egy rejtélyes pirula képes a felszínre hozni az emberek egyéni szuperképességét. Csakhogy senki nem tudja, milyen hatalom... több»

New Orleans utcáin egy új drog terjed. Aki beveszi a kapszulát, felszabadítja a benne szunnyadó természetfeletti erőket. Igen ám, csakhogy senki sem tudja, hogy mi rejlik benne és nem kizárt, hogy a kapszula azonnal meg is öli az embert. Az alvilág mégis egyre nagyobb mennyiségben használja a szert.
#4

akció | thriller

Netflix

Ito alig ér haza egy külföldi végrehajtói kiküldetésről, bandáján belüli véres felkelés kellős közepén találja magát. több»

Ito a Triád egyik legjobb bérgyilkosa, de úgy dönt, hátat fordít korábbi életének és megmenti egy kislány életét. Csakhogy a Triádból nem lehet csak úgy kilépni, ezért utána küldik az egyik feltörekvő új bérgyilkost és egy seregnyi gazfickót, hogy öljék meg.
#3

75 Az 5 bajtárs  (2020)

(5)

dráma | háborús | kaland

Netflix

Eddie (Norm Lewis), Paul (Delroy Lindo), Melvin (Isiah Whitlock, Jr.) és Otis (Clarke Peters) színes bőrű háborús veteránok, aki elhatározzák, hogy visszatérnek életük legnagyobb... több»

Négy színesbőrű vietnámi veterán elhatározza, hogy visszatérnek az egykori háború helyszínére. A cél megtalálni az alakulatuk volt parancsnokának földi maradványait, de az sem elhanyagolandó, hogy egy értékes kincs is ott lapul valahol a föld alatt.
#2

76 Határok mentén  (2019)

(5)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix

A különleges erők öt volt katonája ismét találkozik, hogy kidolgozzák a tökéletes rablás tervét, amelyet Dél-Amerika határán akarnak elkövetni. Életükben először nem egy... több»

Egykor magasan képzett kommandósok voltak, de most a puszta megélhetésük a tét. Ezért úgy döntenek, hogy újra összeállnak és végrehajtják az évszázad rablását Dél-Amerikában. De ahogy az minden tökéletesnek hitt tervnél lenni szokott, valami balul üt ki és máris az életükért kell menekülniük.
#1

akció

Netflix

Egy képzett zsoldos, Tyler Rake élete legnagyobb és legveszélyesebb kihívása előtt áll: ki kell menekítenie egy drogbáró elrabolt fiát Bangladesben. Megkezdődik a versenyfutás... több»

Tyler Rake egy zsoldos, aki bármilyen küldetést elvállal, ha megfizetik. Most épp egy gengszter fiát kell kimenekítenie a rivális bűnszervezet fogságából, csakhogy a város, ahol fogva tartják, kész háborús övezet. Ez lesz Tyler Rake legnehezebb küldetése.