2018.11.11   szerző: hp   hozzászólások: 0

Toronymagasan végzett az élen a Dr. Seuss-féle Grincs legújabb adaptációja, de nem minden premierfilmnek termett babér.

A Grincs porba döngölte Freddie Mercuryt

Impozáns társasághoz csatlakozott a Universal és az Illumination animációs filmje, A Grincs, mely a maga 66 milliós hétvégi bevételével minden idők harmadik legjobb nyitást produkáló novemberi animációja lett rögtön A hihetetlen család (71,4 millió) és a Jégvarázs (67,4 millió) mögött. Az ünnepek közeledtével pedig rengeteg potenciál van még a produkcióban, amit a kedvező nézői (ámbár némileg vegyesnek mondható kritikai) fogadtatás is alátámaszt. A film ráadásul a nemzetközi piacokon sem vallott kudarcot, így egy hétvége után az összbevételei már megközelítik a 80 millió dollárt.

A dobogó második fokán a két hete bemutatott Bohém rapszódia  végzett 30,8 millióval, de még így is magasan az elvárások felett teljesít a zenés életrajzi film, mely az 52 milliós költségvetése mellé már 285 milliót termelt, Rami Maleknek köszönhetően pedig jó eséllyel az Oscar-szezonban is rengeteget fogunk még hallani róla.

Bár az Overlord harmadik helye nem tűnik rossznak, azonban a 10 milliós nyitóhétvége máris más megvilágításba helyezi a J.J. Abrams producerkedésével készült korhatáros természetfeletti horror teljesítményét. A Grincssel ellentétben azonban a filmet kimondottan jól fogadták a kritikusok, ami számszerűsítve 81 százalékot jelent a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

A hétvége legnagyobb csalódását a Tetovált lány franchise legújabb felvonása, az  Ami nem öl meg okozta, melyre mindössze 8 millió dollár értékben váltottak jegyet a tengerentúlon, ezek után pedig biztosra vehetjük, hogy Hollywood hosszú időre parkoló pályára fogja helyezni a szériát. Hiába a rendező és a főszereplőváltás, az Észak-Amerikában nem találta meg a közönségét a történet.

Továbbra is remekül tartja magát azonban a Csillag születik, mely ezúttal a hatodik helyet szerezte meg, és a Venomra sem lehet panaszt, különösen azután, hogy a hétvégén debütált Kínában, ráadásul nem is akárhogy. A Tom Hardy nevével fémjelzett képregény adaptáció 111 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését az ázsiai országban, összbevételei tekintetében pedig már alulról súrolja a 700 milliót.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

dráma | krimi

Starr végignézi, ahogy legjobb gyerekkori barátját lelövi egy rendőr. Mind a két oldalról kapja a nyomást, hogy hallassa a hangját az ügyben, neki pedig rá kell jönnie, hogy... több»

$2,070,000    
#9

71 Halloween  (2018)

horror | thriller

Négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen... több»

$3,840,000    
#8

76 Venom  (2018)

akció | sci-fi | thriller

Ruben Fleischer rendezésében kapott végre filmet a Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb antihőse, aki űrlényként érkezik a Földre, és alig tudja kielégíteni gátlástalan... több»

$4,850,000    
#7

dráma | romantikus | vígjáték

Egy fiatal, a börtönből frissen szabadult nő rájön, hogy húga online udvarlója nem pont az, akinek látszik.  több»

$6,540,000    
#6

86 Csillag születik  (2018)

dráma | romantikus | zenés

Bradley Cooper legújabb rendezésében egy, már jól ismert történetet dolgoz fel a showbiznisz kegyetlen és kiszámíthatatlan világáról. A valaha híres Jackson Maine csillaga... több»

$8,010,000    
#5

akció | dráma | krimi

Lisbeth Salander ugyanaz a magányos, zárkózott és emberkerülő lány, aki nem tud túllépni a múltján - ennek ellenére kora egyik legtehetségesebb hackere. A sors úgy hozza, hogy... több»

$8,015,000    
#4

családi | fantasy | kaland

Clarának egy kulcsra van szüksége, mert csak így tudja kinyitni az elhunyt édesanyjától örökölt dobozt, ami eegyy igazi kincset rejteget számára. Keresztapja éves bálján egy... több»

$9,565,000    
#3

73 Overlord  (2018)

akció | háborús | horror

A film két amerikai katona történetét mutatja be, akik az ellenséges vonalak mögött ragadtak a második világháború végén, az invázió napján. több»

$10,100,000    
#2

83 Bohém rapszódia  (2018)

dráma | életrajzi | zenés

A Bohém rapszódia élénk és vibráló tablót fest a legendás Queen zenekar történetéről és a konvenciókra fittyet hányó, már-már polgárpukkasztó frontemberének, Freddie... több»

$30,850,000    
#1

74 A Grincs  (2018)

animáció | családi | fantasy

A Grincs egymagában él barlangjában, egyedüli társa jámbor kutyája, Max. Grincs a legkülönfélébb találmányokkal rendezte be otthonát, csak hogy elkerülhesse az embereket,... több»

$66,000,000