A legjobb horrorfilmek, amiket MOST nézhetsz az HBO Maxon

Az emberi természet része, hogy imádunk rettegni. Bármennyire is fura, de ez az egyik legerősebb érzelem, ami egyben az egyik legrosszabb is, mégis vonzza az embereket. A horrorfilmek pedig pontosan erre építenek. Megpróbálnak minél jobban kimozdítani a nyugalmunkból, eloszlatni a biztonságérzetünket és kiváltani azt a bizonyos érzést, ahogy a hátunkon futkos a hideg.

Amióta filmek léteznek, azóta léteznek horrorfilmek is és bizony már a legősibbek is döbbenetesen hatásosak tudtak lenni. Aki efféle borzongásra vágyik, sosem volt még annyira jól ellátva mint manapság. A nagyobb streaming szolgáltatók kínálatában tucatjával találják a jobbnál jobb horrorokat, műfajtól, témától és stílustól függetlenül is.

Ahogy már megszokhattátok, megpróbálunk segíteni eligazodni a nagy tömegben. Ezért most összeválogattunk tíz horrorfilmet az HBO Max kínálatában, amiket most azonnal meg is nézhetsz. Szerintünk ezeket egyetlen horrorrajongónak sem szabad kihagynia. Ha pedig kedvet kaptál valamelyikhez, a mafabos adatlapokról rögtön el is indíthatod a 'Lejátszás az HBO Max-on'-mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a streaming szolgáltatónál.

(legutóbbi frissítés: 2022. 07. 07. - Már nézhető a Max-on minden idők egyik legfélelmetesebb horrorja,  Az ördögűző is.)

#12

52 Kampókéz  (2021)

(17) (9)

horror | thriller

HBO Max

Ne mondd ki a nevét! A Tűnj el! Oscar-díjas rendezője, Jordan Peele egy vérfagyasztó városi legendát tár a nézők elé egy lényről, akiről egy barátod idősebb testvérétől... több»

A '90-es évek kulthorrorjának remake-je vagy épp folytatása. Az egykori lakótelepet, ahol Kampókéz legendája szájról szájra járt, régen lebontották, helyére luxus lakások épültek. Ide költözött be egy festő és barátnője, akik hallanak a misztikus gyilkosról. A festő a képein keresztül próbálja meg megidézni őt.
#11

56 Snow Hollow farkasa  (2020)

(3) (1)

horror | thriller | vígjáték

HBO Max

Pánik uralkodik el egy kisvároson, miután egy szétmarcangolt holttestet fedeznek fel telihold után. A helyi hatóságok igyekeznek mindenkit azzal nyugtatni, hogy vérfarkasok márpedig... több»

Egy hegyvidéki álmos kisvárost brutális gyilkosságok sorozata rázza meg. A tettes mindig teliholdkor gyilkol és kegyetlenül széttépi áldozatait. A városka seriffje nem hisz az olyan rémlényekben, mint a vérfarkasok, de egyre több jel utal arra, hogy itt most mégis valami hasonlóval van dolga.
#10

63 Annabelle  (2014)

(46) (11)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Az Annabelle a Démonok között (2013) folytatása, mely azt meséli el, ami a korábbi filmből kimaradt. John Form egy csodálatos, régi babával lepi meg terhes feleségét, Miát.... több»

Mi hátborzongató lehet egy játékbabában? Ed és Lorraine Warren sokat mesélhetett volna erről. De megteszi helyettük ez a film, amely egy démon által megszállt játékbabáról szól. A babát egy egyetemista lány kapta ajándékba az anyjától, de hamarosan egyre több kísérteties esemény történik az otthonában.
#9

horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Egy hátborzongató történet egy nem e világi gonoszról, mely még a sokat látott és tapasztalt, paranormális ügyek felderítésével foglalkozó házaspárt, Ed és Lorraine Warrent... több»

Ahogy megszokhattuk már a franchise-tól, a legendás Warren házaspár egyik valóban megtörtént (?) esetét meséli el. Ezúttal egy '80-as években történt ördögűzésről van szó, amely után a kiűzött démon egy másik ember testébe költözött át. Később ez az ember gyilkosságot követett el, amiért letartóztatták. A bíróságon ő volt az első az amerikai történelemben, aki démoni megszállottságra hivatkozva védekezett.
#8

61 Madárijesztő  (2020)

(2)

dráma

HBO Max

Az emberek elkerülik és félnek tőle, de az ő ajtajához igyekeznek, mert csak ő tudja megoldani a legkülönfélébb problémákat. Gyógyító, remete, szent, bolond és iszákos.... több»

Egy orosz horrorba hajló dráma egy nőről, akit az egész falu megvet és elkerül, boszorkánynak tartják. Ám éjszaka, amikor senki sem látja, mindenki a házához lopózik, mert egyedül ő tud segíteni a betegségeiken.
#7

75 Eleven kór  (2021)

(25) (10)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Madisont különös és rémisztő víziók kezdik gyötörni. A fiatal lány mintha két világ között lebegne, borzalmas haláleseteket lát, és azt is látja, ahogy az áldozatok... több»

James Wan egyik legújabb horrorja. Egy fiatal nő álmában brutális gyilkosságokat él át, méghozzá az áldozat szemszögéből. Álmai egyre élénkebbek és kegyetlenebbek, ezért nyomozni kezd. Rájön, hogy nem véletlenül látja e dolgokat, mert mindegyik gyilkosság a saját múltjához kötődik.
#6

76 Hang nélkül 2  (2020)

(29) (11)

dráma | horror | sci-fi | thriller

HBO Max

Senki sem tudja, honnan jöttek, de amint megszállták a bolygót, egyből a tápláléklánc tetejére kerültek. Minden apró kis neszre reagálnak, és azonnal megsemmisítik a... több»

Még többet megtudhatunk az Abbott családról még az idegen lények felbukkanása előttről. De a folytatásban az anyának és három gyermekének el kell hagynia az otthonát és útnak indulni más túlélőket keresni. Út közben pedig rájönnek, hogy talán mégsem a vérszomjas idegen lények a legrosszabbak, akiktől tartaniuk kell.
#5

77 Z világháború  (2013)

(92) (10)

akció | horror | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

HBO Max | SkyShowtime

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan... több»

Egy vírus szó szerint letarolja a világot, a lakosságot pedig dühöngő, vérre szomjazó zombikká változtatta. A civilizáció a végső pusztulás szélére sodródott, de akad valaki, aki megtalálhatja a vírus kiindulópontját és ezzel akár a gyógymódot is. Csakhogy egy ilyen világon átívelő küldetés több mind öngyilkosság.
#4

80 Holtak hajnala  (2004)

(32) (15)

horror

HBO Max

A Földön rejtélyes járvány pusztít, az éhező hullák pedig tovább tizedelik a megmaradt túlélőket, akik egy bevásálóközpontban barikádozzák el magukat. A tét nem csupán... több»

Az egyik leghíresebb zombifilm remake-je olyan színészekkel, mint a rendezőként is ismert Zack Snyder, Ving Rhames vagy a Váratlan utazás kis Sarah-ja, Sarah Polley. A zombik ellepték az egész várost, egy maroknyi túlélő pedig egy bevásárlóközpontban barikádozza el magát. De vajon meddig maradhatnak ott?
#3

82 Vaksötét  (2016)

(101) (18)

horror | krimi | thriller

HBO Max

A történet szerint tinédzserek egy csoportja abban a hiszemben tör be egy vak háborús veterán házába, hogy véghezvihetik a tökéletes, jó anyagi kilátásokkal kecsegtető... több»

A Vaksötét három kisstílű bűnözőről szól, akik betörésekből élnek Detroitban. Egy nap egy olyan házat szemelnek ki, amelyről azt gyanítják, hogy egy kisebb vagyont rejt. Ám a tolvajok szerencsétlenségére a vak háztulajdonos mindenáron kész megvédeni otthonát, és egy sötét személyes titkot. Ha bírod a home invasion horrorok műfaját, a sötét atmoszférát és az idegőrlő pillanatokat, ez a kritikusok által is méltatott film nem fog csalódást okozni (a folytatással ellentétben).
#2

85 Az ördögűző  (1973)

(50) (38)

horror

HBO Max

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

A horror, amit a köznyelvben "a valaha készült legijesztőbb film" címmel illetnek, és ami megkerülhetetlen darabja a műfajnak. E mellett a film mellett minden más ördögűzős mozi valahogy olcsó másolatnak tűnik. Ellen Burstyn és Linda Blair (mindkettőjüket Oscar-díjra jelölték alakításukért, ami ritkaság a horror műfajában) játsszák az anyát és a lányát. A Blair által alakított Regan MacNeilt megszállta egy démon, édesanyja, Chris pedig kétségbeesetten próbál segíteni rajta. Hátborzongató film, melyből azóta is nagyjából minden minden ördögűzős film bőkezűen kölcsönzött.
#1

87 Démonok között  (2013)

(125) (15)

horror | misztikus | thriller

HBO Max

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek... több»

Ed és Lorraine Warren talán a leghíresebb paranormális detektívek, akik számtanal okkult eseményt dokumentáltak. Ez a film az egyik leghíresebb esetüket dolgozza fel: a Perron család a '60-as években költözött egy mindentől távol eső farmra. Hamarosan rájönnek, hogy az ódon házban van egy entitás, amely finoman szólva sem örül az érkezésüknek. A gyerekeken keresztül támad a családra.