A legjobb minisorozatok, amiket MOST nézhetsz az HBO Max-on magyarul

Most, hogy már nálunk is elérhető a HBO Max, még tovább bővültek a szórakozási lehetőségeink. Ebben szerencsére rengeteg minisorozat is beletartozik, az ember csak győzze kiválogatni azokat, amiket tényleg érdemes megnézni. Ebben próbálunk meg segíteni mi is, ezért mutatunk 14 minisorozatot, amit akár már ebben a percben el is kezdhetsz nézni a HBO Maxon! Szerintünk nagyon megéri. Amennyiben van előfizetésed az HBO Max-on, az egyes műsorokat rögtön a mafabos adatlapról is elindítatod a rózsaszín 'Lejátszás'-gombra kattintva. (Legutóbbi frissítés: 2022. június 10. - Irma Vep)

#14

70 Irma Vep  (2022)

(1)

vígjáték

HBO Max

Mira egy amerikai filmsztár, aki kiábrándult a karrierjéből és lesújtotta a szakítása. Franciaországba utazik, hogy Irma Vep szerepét játssza a "Les Vampires" című francia... több»

Egy amerikai thriller-dráma minisorozat, amelyet Olivier Assayas írt és rendezett az azonos című 1996-os film alapján. A sorozat premierje a 2022-es cannes-i filmfesztiválon, melyet követően az HBO Max-on is bemutatkozott. A történet egy amerikai filmsztár, Mira körül bontakozik ki, aki kiábrándult a karrierjéből. A nő egy friss szakítás után Franciaországba érkezik, hogy eljátssza Irma Vep karakterét a Les Vampires című francia némafilm-klasszikus remake-jében. Mira idővel úgy érzi, hogy a saját maga és az általa játszott karakter közötti különbségek egyre jobban elmosódnak. A minisorozat óriási sikert aratott a kritikusok körében, ami nem csoda: nem csak a történet erős, de Alicia Vikander is káprázatos alakítást nyújt.
#13

dokumentum

HBO Max

A dokumentumfilm-sorozat az 1970-es évek transznemű vállalkozója, Elizabeth Carmichael felemelkedését és bukását mutatja be. Fontos szerepet játszik a történetben különleges... több»

Egy dokumentumsorozat a '70-es évek egyik meghatározó transznemű üzletemberéről, Elizabeth Carmichaelről és az ő ikonikus autójáról, a Dale-ről. Felemelkedés és bukás a gázválság idején.
#12

68 Az utolsó lépcsőfok  (2022)

(11) (4)

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

Egy gyászoló férfit, akinek a felesége lezuhant a lépcsőn, megvádolnak, hogy meggyilkolta őt. több»

Egy amerikai, igaz bűnügyi drámai televíziós minisorozat, amely a Jean-Xavier de Lestrade által készített, 2004-es, azonos című bűnügyi doku-sorozaton alapul. A sorozat főszereplője Colin Firth, aki Michael Peterson írót alakítja, akit elítéltek felesége, Kathleen Peterson (Toni Collette) meggyilkolásáért, akit holtan találtak otthonukban. Az HBO Max sorozata pazar kritikai fogadtatásban részesült, és ritka erős sztárparádéval érkezett. Kihagyhatatlan darab!  
#11

dráma | fantasy | kaland | sci-fi

HBO Max

Egy pusztító influenzajárványt követően egy csapat túlélő megpróbálja újraépíteni a civilizációt és egy új világot teremteni, miközben ragaszkodnak ahhoz, amit... több»

Egy jó kis posztapokaliptikus sztori, ahol ezúttal nem a zombik vagy egy meteror pusztította el az emberi civilizációt, hanem egy ijesztően valóságosabb dolog: az influenza. A sztori egy maroknyi túlélőről szól, akik megpróbálják újraépíteni a civilizációt, de közben túlságosan is ragaszkodnak mindahhoz, amit elveszítettek.
#10

77 Watchmen  (2019)

(5) (5)

akció | dráma | misztikus | sci-fi

HBO Max

A sorozat egy párhuzamos univerzumba kalauzol, ahol a szuperhősöket az igazság illegális védelmezőinek tartják. Damon Lindelof a képregény gondolatiságának megőrzése mellett... több»

A népszerű képregényből előbb népszerű mozi, majd végül sorozat is készült. Az események egy olyan világban játszódnak, ahol a gyengéket védő szuperhősöket az igazság illegális védelmezőinek tartják, így a rivaldafény helyett inkább bujkálniuk kell.
#9

65 Miénk a város  (2022)

(3) (2)

dráma

HBO Max | TV-ben (Filmbox, csütörtök 01:33)

A Miénk a város 2015-ben játszódik Baltimore-ban. A városban zavargások törnek ki, mivel a polgárok igazságot követelnek Freddie Gray, a 25 éves fekete férfi miatt, aki gyanús... több»

2015 - Baltimore. A városban az egekbe szökött az erőszakos bűncselekmények és gyilkosságok száma. A lakosság elégtételt követel egy színesbőrű fiatal gyanús halála miatt, aki a rendőrségen veszítette életét. Ezért segítségül hívnak egy különleges alakulatot, hogy tegyenek rendet a városban. Csakhogy a rendőrségen belül sincs minden rendben.
#8

82 Angyalok Amerikában  (2003)

(1) (1)

dráma | fantasy | romantikus

HBO Max

A történet egyik szála egy meleg férfirõl szól, aki elhagyja szerelmét egy mormon vallású magas beosztású hivatalnokért, aki sokáig próbálja elnyomni magában saját neme... több»

Kőkemény sorozat, amely egyszerre szól egy meleg férfiról, aki elhagyja családját egy mormon száramazású hivatalnokért és egy korrupt és gátlástalan konzervatív politikusról, aki maga is AIDS-szel fertőződött. Mindezt a '80-as évek Amerikájában, amikor ezek a témák még nagyon is tabunak számítottak.
#7

86 Tönkretehetlek  (2020)

(5)

dráma

HBO Max

A szexualitásban az önkéntességet és a kiszolgáltatottságot gyakran nagyon vékony mezsgye választja el egymástól. Arabella, a fényes karrierről álmodozó fiatal író a saját... több»

A sorozat írója és főszereplője, Michaela Coel kendőzetlen őszinteséggel mesél az őt ért szexuális bántalmazásról, amely az egész életét és az addig gondosan felépített terveit örökre tönkre tette.
#6

83 Titkok a kertben  (2021)

(5)

dráma | krimi | vígjáték

HBO Max

Egy kedves, visszahúzódó pár úgy dönt, meggyilkolják egymás szüleit. A történet az 1998-as Nottinghamshire gyilkosságokon alapszik, amelyeket William és Patricia Wycherley... több»

Igazi hátborzongató sorozat William és Patricia Wycherley igaz története alapján. A kedves és visszahúzódó pár egy nap úgy dönt, hogy meggyilkolják egymás szüleit. És mindez valóban megtörtént.
#5

akció | dráma | háborús | kaland | történelmi

HBO Max | Netflix

Japán 1941. december 7-én hadüzenet nélkül támadást indít az Egyesült Államok ellen, és súlyos csapást mér a Pearl Harborban állomásozó amerikai flottára. Ezt követően az... több»

Egy 2010-es amerikai háborús minisorozat, amely a 2001-es Az elit alakulat című szériához kapcsolódik, és mely az Egyesült Államok tengerészgyalogságának a csendes-óceáni hadszíntéren belüli akcióira összpontosít. Míg a 2001-es sorozat az 506. ejtőernyős gyalogezred Easy századának tagjait követte végig az európai hadszíntéren, addig A hős alakulat három tengerészgyalogos (Robert Leckie, Eugene Sledge és John Basilone) történetére összpontosít, akik az 1. tengerészgyalogos hadosztály különböző ezredeiben (1., 5., illetve 7.) szolgáltak. Az elődjéhez hasonlóan A hős alakulat is hatalmas siker volt, és a legjobb minisorozat kategóriájában elnyerte az Emmy-díjat.
#4

88 A törvény nevében  (2014)

(50) (4)

dráma | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

Martin Hart (Woody Harrelson) és a különc Rust Cohle (Matthew McConaughey) 17 éve együtt nyomoztak egy meggyilkolt lány ügyében. Hosszú ideig úgy tűnt, sikerült... több»

A sorozat egyszerre zajlik napjainkban és tizenhét évvel korábban. Két nyomozó ennyi ideig dolgozott egy gyilkossági ügyön, de mire azt hinnék, hogy megoldották, új nyomok kerülnek elő. A sorozat igazi sztárparádét kínál.
#3

akció | dráma | thriller | történelmi

HBO Max

A 12 részes sorozat különböző szemszögből mutatja be az Apollo programot és annak résztvevőit. több»

Egy klasszikus sorozat még az előző évezredből az előző évezred talán legnagyobb tudományos eredményéről: a Holdra szállásról. 
#2

89 Easttowni rejtélyek  (2021)

(30) (4)

dráma | krimi | misztikus

HBO Max

Pennsylvania egyik kisvárosában követhetjük egy nyomozó lépéseit, ahogy helyi gyilkosságokat derít fel, és megpróbálja széthullóban levő életét rendben tartani. A... több»

Egy kisvárosi nyomozó története, aki a környéken történt gyilkosságok ügyében nyomoz, miközben a széthulló életét is próbálja egyben tartani. A sorozat főszerepében az Oscar-díjas Kate Winslet. A kritikusok elismerően nyilatkoztak a történetről, színészi játékról, a karakterekről és a nők ábrázolásának módjáról. A sorozat 16 jelölést kapott a 73. Primetime Emmy-díjátadón, és négy kategóriában nyert, köztük a legjobb női főszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő és a legjobb női mellékszereplő díját.
#1

94 Az elit alakulat  (2001)

(61) (21)

akció | dráma | háborús | történelmi

HBO Max | Netflix

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén... több»

Egy 2001-es amerikai háborús minisorozat, amely Stephen E. Ambrose történész 1992-ben megjelent azonos című könyvén alapul. A sorozatot Steven Spielberg és Tom Hanks készítette, akik az 1998-as Ryan közlegény megmentése című második világháborús filmben is együttműködtek. A közös munkájuk eredményeképp a széria 2001-ben Emmy- és Golden Globe-díjat nyert a legjobb minisorozat kategóriában. A sorozat a 101. légideszant hadosztály 506. ejtőernyős gyalogezredének 2. zászlóaljának, az "Easy" századnak a történetét mutatja be az Egyesült Államokban végzett kiképzéstől kezdve az európai nagy akciókban való részvételen át egészen Japán kapitulációjáig és a második világháború végéig.