2018.06.11   szerző: hp   hozzászólások: 0

Magasan a várakozások felett teljesített az Ocean's 8 - Az évszázad átverése, mely a franchise legerősebb hétvégi nyitását produkálta.

Az Oceans 8 ellopta a show-t, világszerte tarolt a Jurassic World 2

Köröket vert a Solo: Egy Star Wars-történetre az Ocean's franchise negyedik epizódja, így könnyedén szerezte meg a bevételi toplista első helyét. Az A-listás színésznők neveivel fémjelzett heist mozi a korábbi Ocean's-filmeket is alaposan kenterbe verte a maga 41,5 milliós premierhétvégéjével, melyet világszinten további 12 millióval fejelt meg. A Warner dörzsölheti a tenyerét, ugyanis ilyen számok mellett aligha lesz gátja annak, hogy további folytatások kövessék a produkciót, mely viszonylag pozitív fogadtatásban részesült a kritikusok részéről is.

Mostanra már eldőlt, hogy a Disney és a Lucasfilm házasságának első komolyabb anyagi vesztesége a Solo lesz, mely bár megszerezte a dobogó második fokát 15 millióval, de az, hogy a három héttel a premier után mindössze 312 millióig jutott (ellenétben a  Zsivány Egyes 1 milliárdjával), nem csak a stúdió, de a saga rajongói számára is egyértelmű csalódás.

Nem sokon múlt, hogy a Deadpool 2 leszoruljon a dobogóról, ugyanis alig fél millióval előzte meg az év horrorjaként emlegetett, már nálunk is futó Örökséget. Utóbbi 13 millióval kezdte meg mozis szereplését, ami egy ilyen alacsony költségvetésű zsánerfilmhez képest kiváló eredmény, arról nem is beszélve, hogy a sajtó is alaposan megtámogatta a filmet: a kritikusok szó szerint ujjongva cikkeztek a horrorról.

Ami a premierfilmeket illeti, az említetteken kívül a Hotel Artemis című, vígjáték elemekkel fűszerezett akció thriller fért be a legjobb tízbe. A 3,1 milliós bevétel a nyolcadik helyre volt elegendő.

Ami a Jurassic World: Bukott birodalmat illeti, a Universal két héttel az amerikai premier előtt küldte a mozikba a filmet a nemzetközi piacokon. Nem meglepő, hogy kivétel nélkül az összes országban, szám szerint 48-ban, az élen zárta a hétvégét, ami anyagiakra lefordítva 151,1 millió dolláros bevételt jelent. Külön öröm a stúdió számára, hogy sem Hong Kongban, sem Koreában nem tudtak még a Jurassic World 2-éhez fogható premierhétvégét produkálni, de kimondottan erősen teljesített a film Európában is.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

63 A partiállat  (2018)

vígjáték

Mit tehet az ember, ha hirtelen észreveszi, hogy már nem kamasz? Deanna (Melissa McCarthy) ugyan kicsit nehézkesen törődött bele a megváltoztathatatlanba, de azért tudja a választ:... több»

$2,105,000    
#9

83 Upgrade  (2018)

akció | sci-fi | thriller

A történet szerint egy férfi feleséget meggyilkolják egy rablás során, míg ő deréktól lefelé lebénul. Egy új, kísérleti technológiának köszönhetően mesterséges... több»

$2,220,000    
#8

56 Hotel Artemis  (2018)

akció | dráma | sci-fi

A nem túl távoli jövőben az erőszak uralta Los Angelesben egy nő egy titkos, szigorúan csak tagoknak fenntartott kórházat vezet - a tagok pedig egytől-egyig bűnözők.  több»

$3,151,118    
#7

68 Könyvklub  (2018)

dráma | romantikus | vígjáték

Mindig van új a nap alatt…még a hatodik X után is. Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) és Carol (Mary Steenburgen) egész életükben jó barátnők... több»

$4,200,000    
#6

77 Sodródás  (2018)

akció | dráma | életrajzi

A vagány és talpraesett Tamit (Shailene Woodley) kalandvágya a festői Tahitire csábítja, ahol megismerkedik a szenvedélyes vitorlázóval, Richarddal (Sam Claflin). A két szabad... több»

$5,050,000    
#5

akció | kaland | sci-fi

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

$6,836,000    
#4

68 Örökség  (2018)

dráma | horror | misztikus

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony... több»

Rendező: Ari Aster
Forgatókönyvíró: Ari Aster
Szereplők: Toni Collette, Gabriel Byrne, Ann Dowd, Alex Wolff, Zachary Arthur
$13,037,336    
#3

80 Deadpool 2  (2018)

akció | kaland | sci-fi

Wade Wilson, azaz Deadpool túlél egy majdnem végzetes kimenetelű ostoba balesetet, ám az is lehet, hogy az egy előre eltervezett támadás volt. Szerencsétlenségben hősünk... több»

$13,650,000    
#2

akció | fantasy | kaland

Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során... több»

$15,154,000    
#1

akció | krimi | thriller

Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott… de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és... több»

$41,500,000