Az összes Rocky és Creed film a legrosszabbtól a legjobbig

A Rocky-filmek mind Sylvester Stalloneval kezdődtek és gyorsan kulturális jelenséggé váltak.

Ez folytatódott a legutóbbi Creed-franchise-ban, amelynek főszerepében Michael B. Jordan alakítja Adonis Creedet. Íme, az összes Rocky- és Creed-film a Mafab közösségének pontszámai alapján rangsorolva.

#8

74 Rocky V  (1990)

(11) (11)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky immár túl van karrierje csúcsán. Utolsó küzdelmében a szovjet óriás, Drago ellen súlyosan megsérült. Felépülése sokáig tart, miközben azonban anyagi helyzete is egyre... több»

Rocky Balboa (Stallone) nemrég vonult vissza, de a könyvelője komoly anyagi gondokba keveredett. Merész döntést hoz, hogy mentorál egy fiatalabb bokszolót, Tommyt (Tommy Morrison). Eközben Rocky megpróbálja javítani a fiával, Roberttel (Sage Stallone) való kapcsolatát. A Rocky V a filmek közül a leghátul kullog 31 százalékkal mind a Tomato-mérőn, mind a közönségpontszámon. Igyekszik megragadni az eredeti film szellemiségét, de hihetetlenül alulmarad.
#7

82 Rocky III  (1982)

(17) (17)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky a csúcson van, az emberek rajonganak érte, ő a box koronázatlan királya. De Clubber Lang, a brutális bokszoló könnyedén legyőzi az elkényelmesedett Rockytm és megszerzi a... több»

Rocky gazdagságra és hírnévre tett szert, miután nehézsúlyú világbajnok lett. Ez azonban csúnya értékeket oltott belé, mivel egyre pimaszabbá és lustábbá válik. Amikor elveszíti edzőjét és apafiguráját, Mickey-t (Burgess Meredith), és Clubber Lang (Mr. T) elveszi a hőn áhított címet, meg kell találnia a módját, hogy megfordítsa a dolgokat. Rocky korábbi ellenfeléhez, Apollóhoz fordul segítségért. A Rocky III a Tomato-mérőn továbbra is "friss", 67 százalékos, míg a közönség pontszáma kicsit pozitívabb, 74 százalékos. A kritikusok egyöntetű véleménye szerint az eredeti trilógia leggyengébbje, bár szerintük még mindig van benne elég hevület ahhoz, hogy a sportdráma jelleg működjön.
#6

83 Creed II.  (2018)

(14) (10)

dráma | sportfilm

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Adonis Creed élete az egyensúly kereséséről szól magánélete és sportolói pályája között. A bokszoló élete meccsére készül, és egy olyan ellenféllel kell szembenéznie,... több»

Apolló fia, Adonisz elfogadja Drago fiának kihívását, sok évvel azután, hogy az megölte apját a ringben. Rocky azonban nem tartja ezt olyan jó ötletnek, tekintve, hogy milyen veszélyes bunyósok Dragoék. Ennek ellenére beleegyezik, hogy felkészítse Adonist élete talán legfontosabb mérkőzésére. A Creed II. jobb helyezést ért el, mint a Rocky-franchise folytatásaként beállított filmek bármelyike. Impozáns, 83 százalékos Tomato-meter pontszámmal rendelkezik, míg a közönség 80 százalékos értékelése nem sokkal marad el tőle. Ez a folytatás megállja a helyét a bokszformulán belül, mégis sikerül elég nagyot ütnie.
#5

84 Rocky IV  (1985)

(15) (17)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky immár nem a dicsőségre és a győzelemre hajt. Új küzdelmében a bosszúvágy vezérli. Mentorával és jó barátjával, Apollo Creeddel a Szovjetunió legyőzhetetlen... több»

Rocky visszaszerezte a hőn áhított bokszbajnoki címet, de egy másik életet lát maga előtt. Azt tervezi, hogy visszavonul, és hátralévő napjait feleségével, Adriannel (Talia Shire) éli le. Egy hatalmas orosz bokszoló, Ivan Drago (Dolph Lundgren) megöli Rocky barátját, Apollo Creedet (Carl Weathers). Ennek hatására Rocky visszaveti magát a ringbe, hogy bosszút álljon barátjáért. A Rocky IV. 37 százalékos Tomato-meter pontszámmal alig múlja felül az utána következőket. A közönség pontszáma azonban lényegesen magasabb, 79 százalék. Ez a folytatás egészséges lendületet ad az akciónak, de semmi különösebb újdonságot nem csepegtet a franchise-ba.
#4

85 Creed: Apollo fia  (2015)

(31) (16)

dráma | sportfilm

HBO Max | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Creed: Apollo fia filmtartalom: Adonis Johnson (Michael B. Jordan) sosem ismerte legendás apját, a nehézsúlyú világbajnok Apollo Creed-et, aki még azelőtt elhunyt, hogy ő... több»

Adonis felkeresi Rockyt, hogy legyen az edzője, annak ellenére, hogy a fiatal bokszoló soha nem ismerte híres apját, Apollót. Rocky elfogadja a kérését, miután oly sokat lát benne a férfi apjából. Együtt es munkálkodásuk eredményeképp Adonis esélyt kap a bajnoki cím elnyerésére. A Creed visszatér a Rocky-filmekhez, és egy új perspektívájú karakterrel bővíti a franchise-t. Ez a sorozat legmagasabb pontszámot elért filmje, 95 százalékos Tomato-meter pontszámot kapott. A közönség pontszáma sem marad el sokkal 89 százalék. Annak ellenére, hogy a Creed a hetedik rész, még mindig vonzza a nézőket azzal a képességével, hogy a klasszikus történetmesélést friss kiegészítésekkel bővíti.
#3

84 Rocky Balboa  (2006)

(13) (13)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) túl van élete fénykorán, az egykori dicsőséget régen maga mögött hagyta. Ám amikor újra lehetősége nyílik rá, hogy megmutassa a világnak,... több»

Rocky gyászolja felesége, Adrian halálát, de most nyugdíjas életét egy philadelphiai vendéglő vezetésével tölti. Hiányoznak neki a dicső napok, ezért úgy dönt, hogy visszatér a ringbe néhány helyi meccs erejéig, de a dolog hamarosan sokkal komolyabbra fordul. A regnáló nehézsúlyú bajnok, Mason Dixon (Antonio Tarver) kihívja Rockyt. A Rocky Balboa a franchise filmjei közül a legalacsonyabb Rotten Tomatoes pontszámmal rendelkező darab: 77 százalékos kritikai értékeléssel. Eközben a közönség által adott pontszám 76 százalék. A kritikusok konszenzusa szerint a cselekmény nem túl hihető, de a film szórakoztató értéke és érzelmi súlya miatt működik.
#2

87 Rocky II  (1979)

(18) (11)

dráma | sportfilm

HBO Max

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) élvezi az életet gyönyörű felesége, Adrian (Talia Shire) mellett. Nemrégiben győzelmet aratott Apollo Creed (Carl Weathers) felett, úgyhogy most... több»

Rocky Apollóval szembeni veresége a sportvilágon belül az országos médiában is teret nyert, de ő nem akarja, hogy ez legyen az utolsó fejezet. Eközben ellenfele megízleli a vereség keserű érzését egy ismeretlen bokszolóval szemben, és eltökélt szándéka, hogy visszahozza a ringbe Rockyt, hogy újra megmérkőzzön vele. A Rocky II. valamivel jobban teljesít, mint a harmadik fejezet, 72 százalékos "friss" Tomato-meter pontszámmal. A közönség ismét lelkesebb, mint a kritikusok, ami 82 százalékot jelentett a mozilátogatók részéről. Az első folytatás belemerül az esélytelenek történetébe, akiknek a közönség szívesen drukkol.
#1

89 Rocky  (1976)

(50) (38)

dráma | sportfilm

HBO Max

Nem könnyű az élet a szegénynegyedben, és bár lehetetlennek tűnik, de Rocky Balboa megpróbál kitörni. Sok lehetősége nincs, így a sporttal, pontosabban a boksszal próbál... több»

Rocky egy kisstílű bokszoló, aki szerény körülmények közül származik és Philadelphiában él, de céljai messze túlmutatnak bárki elvárásain. Úgy dönt, hogy Apolló ellen küzd, akinek tervezett ellenfele már nem tud részt venni a közelgő mérkőzésükön. Rocky szoros kapcsolatot alakít ki Adriannel, barátja, Paulie (Burt Young) nővérével. A Rocky az a film, amivel 1976-ban minden elkezdődött, hiszen az eredeti franchise filmjei közül máig ez a film a legmagasabb nézettségű. A film 91 százalékos Tomato-meter pontszámmal rendelkezik, de a közönség pontszáma jóval alacsonyabb, 69 százalék. Ez egy eléggé kiszámítható, a sportdráma formuláját követő underdog-sztori, de Stallone Oscar-díjra jelölt alakítása erősen megállja a helyét.