Erre a 10 váratlanul sokkoló filmes halálra SENKI nem volt felkészülve

A filmekben olykor előfordul, hogy csordogál a cselekmény, aztán egyszer csak a semmiből váratlanul meghal valaki. A néző pedig csak ül ott tátott szájjal és próbálja felfogni, amit látott. Ha a rendező és a forgatókönyvíró elég szemfüles, akkor ezeket a halálokat ügyesen fel lehet építeni úgy, hogy a néző semmit se sejtsen. Aztán jön az arcul csapás. Most pontosan ilyen tíz filmes halálesetet mutatunk nektek.

#10

78 Túl a barátságon  (2005)

(44) (12)

dráma | romantikus

HBO Max

Ennis Del Mar és Jack Twist először Joe Aguirre birtokán találkoznak, amikor mindkettőjük munkát keres. Először barátság, majd egy sokkal mélyebb kötődés is kialakul... több»

Nehéz eldönteni, hogy mi volt nagyobb arcul csapás a filmben. Az, hogy Ennis egy visszaküldött képeslapból tudta meg, hogy régi szerelme, Jack meghalt. Az, hogy sosem derült ki igazán, hogy tényleg csak egy baleset miatt halt meg vagy erőszak áldozata lett. Vagy éppen az, hogy Jack végül más mellett találta meg a boldogságát a halála előtt?
#9

87 Agymanók  (2015)

(137) (112)

animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | road movie | vígjáték

HBO Max | Disney+

A serdülőkor általában nem egyszerű, és ezt kénytelen megtapasztalni Riley is. Amikor édesapja új munkát kap San Franciscóban, a lányon vegyes érzelmek lesznek úrrá, köztük... több»

Az animációs filmekben is érhetnek minket sokkoló halálesetek. Ilyen volt az Agymanók képzeletbeli lénye, Bing Bong esete is. Ő volt a főszereplő Riley képzeletbeli barátja, de a kislány idővel megfeledkezett róla. Így most magányosan, de mégis mindig vidáman tengeti életét Riley elméjében. A film egyik legfájóbb pillanata, amikor Bing Bong rájön, hogy a régi rakétája nem bírja el őt és Derűt egyszerre. Így ő a Feledés gödrében marad és örökre elvész Riley elméjéből.
#8

69 Üveg  (2019)

(33) (11)

dráma | sci-fi | thriller

Disney+ | Netflix

Történetünk ott folytatódik, ahol a Széttörve cselekménye véget ért. David Bunn, a sebezhetetlen férfi Kevin Wendell Crumb egyik életveszélyes és emberfeletti képességekkel... több»

M. Night Shyamalan trilógiájának záró epizódja, amelyben végre egymásnak ereszti David Dunnt, Elijah-t és a Szörnyet. Vagyis az első két film szupererőkkel rendelkező hőseit és antihőseit. Mivel nem egy hagyományos szuperhősös moziról van szó, a rendező a végére is tartogatott egy csavart: a film végére mindhárman meghalnak. Elijah-t a Szörny végzi ki, a Szörnyet (illetve egy másik, nem sebezhetetlen személyiségét) agyonlövik, Dunnt pedig vízbe fojtják. Vidám befejezés.
#7

87 Egy nap  (2011)

(44) (5)

dráma | romantikus

Egy hűvös nyári estén, 1988. július 15-én Emma és Dexter friss diplomájukkal a kezükben együtt töltenek egy estét. Ez egy olyan kapcsolat kezdetét jelzi közöttük, amely... több»

Egy párkapcsolat viszontagságainak története. Igazi érzelmi hullámvasút Emma és Dexter kapcsolata, hol jó, hol rossz. Aztán a film vége felé, amikor már tényleg mindenki azt gondolja, hogy végre révbe érnek és vár rájuk a boldogság, bumm. Emmát elüti egy teherautó és vége is mindennek.
#6

akció | kaland | sci-fi

Disney+

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

Mint ismert, a Végtelen kövek közül a Lélek követ a legnehezebb megszerezni. Ezért ugyanis valami olyat kell feláldozni, ami a szívünknek a legkedvesebb. Amikor Thanos ellátogat a Vormir bolygóra Gamorával a hóna alatt a kőért, neki is áldozatot kell hoznia. Gamora először kiröhögi a titánt, hiszen úgy hiszi, hogy számára tényleg nincs semmi, ami a szívének kedves lenne. Aztán arcára fagy a mosoly, amikor rájön, hogy mégis van: ő. Le is dobja a titán a szakadékba, meg is szerzi a Lélek követ, a nézőknek meg a moziban megállt a popcorn félúton a szájuk felé.
#5

akció | horror | sci-fi

Disney+

Ellen Ripley és társai űrhajójukkal  lezuhannak a Fiorina 161 nevű bolyóra, a szerencsétlenséget csak a nő éli túl. A bolygót magukra hagyott rabok lakják, akik sokkal nagyobb... több»

Ez a film mindjárt a nyitánnyal sokkol. A bolygó neve: Halál végén ugyebár Ripley mellett megmenekül a kislány Newt és a kissé rozoga állapotban lévő Hicks tizedes is. Igen ám, csakhogy a harmadik részben az őket szállító mentőkabin lezuhan egy börtönbolygón. És ezzel Hickset és Newtot már azelőtt kiírták a filmből, hogy az egyáltalán elkezdődött volna.
#4

80 Végtelen történet  (1984)

(27) (8)

családi | dráma | fantasy | kaland

Bastiannak (Barret Oliver) nagyon hiányzik édesanyja, aki nemrégiben hunyt el, ráadásul az iskolában is problémái vannak. Az otthoni helyzet sem igazán egyszerű, édesapja... több»

A Végtelen történet is igazi fantasy klasszikus, bár tündérmesének kicsit erős nevezni. Mindenesetre van egy jelenet, ami valószínűleg kicsit és nagyot is egyaránt arcul csapásként ért. Méghozzá az a rész, amikor Atreyu átkel a bánat mocsarán, ám imádott lova, Antrax... ja nem, Artax maga is a bánat mocsarába süllyed. Mindig szomorú, amikor egy állat pusztul el egy filmben.
#3

61 Tűzparancs  (1996)

(3) (1)

akció | kaland | katasztrófafilm | politikai | thriller

David Grant terrorista-szakértőre új feladat vár: egy bombát találnak egy utasszállító gépen, s neki el kell döntenie, hogy vagy a levegőben felrobbantják a gépet a rajta... több»

Steven Seagalra nem kimonddottan jellemző, hogy meghalna a filmjeiben, ő inkább másokat szokott átküldeni a túlvilágra. Ebben a filmben viszont saját magát lapátolja át azzal, hogy megmenti a társait. Egy lopakodóból kellene egy zsilipen keresztül átjutniuk egy másik repülőbe, de természetesen épp előtte elkezd elszakadni a két gép egymástól és ő magát feláldozva inkább becsukja a zsilip ajtaját, majd a következő vágásban kiröppen a semmibe.
#2

fantasy | kaland | misztikus

HBO Max

A három jóbarát, Harry, Ron és Hermione teljesen magára maradt. Nem segíthetnek nekik sem tanáraik, és többé már Dumbledore sem. Nagy feladat vár rájuk, hiszen ki kell... több»

A Harry Potter egy gyerekmese, ugye? Aham. Ahhoz képest vannak benne elég kemény dolgok, mint Mógus prof. elporladása vagy a dementorok csókja. Volt benne pár halál, de három volt közülük igazán váratlan: Sirius Blacké, Dumbledore-é és persze Dobbyé. A kis házimanóé volt mind közül talán a legszomorúbb, mert magasan ő volt a legártatlanabb lény az egész varázslóvilágban.
#1

70 Örökség  (2018)

(43) (8)

dráma | horror | misztikus | thriller

Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony... több»

Egy horrorfilmben általában mindig jobban fel vagyunk készülve a szereplők halálára, de még így is simán a földbe tud döngölni ez a film. A sztori a Graham családról szól, akik épp elveszítették a nagymamájukat, de ezzel csak egy rakás hátborzongató esemény veszi kezdtetét. Az egész filmet olyan természetfeletti aura lengi körül, aztán egyszer csak váratlanul Charlie-t lefejezi a villanypózna... azt a Charlie-t, aki a film plakátján is szerepel.